Reklama

Reklama

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (171)

Vironey 

všechny recenze uživatele

Psychoblábol na začátku o tom, že když přijmete jinou identitu, budete se tak chovat, tak se z vás po čase takovej novej člověk stane, má fakt hloubku vypuštěnýho rybníku. Nicméně tomu rozumím, Netflix dostal zadání podsouvat genderovou teorii identity na všech frontách, takže ano: z psychoblábolu vyplývá závěr, že když se chlapec bude dostatečně dlouho chovat jako holka, tak se tou holkou vlastně stane... o_O Jinak příběhově je to krkolomné, zároveň utahané a uspávací. Kdyby to mělo trochu víc ujeté akce (jako např. Kaskadér), aspoň by se člověk pobavil a tu hořkou pachuť politické propagandy by i spolknul. Při vší té nudě má ale člověk dostatek prostoru nad tím podumat a zdravě se přinasrat. Za mě tendenční, nudné, propagandistické, a tudíž zcela zbytečné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak akční film není ani náhodou, pokud tedy za akci nepovažujete prudší pohyby. O komedii se s přivřenýma očima dá mluvit, ale nečekejte, že se budete smát na celé kolo. Nicméně je tu znát víc než slušná scénáristická práce, příběhově to působí celkem neotřele i díky povolání a charakteru hlavního hrdiny a pak je tu taková ta pohoda, která z toho srší takřka v každém záběru. A nelze nezmínit perfektně trefenou ústřední dvojici, které prostě nejde nefandit. Zlepšilo mi to náladu a to se počítá. 80% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nezávislý filmař Richard Linklater byl roky originální jistotou, ostatně jeho dokonalá setkávací trilogie Před... je konverzační romantickou vlnou tsunami par excellence. Je ale pravda, že jsem jeho práci poslední dekádu od oceňovaného Chlapectví vlastně vůbec nezaznamenal. Jeho novinka ale za pozornost stojí. Někdo coby vedlejšák doplňuje zboží v obchodě, jiný cvaká lístky v kině, profesor psychologie Glen Powell si ovšem přivydělává tím, že pomáhá policii lapit potenciální zločince, no, spíš prostě ty, kteří vyhledávají nějakého nájemného vraha, který by je zbavil partnera nebo klidně vlastní mámy. A tím údajným killerem je právě on. Jinak ale samotář, plachý, lehce neohrabaný. S úspěchy v utajení ale roste sebevědomí, setkává se s okatou brunetkou a poruší kvůli ní všechna pravidla. Upřímně mě první desítky minut prakticky nebraly. Napětí přichází až právě se smyslnou Adriou Arjonou, mnohé se začne komplikovat a konečně je to slušně šťavnaté. Dialogy jsou uvolněné, situace a zvraty zajímavé. Chtělo to nicméně (výrazně) víc humoru a i kvůli dějově průměrnému startu mi víc sedí tři hvězdy. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Akční/komedie? Žádné komické scény, nebo třeskuté fórky či hlášky, tady nenajdete. Akce? O té se spíš jen mluví. To už je tam víc scén se sexuálním podtextem...takže když už, tak romantický/krimi. Nicméně ano, ten příběh baví. Tím, že je dobře vymyšlený. Je to ukecané chytrým způsobem. Velká škoda, že chyběla dynamika a že se střihačské nůžky nerozvášnily o chlup víc. Ty dvě hodiny jsou zbytečně moc. Resp. jinak ... v rukou třeba Tarantina, nebo Coenů, by ten scénář zasvítil i s takovou nadstopáží. Stačilo by trochu víc stylizace, tuhle přidat na expresi, tuhle ubrat, dodat bizarnější postavy a výraznější hudbu... . Dost by se to hodilo i díky závěru, který je poněkud závadný-nedostatečně korektnopokrytecký. V tomto Linklater provedení jsou to lepší 3*. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater natočil velmi neortodoxní romantickou akční komedii, v níž jsou opěvovány sexuální energií nabité záporné postavy (Glen Powell v roli Garyho, Adria Arjona v roli Madison) a divák je na základě tohoto povrchního živočišného pudu adoruje. Napomáhá tomu taktéž fakt, že charakterově správné a férové postavy jsou zde vykresleny dosti neschopně a hloupě. Příběh je sám o sobě velmi prostý a přímočarý. Je velká škoda, že tvůrci v závěru nevyužili udičku na "double twist", který by Vraha naoko posunul o level výš. Takto zůstáváme u průměrného, lehce lascivního, feeling good filmu, kde zlo zvítězí nad dobrem. Tři hvězdy. 🙂 (17.06.2024) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Rozvinutie vzťahu medzi Garym (Glen Powell) a Madison (Adria Arjona) je zrejme len fikciou. Podľa Hollandsworthovho článku, na základe ktorého vznikol scenár, neexistuje žiadny dôkaz, že by Johnson chodil s jedným zo svojich potenciálnych „klientov“. Podrobne ale opisuje prípady, v ktorých ženy považovali Johnsona za zvodného a pokúšali sa s ním mať sex. (Arsenal83)
  • Scenár sa pôvodne odohrával v Houstone, keďže tam skutočný Gary Johnson žil, no kvôli daňovým úľavám sa natáčanie a tým aj príbeh filmu presunul do New Orleans v Louisiane. Natáčalo sa od 4. októbra do 16. novembra 2022. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama