Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdánlivě obyčejná holka hledá svého tátu, a přijme proto pozvání na kouzelnou univerzitu. Tu má pod palcem výstřední učitel Kleks. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Je to hlavně dětský film, ale děti zde nehodnotí a proto má film tak nízké hodnocení, i když si ho nezaslouží. Zajímalo by mě, kdo z těch, co dával jednu hvězdu, protože si myslel, že je Akademie nestydatou kopírkou Harryho Pottera, ví, že je knižní předloha Akademie ve skutečnosti o dost starší a s tím plagiátorstvím to může být právě naopak. Jestli mi něco vyloženě vadilo, tak to šílené přehrávání většiny dospělých postav, zatímco děti se paradoxně chovají mnohem dospěleji. ()

patto 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľam, koľko ľudí  príde o vcelku slušné diela kvôli hodnoteniu na ČSFD... Je to pekne spracovaný rodinný film alá "Alica v krajine zázrakov" (ktorá sama o sebe nebola pre každé dieťa a rodinu) na PL spôsob v podobnej atmosfére pre rodiny s detskami od cca 7-13r a tak k tomu treba pristupovať. Iné spektrum tomu dá samozrejme zle hodnotenie no tí by sa mali hodnotenia radšej zdržať. Za mňa pekne vizuálne a kvalitne spracovaný príbeh s miešaním prvkov naivity ale aj vážnosti prechodu z malého dieťaťa "do puberty", tvrdosťou reality života samotného (občas z tohto pohľadu pripomenul legendárny Nekonečný príbeh) a nádejou, že aj tá táto realita sa dá zvládnuť aj keď to tak v daný moment nevyzerá. Kiež by bolo viac aspoň takto "kvalitných" diel...  s pohľadu hore spomenutého diváka 71% a 5x* na podporu hodnotenia (bolo založených 39% čo si toto dielo fakt nezaslúži) ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím. Na jednu stranu docela hezky udělaný příběh, na stranu druhou, to mělo logických děr jak v ementálu. Proč například sexy vlkoborec Vincent chtěl tak urputně pomstít smrt vlkodědy a přitom se vůbec nikdo nezmínil o vlkobabce, o jeho vlčích rodičích ani nemluvě. Jen ta vlčí jedu teta tam hřímala jak Brežněv na tribuně. Kde tedy skončil otec hlavní hrdinky, Co bylo účelem pochybného vzdělávání v akademii trhlého profesora strýčka Kaňky? Otázek mnoho, odpovědi žádné.  Taktéž mi přišlo, že tvůrcům brzy došly peníze, takže některé pohádky notně odflákli. Možná to bylo i tím poněkud zdivočelým střihem. Hudba a písničky hezké. Škoda, že to nevzali více od podlahy, mohlo to být výrazně lepší, potenciál by tam rozhodně byl. Takto dávám dvě a čtvrt hvězďule. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Alespoň 10x jsem si nešťastně říkal, jak musela konkrétní scéna vypadat super v knize a byl zklamaný z filmového přepisu. ■ Evidentně jde o velmi populární příběh, pohádkový, kreativní a bizarní, bohužel s amatérskou režií, občas amatérskými hereckými výkony a nedostatkem peněz, který se vizuálně projevil například tím, že má pohádková říše stromy ofiltrované do červena. Dějové zvraty jsou až neuvěřitelně nelogicky podané, hrdinové působí neschopně, když jedna kladná postava zemřela, zaradoval jsem se, že ji mám z krku. Student filmové školy by to nenatočil o moc hůř. ■ Drobný spoiler: Jsou lidé, kterým je lépe, když zůstanou ptáky! ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama