Reklama

Reklama

VOD (1)

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Hit Man že je akčný film? Pardón, ale nijakú akciu som nepostrehla. Teda nie žeby ma Hit Man nebavil, bavilo ma filozofovanie a humor a úplne najviac Glen Powell, ten tu bol fakt dobrý, ešte asi nikde ma tak nebavil :-). Naoko vyzerá byť tento film tak trochu sofistikovaný, no v skutočnosti je veeeeľmi predvídateľný, takže namiesto pôvodne zmýšľaných 4* dávam len tri a aby bolo jasné, hlavnej dvojici som vôbec nefandila, za to tiež strhávam body, aj celkovo za ten koniec. Ale nudiť to nenudí, má to dobré tempo, no len slabší scenár, ktorý aspoň u mňa nezafungoval tak, ako som dúfala. 65%. [Pozn. pre mňa: Hit Man sa premietal aj na IFFMH 2023 plus ešte malé info v pozn. pre mňa]. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zápletka zaujme na prvú dobrú a vzbudzuje nádeje, že po rokoch zasa dostaneme vydarený mix komédie, akčného filmu a všetko jemne pocukrované romantikou. Ale kdeže. Celú dobu človek čaká, kedy sa konečne rozbehne nejaký domino efekt udalostí, ktoré spustia akciu a crazy momenty. Vrah naoko však nemá žiadnu akciu. Akože fakt nula. Nezasmejete sa ani raz. Ukecaná romantika s fajn nápadom, ktorý si však vystrieľajú v prvej polhodine. Okrasu robí aktuálne jedna z najkrajších latino herečiek Adria Arjona. Úprimne? Radšej si dajte Vrahouni (2010). ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, to už jsou holt takové dny v životě divákově. Hodím se takhle do klidu, pustím si akční komedii, po zhruba dvaceti minutách celou záležitost zapauzuji a jdu se mrknout na čsfd, jestli náhodou nejsem dyslektik, a fakt se tam píše Akční / Komedie. Asi mě zmátlo, že nešlo o akční snímek a z mého úhlu pohledu ani tak úplně o komedii. Já jsem snímek vnímal spíš jako odlehčené drama, čímž netvrdím, že to bylo špatně. Právě naopak, mě se styl tohoto filmu líbil víc, než bych čekal, přestože pro mě příběh samotný nebyl ničím převratným; tvůrci tady ale jasné ukázali, jak jsou pro fungování scénáře důležité kvalitně napsané dialogy. Snímek si nehrál na nic většího, šlo ve své podstatě o oddechovou záležitost, při jejímž sledování se divákům nezadřou přetížené mozkové závity, přesto bylo znát, že se tvůrci snažili o sledovatelnou záležitost, které i přes jistou jednoduchost nechyběla inteligence. Na Adrii Arjonu se mi navíc velmi dobře dívalo a musím vyzvednout Glena Powella, který skvěle zvládl roli muže, jenž zvládá role jiných mužů. Parádní výkon; v každé figuře, kterou představoval vypadal a vystupoval úplně jinak a nebylo to jen zásluhou maskérů / maskérek. Pobavil jsem se až nečekaně dobře. / Poučení: Nejsem si tak úplně jistý, že dobro zvítězilo, ale na druhou stranu je faktem, že život není pohádka, takže se občas objeví nějaké to morální dilema. ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Prakticky každý film od Richarda Linklatera vyhlížím pln nadějí. Je pro mě tím režisérem, který dovede ve filmu nejupřímněji vyjádřit mezilidskou interakci. Jeho postavy působí uvěřitelně a vždy promlouvají skrze živé dialogy, které sice působí všedně, ale o to snáze se s charaktery ztotožníme. A přesně to mi ukázal i v tomto filmu, který napsal společně s Glenem Powellem. Fešný herec je vyjma scénáře další hlavní devízou filmu. Zdaleka nejde jen o nového hollywoodského hezounka, ve Vrahovi naoko předvádí skvělý cit pro komedii a neochvějné charisma. To má nicméně i nemilý následek, že je mu těžko věřit proměnu z omšelého profesora do sexy zabijáka, neboť on sexappealem oplývá už na začátku. Tím končím svou latentně homosexuální odbočku a jdu zpátky do hetero módu, v němž budu chválit Adrii Arjonu a chemii, kterou mezi sebou tito dva herci vybombili.   Už dlouho jsem totiž neviděl, aby do sebe filmový pár takto zapadl. Dialogy hlavních postav, na nichž film stojí, od prvních slov srší napětím a každá jejich slovní výměna se stává erotickou scénou. Sympatická dvojice proplouvá filmem, který díky nim má na poměry romantické komedie jen málo hluchých míst. Bavilo mě i ústřední téma možné změny člověka, které je díky zasazení do světa nájemných vražd podáváno neotřele a poměrně překvapivě. Linklater s Powellem se totiž rozhodli, že nepojedou v kolejích zajetých jinými komediemi. Ze sexy figurek udělají totiž vcelku rozporuplné postavy, které divákovi předhodí sympaticky nečekaný a kontroverzní závěr, jež skvěle podtrhává ústřední téma. Linklater znovu potěšil feel-good oddychovkou, která se nebojí být svá. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vrah naoko je veľmi príjemnym kúskom. Dokáže pobaviť, dodať pozitívnu náladu a v správnych momentoch chytiť pod krkom. Má chytľavú zápletku, vynikajúci scenár, charizmatických hercov. Akurát to nie ten ultimátny crowd pleasure, ktorý sa dal po predchádzajúcich reakciách očakávať. A nakročené k nemu bolo. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme je Gary Johnson (Glen Powell) rozvedený - v skutočnosti bol Johnson trikrát rozvedený a podľa Texas Monthly bol väčšinou tichým samotárom, ktorý si užíval svoje mačky a čítal knihy od známych filozofov. (Arsenal83)
  • Netflix získal práva na film za 20 miliónov dolárov. (m.a.t.o.)
  • Scenár bol napísaný na základe rovnomenného článku magazínu Texas Monthly z roku 2001 od Skipa Hollandswortha. Je to druhýkrát, čo Linklater natočil film podľa článku v Texas Monthly od Hollandswortha, prvýkrát to bol film Bernie (2011). (Arsenal83)

Reklama

Reklama