Reklama

Reklama

Kathy (Jodie Comer) je tvrdohlavá holka, která si nikým nenechá kecat do života a je dost svobodomyslná i na poměry Ameriky přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Když v baru, do kterého slušné holky nechodí, narazí na mladého motorkáře Bennyho (Austin Butler), jenž má podobnou krevní skupinu, okamžitě to mezi nimi začne jiskřit. Benny je členem motorkářské party „Vandals“, neformálního seskupení milovníků bezstarostné jízdy, vedeného majitelem baru Johnnym (Tom Hardy). Chuť svobody je nakažlivá a brzy jí podlehne i Kathy. Jako bystrá holka si ale začne všímat i negativních věcí, které růst motorkářského gangu provázejí – čím dál násilnější boje s konkurencí, střety s policí a nelegální aktivity, které zajišťují organizaci příjmy a udržují ji v chodu. Protože Kathy Bennyho miluje, nechce, aby skončil v base nebo s kulkou v těle, a snaží se pro něj najít únikovou cestu z gangu. Je otázkou, jestli taková cesta vůbec existuje, a pokud ano, jestli se po ní Benny vůbec chce vydat. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (159)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od prvního traileru jsem byl docela natěšený. Vše vypadalo perfektně. A ten kasting! Tam člověk lepší jména současného Hollywoodu nepohledá. Ale mírně mě to ve výsledku zklamalo. Což o to, technicky film vypadá na úrovni, dobovou atmosféru Ameriky během války ve Vietnamu se za mě podařilo zachytit nesmírně autenticky. Ale vleče se to. I na mě to už překročilo to pomyslnou mez snesitelnosti. A taky se za celý film nestane tolik zásadních momentů, které by s vámi coby diváky pořádně zamávali (možná tak jedna sekvence ke konci, která po emoční stránce zafungovala na jedničku). Alespoň herecky film nezklamal. Hardy nepřekvapivě skvělý (co jiného by člověk čekal). Jinak Comer ve vedlejší roli opět zazářila (tahle herečka od snímku Poslední souboj od Scotta nepřestává svými výkony udivovat). Takže...Jedná o solidní podívanou. Ale znovu to vidět fakt nepotřebuji. Za mě dávám 6,5/10 P.S. Viděno v rámci ČSFD předpremiéry v Cinestar Černý Most ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dobovou retro atmosférou nasáklej jednoduchej příběh o proměně motorkářskýho klubu na základě hodnot starých a nových členů. Na takovou old schoolovku slyším moc rád. Tom Hardy nám zraje a zraje a je prostě parádní, když má prostě chlap charisma nepotřebuje slovně blinkat celý den. A Austin Butler se mě herecky líbí víc a víc zejména když jsem sledoval dva v jednom, krom něj jsem totiž viděl u ikoňáka James Deana. ()

Reklama

Conner.s 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky línější, ale pořád dostatečně podnětné. Některé scény jsou vyloženě vtahující, u některých se zasmějete a čím dál tím víc to nabírá na vážnosti. Není to revoluční ani progresivní a samotná finální tečka by mohla více rezonovat, průběh filmu vám to však vynahradí a zůstane ve vás nikoliv díky svému finále, ale díky silné, konzistentní atmosféře a několika skvěle vystavěným scénám. Austin Butler a Jodie Comer hrají dobře, ale král je Tom Hardy. Nedělá vlastně nic moc a jen tak prapodivně mručí až se z počátku ptáte: Takhle to chceš hrát? Postupem času vás přesvědčí a v mém případě svou neohrabaností a překvapivou vnitřní citlivostí dojme. Takže nakonec si vlastně řeknete: Ok, někomu stačí jen tak bejt a mručet aby to působilo jako skvělej hereckej výkon. 75% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film, který ale nebyl natočen pro mě, tematicky i emocionálně mě úplně minul - a kdybych na něm nebyl v kině (díky za ČSFD projekci), asi bych ho do konce ani nedal. Neumím se naladit tak, abych v těch postavách viděl alespoň částečně sympatické svobodomyslné rebely. Pro mne všichni od začátku vyznívali jako nezodpovědní budižkničemové. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

A opět tady máme příklad filmu, o kterém jsem se dozvěděla pár týdnů před jeho premiérou a ze kterého se vyklubalo nečekaně milé překvapení. Oku lahodící jízdy na stylových strojích ani nabušenou zápletku tu ale příliš nehledejte. Zato se dočkáte sympatického retro vyprávění, ve kterém je kladen důraz na atmosféru a perfektně zvolené herce do hlavních i vedlejších rolí – triu ve složení Austin Butler, Tom Hardy a Jodie Comer nelze nic vytknout, všichni byli skvělí. Pěkné to bylo. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (15)

  • Natáčanie začalo v Cincinnati v štáte Ohio v októbri 2022 a skončilo sa v decembri toho istého roku. (Arsenal83)
  • Keď postava Kathy (Jodie Comer) vysvetľuje ako Johnny (Tom Hardy) založil motorkársky klub, Johnny pozerá v televízii film Divoch (1953) s Marlonom Brandom v hlavnej úlohe. Ten tam stvárnil tiež postavu šéfa motorkárskeho gangu, rovnako ako Hardy. (Motinski)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Reklama

Reklama