Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Ripley 

všechny recenze uživatele

Sam Neil se mi líbil v Jurském parku,v Úplném bezvětří,ale jako Merlin byl nepřesvědčivý.Absolutně špatný výběr herce.Stejně tak i v případě Artuše.Až na pár vyjímek,herci předvádějí příšerné herectví.Televiznost bije do očí.Dobrý trik se střídá se špatným.A Barronova rozbředlá režie ničí tento film.Pro mě nejzajímavější postava a překvapení ve filmu-Martin Short + hudba Trevora Jonese. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Anglické legendy, které mě na rozdíl od těch řeckých nikdy nezaujaly, jsou v tomto "telenovelním" podání (spoustu výrazných postav jejichž osudy jsou nekonečně propletené) po celou neobvykle dlouhé stopáže vyprávěny nesmírně poutavým způsobem. Jak skvělý je příběh, tak mizerné jsou efekty. Chápu, že se jedná o TV film, ale za takového draka nebo grify by se styděli i amatéři. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Můj oblíený TV film se Samem Neillem v roli Merlina. Velmi dobře natočená fantasy, která v žádném případě nenudí, ale naopak ohromuje svými zajímavými nápady a skvěle obsazenými herci. Dle mého názoru zatím nejlepší mnou viděná adaptace známé legendy o králi Artušovi a jeho kouzelníkovi Merlinovi, na nejž je v tomto filmu hlavně zaostřeno. Sympatická fantasy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Přijde mi celkem zajímavé že ve světe existuje plno filmů kde vystupuje Merlin, a jediný vydařilý je tento. Jediná nevýhoda je snad délka, sice je pravda že se nesutále něco dělo, ale pár scén by se dalo zkrátit. Příběh je KOUZELNÝ! Fakticky moc pěkný a miluju tuhle fantasy, navíc naprosto famozní efekty. Neill je sympaťák jako vždy(vážně všestranný herec přes dobrodruha v Jurském parku, přes psychouše v In the Mouth of darkness až k Merlinovy) a vždy zahraje to co má. ()

Erinye 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejzdařilejších adaptací o době krále Artuše. I přesto, že to bylo točeno pro TV, tak známými herci se to tu jen hemží, a co se přírodních scenérií a kulis týče, vše je přímo v dárkovém balení, rozhodně bych se tam jela s chutí podívat. Celý film je kouzelný a kouzel plný. Objevují se tu snad všechny známé postavy, včetně Merlina v podání Sama Neila, který je na celém filmu tím nejlepším. Jednoduše tvůrcům se do 2 dílů podařilo vtěsnat, snad vše, co je o této době známo (mám na mysli legendy), Merlinův boj s královnou Mab, objevuje se zde i Lancelot a jeho láska ke krásné Genevievre. Hodnotím jako velice vydařený televizní film, i když bych řekla, že by se s přehledem mohl promítat i v kinech. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • V průběhu filmu můžeme názorně sledovat ubývající síly dvou magických postav (obě ztvárnila Miranda Richardson) – zatímco Jezerní paní postupně přichází o ryby v jejím náhrdelníku, vlasy královny Mab postupem času pozbývají na barvě a šednou. (Stanislaus)

Reklama

Reklama