Reklama

Reklama

Vetřelec: Romulus

  • USA Alien: Romulus (více)
Trailer 2

Vetřelec: Romulus navrací fenomenálně úspěšnou franšízu zpět k jejím kultovním kořenům, přičemž představuje zajímavé a neokoukané nové tváře. Při prohledávání opuštěné vesmírné stanice se skupina mladých kolonizátorů setká s nejneúprosnější a nejsmrtonosnější formou života ve vesmíru. A v hlubokém vesmíru nikdo neslyší jejich křik. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (590)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Romulus mi pripadá atmosférou a dejom ako akýsi vedľajší projekt z roku 1983, ktorý mal preklenúť čakanie na skutočne áčkové Aliens. Niektoré nápady sú dobré, niekedy dokonca aj veľmi dobré, častokrát však nie je ani poriadne vidno, ako sa tá ktorá postava dostala zo šlamastiky, skrátka dosť ťažko sa tu priestorovo orientuje. Spaney a Jonsson veľmi dobrí, ale proste to nie sú Weaver a Henriksen alebo Holm. Čo korešponduje aj s prvou vetou komentára. Otázka, prečo nenakrútil Alvarez v produkcii Scotta uzavretie novej trilógie je pre mňa ťažko pochopiteľnou záhadou. 70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

The Best of Alien saga. Votrelec: Romulus ponúka fanúšikom série presne to, čo chcú. Jeho prílišná hra na istotu ho však diskvalifikuje od toho, aby sa stal milovanou klasikou, ku ktorej sa diváci budú vracať aj po niekoľkých dekádach. Ako jednoduchá, remeselne skvelo ošetrená jednohubka ale funguje presne ako má. 7/10 ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Když si vezmeme kolem a kolem to, že jde o sedmý - potažmo devátý díl série, tak je výsledek sakra dobrý. Vlastně jediné nezajímavé místa jsou ty, kde se objevují ..ehm Vetřelci ..hnusní digitální. Výborný je nápad vrátit do hry jednu postavu z původní kvadrilogie. Skvěle je napsaná postava zlo-hodného androida a poslední desetiminutovka je famozní. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Špalíček/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Atmosféra 9/10 Efekty 10/10/// PLUS: neuvěřitelně skvělá atmosféra, parádní "starý" vizuál, super cast mladých herců, rychlý střih a spád, i vývoj vetřelce je zrychlený, několik scén překvapí MÍNUS: snad jen první půlhodina je víc "seznamovací", někteří kritizují, že se Fede Alvarez chtěl až tak moc zavděčit Ridleymu Scotovi, že nepřišel s víc odvážnějším konceptem, podle mě je to ale takhle skvělé/// Shrnutí: Prvního Vetřelce jsem viděl zřejmě poprvé teprve letos na Letní filmové škole, tedy přibližně 14 dní před tímto filmem a byla to skvělá "taktika". Filmy na sebe svým vizuálem krásně navazují. U původního Vetřelce jsem se sice ani jednou nelekl, ale v případě tohoto snímku jsem sebou cukal jak malý vetřelec když se klube ven. Romulus sice tak často nepřekvapí a divák dostane na podnose přesně to co očekává, scénu za scénou a v "šoku" je " jen" z několika detailních scén a ze závěrečných 10 minut. Přesto je to úžasná filmová podívaná jaká se pravděpodobně naskytla jen divákům pří sledování prvního Vetřelce před mnoha lety. Za snahu předat současným divákům tento stejný zážitek palec nahoru./// Celkem 90%/// ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, proč bych měl bejt rajc z trička adodas, když můžu mít adidas. To je můj hlavní problém s tímhle Vetřelcem. Nejde o to, že je špatně natočen, to určitě ne, má i docela kvalitní atmosféru, ale má v sobě tolik odkazů na originál, až mě to začalo vysloveně vadit a tvůrci zase přestali řešit to hlavní. Postavy mě byly naprosto ukradený, bez šancí je nějak více poznat a tudiž "být s nimi" no a všechno další už jsem plus minus dávno viděl. Tohle se opravdu hodí asi jen do bazaru s ojetým zbožím nebo na stánek do tržnice, ale já radši filmy z tuzexu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Produkční tým se rozhodl nevytvářet hybrid mimozemšťana a člověka pomocí speciálních efektů. K jeho ztvárnění proto využili Roberta Bobroczkyiho, rumunského basketbalistu s výškou 231 cm, jehož štíhlá a dlouhá postava byla ideální pro vytvoření obrazu humanoidního protivníka. (PunisherEDNA)
  • Když utíkají Rain (Cailee Spaeny) a Andy (David Jonsson) před vetřelcema, Rain do nich vystřílí téměř celou zásobu střel pulzní pušky, až puška ukazuje blikající (téměř prázdný zásobník). Ovšem při vstupu do výtahu Rain ještě pěknou dávkou pokropí vetřelce a pak Andy facehuggera a dost rozstřílí vetřelce na výtahu. To všechno z původně téměř prázdné pulzní pušky. (Ace.A.T.L.)
  • Pulzní puška F44AA z tohoto filmu je ve skutečnosti kombinací plamenometu Ripley (Sigourney Weaver) a pušky M41A z filmu Vetřelci (1986). Navrhl ji výjimečný designér sci-fi zbraní Andrew Bradbury. (PunisherEDNA)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama