Reklama

Reklama

Osamělý mstitel Paul Kersey (Charles Bronson), vybavený jen svojí zbraní Magnum, se vydává do ulic New Yorku, aby vykonal spravedlnost na lidech, na které policie nestačí. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prakticky poslední významná role pro Charlese Bronsona. Touto rolí se převtělil do role chapků co nemají čas truchlit a raději vezmou zákon do svých rukou. Ve filmu mě dost překvapila surovost a nesmlouvavost snímku. A uznávám, že někdy by se takový Paul Kersey hodil do každého velkoměsta. Finální skóre nočního mstitele = 9 kousků. 70% ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

nebudu dlouho kecat, mám rád Bronsona, a tento film je prostě skvělý. Mám všechny přání smrti 1-5, bohužel hodnocení jde díly dolů , ale prostě všechny díly jsou zajímavé, vtipné. Hrdina prostě přežije všechno ač se to vždycky dotýká jeho rodiny. Pokud jste to neviděli , tak vřele doporučuji Váš deda :-) PS proč TV vytahuje starý filmy? 1974? Protože ty nové filmy stojí za hovno no coment deda :-)ps mám Moravce :-)Frank Ochoa je taky sekáč, škoda že umře :-)5.8.19 ()

Reklama

d-corso 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejnebezpečnějších věcí na světě je být příbuzným nebo známým Paula Kerseyho. V podstatě jste už jednou nohou v márnici. Přání smrti je kvalitní "revenge thriller" s výborným Charlesem Bronsonem v hlavní roli. Zbytek hereckého ansámblu není pro film nikterak důležitý a učinkovat v jejich rolích by mohl v podstatě kdokoliv jiný. Po kvalitní "jedničce" se však série dočkala dalších čtyř pokračování, které přes průměrnost postupně klesaly až k trapnosti. I když jak se to vezme, já se u "pětky", kdy geriatrický Kersey kolí padouchy jako na běžícím pásu, docela slušně bavil. Přiznávám, že jako jeden z mála. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

novodoby "western" ktory sa z divokeho zapadu prenasa do divokeho "velkomesta" v tomto pripade New Yorku (dirty harry zamieril do San Francisca) kde sa laviciak a pacifista bronson meni v kruteho pomstitela trestajuceho grazlov za to co spravili jeho rodine... bronson je vynikajuci a jeho prerod zo slabocha (ktory po prvej akcii zvracia) mu verime (urcite i vdaka tomu ze vzdy hral drsnakov), horsie je to zo zvyskom osadenstva ktori su dost pre-afektovany (hlavne kerseyho zat a i detektiv okocha a jeho konstanty kasel, ktory ide paulovy po krku, je miestamy otravny)... winner reziruje celkom dobre i ked obcas z filmu citit urcita televiznost i vdaka hudbe (pripominajucej mi colomba)... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Brutální scéna s přepadením v bytě na začátku mě hodně navnadila. Pak film trochu ztrácí tempo a spíš se tam kecá. Krátká pasáž, kdy se Charles Bronson přesune kamsi do Arizony a rýsuje tam nějaký územní plány, je naprostá nuda a já už jsem se začal bát, co z toho nakonec vyleze. Naštěstí se brzy vrátí zpět do NY a začne bez servítek čistit špinavý ulice od feťáků a zlodějů a surovost a syrovost 70. let se rozjede opět v plný parádě. Bronson si v pro něj hodně typický roli odehrál ten svůj standard, ostatní herci spíš byli do počtu. Za zmínku ještě stojí mladej Jeff Goldblum v menší roli, protože ten tady opravdu vypadal jako regulérní vyfetlej psychopat. 75% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (28)

  • Judith Crist raz o tomto filme prehlásil, že je pouličná verzia snímky Walking Tall (1973). (m.a.t.o.)
  • Dino de Laurentiis souhlasil s produkcí za předpokladu, že se název snímku změní. Slovo „smrt“ podle něj zaručovalo kasovní propadák. Michael Winner ho ale přesvědčil, aby od požadavku ustoupil. (Komiks)

Související novinky

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

18.04.2020

Poté, co Batmana na pár let pohřbil Joel Schumacher a předtím, než ho znovu vzkřísil Christopher Nolan, koketovalo studio Warner Bros. s myšlenkou, že by netopýřího hrdinu mohlo na velké plátno… (více)

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Bruce Willis a Přání smrti?

Bruce Willis a Přání smrti?

27.03.2013

Remake akční klasiky Přání smrti z roku 1974 měl původně pod palcem Sylvester Stallone, pak na něm víc jak rok pracoval Joe Carnahan. Ten ale minulý měsíc odstoupil kvůli obvyklým „tvůrčím neshodám".… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno