Reklama

Reklama

Kathy (Jodie Comer) je tvrdohlavá holka, která si nikým nenechá kecat do života a je dost svobodomyslná i na poměry Ameriky přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Když v baru, do kterého slušné holky nechodí, narazí na mladého motorkáře Bennyho (Austin Butler), jenž má podobnou krevní skupinu, okamžitě to mezi nimi začne jiskřit. Benny je členem motorkářské party „Vandals“, neformálního seskupení milovníků bezstarostné jízdy, vedeného majitelem baru Johnnym (Tom Hardy). Chuť svobody je nakažlivá a brzy jí podlehne i Kathy. Jako bystrá holka si ale začne všímat i negativních věcí, které růst motorkářského gangu provázejí – čím dál násilnější boje s konkurencí, střety s policí a nelegální aktivity, které zajišťují organizaci příjmy a udržují ji v chodu. Protože Kathy Bennyho miluje, nechce, aby skončil v base nebo s kulkou v těle, a snaží se pro něj najít únikovou cestu z gangu. Je otázkou, jestli taková cesta vůbec existuje, a pokud ano, jestli se po ní Benny vůbec chce vydat. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 7

Recenze (54)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmu, na který bych nikdy sám nešel, ale čsfd projekci jsem ze zvědavosti vyzkoušel a dopadlo to přesně tak, jak jsem čekal. Musím vypíchnout naprosto excelentního Hardyho, kterého žeru prostě doslova v každém filmu a který i tady zahrál svůj charakter bezchybně a stejně tak všechny áčkové jména, které mu zde sekundují, jsou solidně zapamatovatelné. Nicméně celý tenhle nápad (ačkoliv mě v pár momentech zabavil) jde úplně mimo mne a nic mi neříkal, takže jsem měl trochu problém se do filmu více vžít. Celé je to takový rychlopříběh jedné skupiny motorkářů, které je sice radost sledovat, ale kteří na druhou stranu neudělají "nic zapamatovatelného", čímžpádem je celý film jen takový průlet nevýraznými scénami. Ti, kteří mají tenhle typ filmů rádi, si mohou hvězdu přidat, ale jinak je to pro mne jen takové nevýrazné "meh" bez většího drajvu. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak jsem byl na projekci a nevím no. Čekal jsem asi jinou atmosféru i příběh. Postava hlavního hrdiny je dobrá a uvěřitelné, co se týče Hardyho tak tam bych čekal větší rozvinutí jeho postavy ale zase nebyl ten hlavní no i když. Prostě celkově tomu vždy něco chybělo ať větší hloubka příběhu nebo detailnější rozbor vedlejších postav. Hudba byla ok, ale celkově ten prožitek nebyl takový jaký jsem od toho čekal. Byl to spíš dokument mi kolikrát přišlo. Za mě tedy celkově 70% a tři hvězdy ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

The Bikeriders jedou na vlně nostalgie. Obsazení je rozhodně trendy, příběh působí jen jako výplň mezi fotkami Dannyho Lyona. Není úplně podstatné, že v šedesátkách působila inspirace The Wild One už poněkud archaicky. Důležité je, že tradice Easy Rides pokračuje. #čsfdprojekce ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film, který ale nebyl natočen pro mě, tematicky i emocionálně mě úplně minul - a kdybych na něm nebyl v kině (díky za ČSFD projekci), asi bych ho do konce ani nedal. Neumím se naladit tak, abych v těch postavách viděl alespoň částečně sympatické svobodomyslné rebely. Pro mne všichni od začátku vyznívali jako nezodpovědní budižkničemové. ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. První půlka o dost zábavnější než druhá. Poznávání členů starý bandy a podobnost s mafiánskou hierarchií. Butler je stejně jako Chalamet nová superstar, po boku Hardyho, kterej předvedl výkon tak na 80% podobnej tomu ze Země bez zákona a nutno říct, že gangsterská role mu svědčí. Reedus a Shannon fascinující maskování (Reedus trošku Death Stranding vibe). Druhá půlka slabší, pomalejší, komornější a smutnější. Nicméně hodnotim i tak jako nadprůměr. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Vizuální složka bouřlivého dramatu je inspirována ikonickými černobílými fotografiemi ze stejnojmenné publikace z roku 1968, jejichž autor Danny Lyon měl coby člen gangu Outlaws bezprostřední přístup k dění uvnitř komunity. (MFF Karlovy Vary)
  • Keď postava Kathy (Jodie Comer) vysvetľuje ako Johnny (Tom Hardy) založil motorkársky klub, Johnny pozerá v televízii film Divoch (1953) s Marlonom Brandom v hlavnej úlohe. Ten tam stvárnil tiež postavu šéfa motorkárskeho gangu, rovnako ako Hardy. (Motinski)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Reklama

Reklama