Reklama

Reklama

VOD (1)

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (140)

Topco 

všechny recenze uživatele

Linklaterovi ide viac atmosféra (doby) a prierez časom ako kriminálno-komediálna žánrovka, ale bavila ma tá hra s diváckymi očakávaniami (aj keď sa sotva dalo veriť intenzite a rýchlosti toho romániku). Potešila ma cinefilská znalosť hitmanovskej tematiky a prestrihy na noirové klasiky (This Gun for Hire, Murder by Contract) či dokonca štylizované japonské B-čka (A Colt Is My Passport, Branded to Kill). PS: nemôžem si pomôcť, ale viac ako Linklatera mi to pripomínalo takého Soderbergha. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je opravdu osvěžující se sem tam dozvědět, že stále existují scénáristé, kteří při psaní, byť absurdních masturbačních fantazií pro zoufale nemrdané mastodontní čtenářky Rytmu života, urputné rasofily, bolševické snílky, senzitivní bukanýry a jiné pohlupavé pohlavní dezorientáty, nemají tu hlavu v prdeli zaraženou až po tenké střevo, tudíž jsou schopni kreativně vyplodit nadstandardně sysluplný až chytrý scénář, který tu a priori marmeládu z hoven povýší na zcela jinou úroveň. Rýša Linklátr by z fleku měl vyučovat, jak například mohla vypadat nedávná hlavněproudá trapná e-mentálovina Kaskadér, kdyby ji napsal někdo bez retardované kopírky pásových průjmů a průvanu mezi ušima. Na světě je tak poměrně příjemná, intelekt neurážející, dialogově nedegenerativní a veskrze nápaditá kokotinka se dvěma hezkými, sympatickými a dobře hrajícími lidmi, již nikterak nezkurvilo ani jejich progresivní kvótové vyvažování slizkým a děsivě prkenným Uzenoameričanem či neméně krásnou, talentovanou a plnoštíhle úchvatnou chalupářskou strýčka Toma. ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Asi by som si užila celú túto záležitosť viac v podobe knihy. Pretože scenár bol výborný, ale neustále tliachanie ma nasrávalo. Glen Powell má farbu vlasov ako ja, keď som si ich nefarbila, čo teraz nechápem, prečo som si ich farbila, teraz si ich už farbím, lebo mám šedivé. No a k filmu už vlastne viem dodať iba to, že bol príjemný, záver predvídateľný, herci dobrí a celé mi to pripomínalo Pravdivú romancu (1993), kde Tarantino predal scenár a vyšlo z toho niečo iné ako myslel. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Poutavé a originální. Nakonec dávám 4 hvězdy a ne 3, film jsem si totiž užil a bavil mě. Jo ten konec je divnej, že to takhle prošlo, ale zas tolik mě to netrápí. Glen mě zde překvapil svými rolemi, zvládnul je velmi dobře a Adria taky. První polovina je rozhodně lepší a zábavnější, poté klasicky romantika a docela dobře se to zamotalo. Celkově si myslím, že scénář byl dobrý (na Netflix tedy určitě), jenom škoda, že nedoladili více ten konec, jinak si myslím, že by film mohl mít klidně 80% tady. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Ty jo a mne to asi bavilo víc než Zabiják od Finchera nebo Fall Guy. A je mi jasný, že si jdu pro nesouhlas, ale Powell úplně někde jinde screen presence než Gosling. Adria Arjona až nepříjemně hot, ona je teď pro mne numero uno. Wonder Woman by mohla urvat. Hrozně ji prospělo, že šla spíš do roli žen odvedle než sex bomb. Film mne bavil podvratnosti, ale taky často nudil. Linklater se opakoval a některé pasáže jsou seriálovým tempem. Ale jako takový malý příjemný zábavný film je to moc fajn. 7,5/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Netflix získal práva na film za 20 miliónov dolárov. (m.a.t.o.)
  • Scéna s tínedžerom, ktorý dáva Johnsonovi (Glen Powell) videohry, aby zabil jeho mamu, je založená na reálnej udalosti, ktorá sa Garymu Johnsonovi stala. Houstonský tínedžer menom Shawn Quinn, chlapec s IQ 131, dal Johnsonovi sedem počítačových hier Atari, tri dolárové bankovky a 2,30 dolára v drobných, aby zabil jeho spolužiaka, o ktorom si myslel, že sa snaží získať si náklonnosť dievčaťa, ktoré Quinnovi páčilo. (m.a.t.o.)
  • Glen Powell povedal, že sa pustil do písania scenára k tomuto filmu len preto, že chcel hrať postavu Gary Johnsona, ktorú by podľa neho nikdy nedostal: "Jedna vec, ktorú si uvedomujete o Hollywoode, je, že vám nikto nikdy nedá rolu, o ktorej ste snívali. Takže si to musíte upiecť sami."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama