Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Kvalitní televizní film, i když efekty byly občas opravdu až směšné a stopáž také nebyla ideální. Navíc mě nějaké části nebavily, ale celkově se jedná o dobrý film. Miranda velmi přesvědčivá, jen škoda, že tam neměla také větší prostor Helena Bonham Carter, ale i za tu malou chvíli, co tam byla, si dokázala ukrást prostor pro sebe. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Merlinova minisérie mě bavila. Jednak Steve Barron má vcelku velkou představivost, i když s tím režisérským uměním to zas tak horké není, jednak se v tomle filmu docela povedly triky (myslím hlavně v kontrastu s ostatními hallmarkovskými filmy) a navíc i herecké výkony jsou velmi povedené. Hlavně Sam Neill, Martin Short, Miranda Richardson a Isabella Rossellini zářili. I přes úpravy v pověsti se tahle minisérie povedla ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Pane jo, to byla mnohem divočejší jízda, než jsem si pamatovala. Myslím, že poprvé jsem Merlina viděla na tajňačku jako dost malá, když nás hlídala babička, a myslím, že zejména Helena Bonham Carter měla zásadní vliv na můj další vývoj, ale taky úplně chápu moje rodiče, proč nám zamlada zakazovali skoro všechnu televizi, a jsem jim za to vděčná. -"Die here, Auntie Mab... that's the last thing I shall do." ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Přijde mi celkem zajímavé že ve světe existuje plno filmů kde vystupuje Merlin, a jediný vydařilý je tento. Jediná nevýhoda je snad délka, sice je pravda že se nesutále něco dělo, ale pár scén by se dalo zkrátit. Příběh je KOUZELNÝ! Fakticky moc pěkný a miluju tuhle fantasy, navíc naprosto famozní efekty. Neill je sympaťák jako vždy(vážně všestranný herec přes dobrodruha v Jurském parku, přes psychouše v In the Mouth of darkness až k Merlinovy) a vždy zahraje to co má. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Výborně a klasicky pojatý příběh o Artušovi a Merlinovi. Na televizní poměry opravdu skvělá výprava, HUDBA i herečtí představitelé. Snad jediné, co mi do příběhu nesedělo, bylo vystupování skřetího služebníka královny Mab, který se ovšem ke konci také "uklidní". Stejně tak mi tady ani nevadilo šťastný konec, který k tomu tak nějak patří, řekl bych. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Lynn Kressel soutěžil o cenu Artois v kategorii nejlepší casting. (Terva)

Reklama

Reklama