Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Ripley 

všechny recenze uživatele

Sam Neil se mi líbil v Jurském parku,v Úplném bezvětří,ale jako Merlin byl nepřesvědčivý.Absolutně špatný výběr herce.Stejně tak i v případě Artuše.Až na pár vyjímek,herci předvádějí příšerné herectví.Televiznost bije do očí.Dobrý trik se střídá se špatným.A Barronova rozbředlá režie ničí tento film.Pro mě nejzajímavější postava a překvapení ve filmu-Martin Short + hudba Trevora Jonese. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Na televizní hallmarkovské poměry slušná výprava (triky a magická, vynikající hudba z pera Trevora Jonese), plastický scénář, slušné herecké výkony (válcuje charizmatický Sam Neill a zlá Miranda Richardson, potěší také rolička Rutgera Hauera). Nepotěší pomalejší tempo a klišoidní závěr. Přesto velice slušný počin. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na hallmarkovské spracovania všakovakých legendárnych a mýtických príbehov (Hercules, Noemova archa :-( ...) je tento film naozaj skvostný a myslím si tiež, že po Excalibure, je toto jedno z najlepších spracovaní legendy o kráľovi Artušovi, aj keď ten je tu viac-menej iba okrajový. Oceniť treba aj vizuálne efekty (na Hallmark nezvyčajne dobré), ktoré vzhľadom na celkovú rozprávkovosť príbehu dodávajú filmu naozaj kúzelnú atmosféru (najviac treba vyzdvihnúť animáciu draka). Z hercov najviac zaujmú Sam Neill a Miranda Richardson ako kráľovná Mab pôsobí naozaj úžasne. Film je však často veľmi chaoticky zostrihaný, príbeh je všelijak novodobo poprekrúcaný a niektoré scény (hlavne tie s Frikom) pôsobia dehanestujúco a groteskne. Film získal 4 ceny Emmy (výprava, masky, kostýmy a vizuálne efekty) z 15 nominácií a 4 nominácie na Zlatý glóbus. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Má nejoblíbenější verze tohoto období :) ... když jsem byla malá, často to dávali v televizi a já se na to vždy těšila a napjatě čekala ... je to jedno z nejkrásnějších fantazy, co znám. Já nehodnotím triky, ale příběh a ten je opravdu nádherný,neotřelý a naprosto originální. Výborné herecké výkony a ke všemu i krásné herečky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ukázková fantasy. A ačkoliv televizní, výborná a s pěknými triky. Sam Neill je jako Merlin skvělý a rozhodně se jedná o jedno z nejlepších zpracování artušovských legend, které jsou ve filmu kompletně zobrazeny. A vůbec nevadí, že to jsou vlastně filmy dva, protože ten příběh je potom ještě lepší. Merlin je moje nejoblíbenější postava z legendy, a tak jsem rád, že je to hlavně o něm. I ostatní postavy jsou naprosto skvěle zahrané. Ta fantasy mi učarovala hned. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Ann Hollowood získala cenu Emmy v kategorii nejlepší kostýmy. (Terva)
  • Sam Neil soutěžil o Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)
  • Martin Short soutěžil o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama