Reklama

Reklama

Kathy (Jodie Comer) je tvrdohlavá holka, která si nikým nenechá kecat do života a je dost svobodomyslná i na poměry Ameriky přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Když v baru, do kterého slušné holky nechodí, narazí na mladého motorkáře Bennyho (Austin Butler), jenž má podobnou krevní skupinu, okamžitě to mezi nimi začne jiskřit. Benny je členem motorkářské party „Vandals“, neformálního seskupení milovníků bezstarostné jízdy, vedeného majitelem baru Johnnym (Tom Hardy). Chuť svobody je nakažlivá a brzy jí podlehne i Kathy. Jako bystrá holka si ale začne všímat i negativních věcí, které růst motorkářského gangu provázejí – čím dál násilnější boje s konkurencí, střety s policí a nelegální aktivity, které zajišťují organizaci příjmy a udržují ji v chodu. Protože Kathy Bennyho miluje, nechce, aby skončil v base nebo s kulkou v těle, a snaží se pro něj najít únikovou cestu z gangu. Je otázkou, jestli taková cesta vůbec existuje, a pokud ano, jestli se po ní Benny vůbec chce vydat. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (104)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Nudný avšak řemeslně natočený film, který ukazuje život americké spodiny jezdící na motorkách. Herecky se tomu nedá nic moc vytknout, ale ty přízvuky mě neskutečně sraly. Člověk si na ně v průběhu filmu zvykne, podtrhují onu buranskost, ale nemůžu říct, že by mi postavy nějak extra přirostly k srdci. Hardy i Butler si to ale dávají a bylo fajn vidět i Holbrooka, Shannona nebo Reeduse, kterých bylo na takové vedlejší postavy možná i škoda. Zajímá mě, jak moc to odpovídá realitě, když čerpali z fotografií a knížečky... ale co jsem si dohledával, tak minimálně gang motorkářů přejmenovali... asi aby jim nevypálili studio. Hodnocení: 60 % ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

The Bikeriders jedou na vlně nostalgie. Obsazení je rozhodně trendy, příběh působí jen jako výplň mezi fotkami Dannyho Lyona. Není úplně podstatné, že v šedesátkách působila inspirace The Wild One už poněkud archaicky. Důležité je, že tradice Easy Rides pokračuje. #čsfdprojekce ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná retro stylovka s výbornými herci, prďáckou výpravou a pár zajímavými momenty. Maximální důraz je na postavy, příběh nikam nespěchá a finále má sotva pár minut. Austin Butler je novodobý James Dean. Nic, z čeho by se stal kult, nebo modla pro davy lidí, ale svoje místo a cílovku si Bikeriders určitě najdou, i když nebude nikterak velká. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

K úvodu slova bych rozhodně vypíchl, že film Motorkáři se nejedná o zrovna skvělý, či nikterak zábavný film, ale budete spíše pohlížet na něj jako takové filmové nahlédnutí do života motorkářů v onom jednom gangu poblíž Chicaga. Filmem vás bude provázet žena hlavního hrdiny, kterou hraje Jodie Cormer, známá rolí z filmu Ridleyho Scotta Poslední souboj či Free Guy, kde měla zajímavou roli, ale tady mě její role ani tak nebavila, jelikož ženy jejího typu mě ve filmech nudí svým stereotypem. O to více mě bavil její manžel a hlavní hrdina Benny, kterého hraje Austin Butler, kterého jsem žral už od filmu Elvis. Sice zde ve filmu moc nenamluví a jeho postava je plochá jak hajzl papír, může se chovat jak vůl, ale jeho činy mluví mnohdy za vše! Vypadá drsně, jde z něj strach, sympaťák od kosti a jezdí na skvělé motorce. Vůdcem gangu je nikdo jiný než právě Tom Hardy, tady se chci zastavit, jelikož od něj jsem čekal hodně, a spíše jsem dostal zklamání, protože tolik film nepotahal a dostal šíleně málo prostoru a spíše až k finále filmu si mě aspoň trochu získal svým charakterem. Zábavným mi přišel spíše Norman Reedus, který byl ve filmu spíše na skok. Překvapením ve filmu, byli ale rozhodně vedlejší postavy a záporák filmu (Toby Wallace), který později nastolí i zajímavé drama a ono vyvrcholení bylo zajímavě vymyšlené! Asi rozhodně největší dramatický highlight snímku. Každopádně... Od filmu jsem čekal hodně, což byl asi problém, protože mě film i dost zklamal. Sice začátek vypadal drsně, ale spíše ukázal i na to že Benny (hl. hrdina) je i docela vůl. Každopádně film vám nedá nijak úžasný příběh, nýbrž drsnou lovestory, točící se okolo motorkářského klubu. Film je inspirovaný jak se každý dozvíte skutečným motorkářským gangem, který byl sepsán jako fotoknížka, kdy reálné fotky běží pak v titulcích filmu. Dialogy byly ve filmu půl na půl, někdy byly zajímavé a člověk to chvílemi hltal no a chvílemi jsem se zase nudil a odpočítával minuty do konce. Film vám mohu doporučit, pokud jste třeba jako já viděli a milujete seriál Zákon Gangu v originále Sons Of Anarchy, který je ale od tohoto filmu spíše kvalitou vzdálený na sto honů a raději se podívejte na něj. Každopádně od toho moc nečekejte, není to akční nálož, ani drsná psychologická jízda. Je to spíše nudnější dramatická kriminálka, kde nachvilku vypnete, a budete se kochat světem, který vám Jeff Nichols natočil. Co je mi líto, je že film prodělal. Dalo se to čekat, protože to není žánrovka pro všechny. Já na film šel kvůli mé lásce k motorkám a seriálu Zákon Gangu, který raději více doporučuji než tento skoro průměrný snímek. Atmosféra filmu byla slušná, ale spíše vás to může nudit. Snímku uděluji s odřenými uši 7/10! Nejslabší snímek za poslední léta, který jsem viděl v kině... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ten příběh podle skutečných událostí je zlato (možná i platina), ale v rukách tvůrců se z něj stalo naprosto tuctové, doslovné a místy bezradné a nudné cosi. Což je smutné, když jde o adaptaci knihy fotografií, řadící se mezi zásadní umělecké počiny o kontrakultuře. Fotografa bych ideálně úplně vystřihl a scénář bych místo otrocké adaptace dění z pohledu vypravěčky (místo toho vypravěče co to zaznamenává) komplet předělal. Už fakt dlouho jsem si u ambiciózního filmu neříkal, jak nudně to je nasnímáno a místy i sestříháno. Spousta silných momentů emocionálně klouzala po povrchu, nebo tam se mnou ty emoce naprosto nerezonovaly, takže jsem byl skoro celou dobu na nějakej z aspektů toho filmu nasranej. U tak silného příběhu, který tématizuje dost zajímavých aspektů tehdejší proměny americké společnosti, to zamrzí dvojnásob, když jsem vlastně rád, že jsem to viděl, i když se mi to nelíbilo. Ale pak bych byl nasranej, že jsem za to dal prachy a nestáhnul si to, nevidět to na ČSFD projekci. Těžký. Ale aspoň si můžete odškrtnout, že jste viděli adaptaci knihy fotografií. Které byly mimochodem silně humánní a podvratně antikomerční, což je víceméně opak pocitů, které jsem z filmu měl. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (14)

  • Tom Hardy si po každom filme vždy berie so sebou domov rekvizitu. Tentokrát si zobral motorku. (Arsenal83)
  • Jeff Nichols sa prvýkrát stretol s Tomom Hardym, kde mu dal návrh na jeho rolu, v jeho londýnskom sídle, po ktorom Nichols priznal, že z neho odchádzal "trocha omámený". (Arsenal83)
  • Režisér a scenárista Jeff Nichols si fotoknihu Dannyho Lyona o motorkárskom klube Outlaws, na základe ktorej napísal scenár, prečítal už dvadsať rokov pred vznikom filmu, v roku 2003. Od roku 2004 Nichols spomínal projekt Michaelovi Shannonovi, ktorý hral vo všetkých jeho filmoch, na nakrúcaní každej spolupráce. Až v roku 2022 sa však konečne pohli ľady, napísal scenár a začalo s produkciou filmu. (Arsenal83)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno