Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (379)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

I když jsem toho v životě zas tak moc nevylezl (a to jen v Dolomitech a Alpách) a dnes už jsem na laně jen občas, jen při ledovcových tůrách, abych nezahučel do trhliny, tak mi takovéhle nebetyčné krávoviny, s rádoby horolezeckým námětem, dost vadí. Všechny ty, kdo mi zaprasili záběry nádherných hor slabomyslným dějem a hroznými klišé vyhrabanými z hollywoodských skladů někde v údolích, bych nechal za trest kloktat ten jejich nitroglycerin... Orálně i rektálně! Film by se možná dal přežít třeba v japonštině, aby mě nerušily aspoň ty „dialogy“, ale stejně by navíc musela být vyzmizíkovaná i většina herců ve většině scén... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Filmů z prostředí hor moc není a kvalitních už vůbec ne. Tím pádem má jakýkoliv film s touto tématikou šanci uspět. Jen to chce dobrého režiséra. Martin Campbell určitě dobrý režisér je ale tentokrát bohužel celkem pohořel. Záčatek je perfektní poté se ve filmu nic neděje a divák musí čekat, kdy už to konečně přijde. Nakonec něco přijde ale určitě toho mohlo být více. Ať už akce nebo napětí. Kdyby bylo více kvalitních filmů z prostředí hor tento by dostal tak 2* ale jelikož jich je jako šafránu rozhodl jsem se pro 3*. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí zvedám na ****. Akční scény jsou vyložená chuťovka, sněhové bouře, drtivé laviny a všudypřítomný křik dodávají filmu tu správnou, mrazivou atmosféru. Dokonce ani začátek odehrávající se na amerických skálách nepůsobí vůbec špatně. Jednoznačně nadupaná paráda!:-) Ale pokud nemáte rádi klišé, tak si to raději ani nepouštějte.XD ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem snad 2x v životě a napoprvé na mě ve své době Vertical Limit zapůsobil, neboť fungoval ve všech ohledech, které by měl dobrodružný thriller mít. Podruhé to již nemělo takové kouzlo, avšak stále se jednalo o zdařilou podívanou. Prostředí hor a tím pádem extrémních podmínek mám obecně ve filmech rád a tudíž mohu s klidným srdcem dát 4*, byť potřetí bych si již tento počin nepustil. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Absolutní špička filmových Himálají. Dělám si srandu, ale pokud milujete úžasné záběry na velehory, pokud milujete výborné efekty, nekončící napětí a pokud vám nevadí několik klišé, přehnaných scén a průměrní herci, tak tohle je film pro vás! Tenhle film je tak extrémně podhodnocený, že je pro mě prostě povinností 5 hvězdiček. Můj velmi oblíbený film! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Vo filme je možné zhliadnuť amerických výrobcov oblečenia a výstroje pre horolezectvo. Napríklad The North Face, Arc'teryx, Mountain Hardwear a Colleman. Ale je možné vzhliadnuť aj európsku značku, a tou je Petzl. (Jumar)
  • Vertical Limit označuje nadmořskou výšku nad 7300 metrů, kde kvůli řídkému vzduchu lidem hrozí při delším pobytu smrt. [Zdroj: měsíčník Cinema] (Locksley)
  • Jméno Montgomeryho Wicka je odkazem na Thomase Montgomerieho a Jima Wickwirea. Montgomerie objevil K2 a Jim Wickwire byl prvním Američanem na jejím vrcholu (1978). Wickwire, podobně jako Wick ve filmu, přišel na hoře taky o několik prstů. (džanik)

Reklama

Reklama