Reklama

Reklama

Radikální metoda

  • Česko Průkopník (festivalový název) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V mexickém pohraničním městě sužovaném násilím zkouší frustrovaný učitel novou radikální metodu, aby uvolnil zvídavost a potenciál svých žáků. (Cinemax)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (14)

AdamXB-1 

všechny recenze uživatele

Emocionální true story s tématem dnes už notoricky známé potřeby aplikovat nový, neortodoxní a účinný přístup k výuce, namísto starého, zkostnatělého a nefunkčního modelu školství. Na první dobrou nic nového, něco podobného se neustále omílá v mnoha zemích světa, jenže v represivním prostředí malého pohraničního města v Mexiku, plného násilí a drog toto téma dostává nový rozměr a Radical, je za mě dobrý způsob, jak o tom natočit film. ()

redsparrow 

všechny recenze uživatele

Hodnotit u filmu dabing je jako uvařit skvělý guláš a stěžovat si pak na blbou barvu igelitky v které někdo přinesl maso. Už se proboha vzpamatujte, je to u každého třetího filmu. Film skvělý, přirození herci, hlavně děti, to se jen tak nevidí. Samozřejmě plné emocí a dojemné, ale proč se někdy nenechat? ()

Reklama

piglit 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do filmu s nechutí, ale byl jsem mile překvapen. Bravo! Jenom pár slov na vysvětlenou. Děti na celém světě se intelektuálně vyvíjejí podobnou rychlostí. Až do puberty. Pak zaúřadují geny a kdo má intelektuální základy, tíhne ke studiu a naopak. Mimochodem, kdo si vzpomene na nějakého nositele nobelovky z Mexika? A to měli dva - chemika a spisovatele, stejně jako Česko. Ale při desetinásobné populaci. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Ako to môže dopadnúť, keď učiteľ nejde podľa osnov, ale vedie ho vlastný rozum a nadšenie. Môže sa stať malý zázrak a vo svojich žiakoch prebudí nielen logické myslenie, ale aj sebavedomie, záujem o školu a geniálne schopnosti. Film je natočený podľa skutočnej udalosti, ktorá sa odohrala v Mexiku, v roku 2012. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Přes závažný kontext v pozadí a sérii neurčitých úvodních scén mě tady čekal velmi příjemný film z učitelského prostředí o alternativním způsobu výuky a volbě netradičních metod ve vyučování pro pozdvižení zájmů i vzdělanostné úrovně žáků. Sympatického učitele Sergia záhy nečekaně a s drobnými rozpaky, přesto s pocitem uvěřitelného příklonu doplnil i svérázný ředitel. Společně pak pro diváka zajistili, že i u současného dramatu z prostředí školy může být nenucená zábava. Překvapil mě tudíž často přítomný humor a navzdory jisté předvídatelnosti oceňuji dvojí pohled na vzniklý rozpor mezi radikálně novou cestou a zodpovědností za alespoň přibližné dodržení učebních plánů, např. s ohledem na povinné testy na konci. Chtěl jsem původně napsat, že jde snad o nejlepší „učitelský“ film od doby Helgeho Školy otců, co jsem viděl, to by ale k závěru nesměl najednou tolik tlačit na pílu. Můžu ale říct, že jsem z kina odcházel velice spokojen, nadchnut pozitivní motivací, stejně tak s pocitem, že bych ve zrovna viděném podání pochopil princip veličiny hustoty mnohem lépe a praktičtěji, než kdysi dávno skrze vzorec a poučku. Film navrch skvěle funguje i v sociální rovině s letmým nahlédnutím do stavu současného školství ve vzdáleném exotickém Mexiku. [85%] [Art Film Fest 2024, Košice] ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama