Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Nikdo nikdy už nenatočí lepšího Merlina, než je tento. Pro mě jím už navždy bude skvělý Sam Neill (hanila jsem ho v Jurském parku, teď to musím napravit). Nízkorozpočtový kouzelný film kdysi v produkci Hallmarku si ke mně svými triky našel cestu už dávno. Jediné, co bych vytkla, jsou opravdu levní gryfové a drak, přesto smysl pro detaily a-jinak-vlastně-všechno je dokonalé. Chybí mi Hallmark. Tím svým stylem, kdy to jde přes srdíčko, vyprodukoval i nejlepší Alenku, kterou nezvládl ani Burton. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na hallmarkovské spracovania všakovakých legendárnych a mýtických príbehov (Hercules, Noemova archa :-( ...) je tento film naozaj skvostný a myslím si tiež, že po Excalibure, je toto jedno z najlepších spracovaní legendy o kráľovi Artušovi, aj keď ten je tu viac-menej iba okrajový. Oceniť treba aj vizuálne efekty (na Hallmark nezvyčajne dobré), ktoré vzhľadom na celkovú rozprávkovosť príbehu dodávajú filmu naozaj kúzelnú atmosféru (najviac treba vyzdvihnúť animáciu draka). Z hercov najviac zaujmú Sam Neill a Miranda Richardson ako kráľovná Mab pôsobí naozaj úžasne. Film je však často veľmi chaoticky zostrihaný, príbeh je všelijak novodobo poprekrúcaný a niektoré scény (hlavne tie s Frikom) pôsobia dehanestujúco a groteskne. Film získal 4 ceny Emmy (výprava, masky, kostýmy a vizuálne efekty) z 15 nominácií a 4 nominácie na Zlatý glóbus. ()

Reklama

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Anglické legendy, které mě na rozdíl od těch řeckých nikdy nezaujaly, jsou v tomto "telenovelním" podání (spoustu výrazných postav jejichž osudy jsou nekonečně propletené) po celou neobvykle dlouhé stopáže vyprávěny nesmírně poutavým způsobem. Jak skvělý je příběh, tak mizerné jsou efekty. Chápu, že se jedná o TV film, ale za takového draka nebo grify by se styděli i amatéři. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Můj oblíený TV film se Samem Neillem v roli Merlina. Velmi dobře natočená fantasy, která v žádném případě nenudí, ale naopak ohromuje svými zajímavými nápady a skvěle obsazenými herci. Dle mého názoru zatím nejlepší mnou viděná adaptace známé legendy o králi Artušovi a jeho kouzelníkovi Merlinovi, na nejž je v tomto filmu hlavně zaostřeno. Sympatická fantasy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +postavy, hudba, příběh a taky asi nejlepší role Sama Neilla -určitě stopáž je úctyhodná (na film jsem se díval 4 dny)/// Tohle je něco na pomezí Fantasy pohádky a Historického televizního eposu.A i když je to třebas úplný protiklad k filmu Král Artuš (kde se Merlin vyskytl rovněž) je to dle mého nejlepší zpracování tohoto širokého námětu. Totiž úchavtné je, že se filmařům podařilo vměstnat do jednoho filmu cca 3 generace postav. Když vezmu jiné filmy, tak se každý zaobírá určitou dobou a jen určitými postavami. Zde najdete snad všechny, na které si vzpomenete. Film doplňuje krásná hudba a celkem zdařilé zpracování. I když na epické bitvy zde můžete zapomenout, od toho sou jiné filmy. Mimochodem Nimue je tak krásné jméno :-)/// Celkem 86%/// ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Ann Hollowood získala cenu Emmy v kategorii nejlepší kostýmy. (Terva)
  • Pomineme-li fantasy vybavení bojového komparsu, mají hlavní postavy oblečení, zbraně a zbroje poměrně správné pro období skutečné doby vzniku legendy o Artušovi, tedy polovině 5. st. n. l. Řada věcí, např. Artušova přilba, je vyrobena podle skutečných archeologických nálezů (Sutton Hoo helm). (von_Kukuck)

Reklama

Reklama