Reklama

Reklama

Becky je zpět

  • USA The Wrath of Becky (více)
Trailer 1

Dva roky poté, co unikla násilnému útoku na svou rodinu, se Becky ocitá tváří v tvář vůdci fašistické organizace. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladá psychopatka Becky se po třech letech vrací na scénu. Je sexuálně vyvinutější a připravena čelit další partě zlořádů. Tentokrát musí rozprášit teroristickou buňku, co jí unesla milovaného psa a která má všechny rysy kultu, a v jejímž čele je Sean William Scott. Má na to jen něco kolem 80 minut, takže na dlouhé prodlevy rozhodně nebude čas. Lulu Wilson to vzala od podlahy. Filmové role nepřicházely, tak se rozhodla navázat na svoji dosavadně nejslavnější roli. S novým realizačním týmem, kdy režii převzala dvojice Matt Angel a Suzanne Coote, se pustila podruhé do osvědčeného formátu skupinky zabijáků, co si dala sraz v lesní chatce. Barvy záškodníků bude hájit Michael Sirow, který už nějakou tu zkušenost s psychopatickými rolemi má. Aaron Dalla Villa a Courtney Gains mu budou krýt záda. Má to spád, objeví se i nějaké ty drastické scény, kterých mohlo být i více. A i napodruhé v podstatě stále stejný koncept solidně funguje. Sean William Scott už zřejmě definitivně dává vale rolím připitomělých sympaťáků z komedií a nastartoval druhou část své kariéry, kde své místo budou mít temnější existence, které v pohodě zvládá. Scénář moc neužije na velkou propracovanost, stejně tak postavy mají své jednoduché a jasně cílené charaktery, takže nemá smysl se v této oblasti nimrat. A i nějaká ta chyba se najde: do záležitosti s terorismem se v závěru vloží CIA, ačkoliv záležitosti této trestné oblasti spíše přísluší FBI. V rámci svých možností, kdy rozpočet jistě nedosahoval závratné částky, se jedná o kvalitně natočený a zahraný thriller, který o moc za svým předchůdcem nezaostává. 8/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavná variace na Home Invasion/Home Alone se vrátila s pokračováním a je to na podobné úrovni jako jednička. Tedy neurážející jednohubka. Uběhly dva roky, co Becky zažila útok vězňů na její rodinu a dům. Nyní pracuje jako servírka, ale zaplete se opět se špatnou grupou lidí, kteří si říkají Noble Men, jelikož jednoho z nich Becky v restauraci za drzost polije kávou, skupina se rozhodne Becky přepadnout a ukrást ji psa a to si rozhodně nenechá líbit. Jeden z hlavních záporáků je známý Stiffler, který si tu zahrál vůdce kultu ( Kevin James mi však přišel o něco lepší) a Lulu Wilson herecky zraje. Potěší poměrně kreativní a nápadité vraždy, byť gore tu tolik není, ale poměrně to odsýpá. Taková jednoduchá zábava, která v žádné rovině sice neexceluje, ale neuráží. 5.5/10. ()

Reklama

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Minuta třicet a hned agitka… takže to uděláme obráceně. Místo snižování z pěti hvězdiček (dle dojmu z postupujícího děje) začneme odpadem, ať se film snaží. O 20 minut později, stále odpad (určitě po vraždě nechají svědka a jen tak odejdou). Asi v 35 minutě (při proslovu Stiflera) jsem usnul... probudil mě řev a granát (asi za čtvrt hodiny). Že by hodnocení nahoru? Takže trochu vrátit. Moc to ale nepomohlo. Naopak. To je tak debilní... naprosto vše co pipka udělá. A ten závěr… uf.  Pozn.: přemýšlím zda zvednout hodnocení za story s klíčem z minula (i když byla pipka tak debilní, že na funkci nepřišla sama po několik let a Stifler to dal za pár minut). Nicméně, nepadlo proč, ale v klíči byly souřadnice umístění ubikací ochranky (víc jen po kliknutí), konkrétně je to bod #1 na mapě. A už vůbec nepadl důvod, proč kvůli tomu ten poprask minule. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Neviem, či zrovna jednotka Becky bola taký hit, že by bola potrebná dvojka. A po jej zhliadnutí o tom rozhodne nie som presvedčený. Ubralo sa na vraždách a gore, zmenila sa režisérska dvojica a nutno uznať, že jednotka fungovala lepšie v dramatickejších momentoch a bola i celkovo lepšie natočená, takže zmena sa príliš nevydarila. Kostra príbehu je ctr c ctrl v skopírovaná z jednotky, zmenili sa len postavy a neo nacistov nahradila radikálna nacionalistická skupina (Noble Men) - tématika spracovaná veľmi povrchne a dosť nevyužitá. Novinkou je prelamovanie štvrtej steny a početné pokusy o humor, ktoré občas vyšli (Adolf? You must be fucking kidding me!) a občas nie. Pri zmene záporákov budem asi jeden z mála, ktorému sa Stifler v pre neho netradičnej zápornej úlohe páčil podstatne viac ako Kevin James v jednotke, takže aspoň nejaký progres. Lulu Wilson mám zafixovanú z počinov Mikea Flanagana (a aj prvej Becky) ako kvalitnú herečku, tu zahrala vlastne tiež celkom fajn a film potiahla aspoň do priemeru. Občas však niektoré snahy o prílišnú coolovosť a drsnosť vyzneli presne naopak a do prípadnej trojky by som si dal pozor na to, aby nám Becky neskĺzla do cringe a trápnosti. Pozitívne tiež je, že aj keď vrážd ubudlo, tak tie čo sme dostali sú krvavé a pomerne uspokojivé. Vo výsledku u mňa Becky 2 balansovala medzi 2* a 3* a nakoniec to hlavne kvôli fajn Lulu Wilson a gore na najslabších možných 3* udržím, i keď logika príbehu a jeho uveriteľnosť najmä v závere (CIA) je tak ako píš jeden z užívateľov kapitola sama o sebe. 50% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první Becky se mi svého času dost líbila a zapadla u mě do škatulky fajnových béček. Dvojka na to jde dost podobně a Becky se tentokrát rozhodne zachránit svého psa, kterého jí unesli zlí lidé a ještě jí zabili kamarádku. Zábavné a brutální to je pořád, nicméně podstatně méně hlavně proto že na rozdíl od jedničky je tu poměrně slabý záporák, který nesahá náckovi Kevinu Jamesovi ani po kotníky. Na jedno podívání je to každopádně ok…60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Když v čase 35:45 sedí Darryl (Seann William Scott) a Sean (Matt Angel) na gauči, pod kterým se Becky (Lulu Wilson) schovává, je okno otevřené jen na pár centimetrů. Ale po jejich rozhovoru v čase 41:17 Darryl vstane, aby okno zavřel, a to je dokořán. (Johnny.ARN)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu South by Southwest 11. března 2023. Film, jehož premiéra se původně očekávala na začátku roku 2023, byl distribuován společností Quiver Distribution 26. května 2023. (Johnny.ARN)
  • Matta Angela (Sean) a Suzanne Coote v prosinci 2021 oslovil producent J.D. Lifshitz, aby napsali a režírovali pokračování filmu Becky (2020). Vzhledem k tomu, že Angel neměl žádné další pokyny a na napsání scénáře měl jen tři týdny, sledoval film Kill Bill (2003), aby se orientoval v tónu filmu a postavách. Lulu Wilson (Becky) s tvůrci filmu úzce spolupracovala, aby zjemnila hrany Becky. Mezi jednotlivými filmy uplynuly dva roky, a tak Wilson doufala, že se dočká dospělejší iterace postavy. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama