Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá žena se vdá za okouzlujícího prince. Místo rodinné idylky ji ale čeká boj o holý život, protože ji chtějí obětovat děsivému drakovi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (282)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem vzhledem k vlažnému hodnocení zde (ale i na Imdb) očekával od Mladé dámy nějakou pásově vyrobenou tuctovku, avšak po zhlédnutí musím říct, že se pro mě osobně jednalo o veskrze milé překvapení. Mladá dáma má líbivé vizuální provedení a svou atmosférou (ale částečně i příběhem) mi nejednou evokovala druhou Zlobu (Robin Wright jako by vypadla z oka Michelle Pfeiffer) či Šmakovu dračí poušť. Děsuplná dračice se tvůrcům co do vzhledu, hlasového projevu, ale i backgroundu velmi povedla a výtečně dotvářela ponurou atmosféru na první pohled pohádkového filmu, který byl však spíše fantastickým survivalem, v němž došlo na nejednu popáleninu či upálení zaživa. Ve výsledku bych dal filmu tři a půl hvězdičky, ale jelikož mi sedl, tak mu přidám na slabší čtyři. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dracarys. Příjemná a hlavně nápaditá televizní pohádka o drakovi, která přechází do survival napínáku, kde všechno zachrání svítící červíci. Milá Brownovic Bobina hraje princeznu v nesnázích skvěle a dokáže přesvědčit, že je pod tím vším makeupem holka do nepohody. Triky celkem průměr, ale zachraňuje to parádní atmosférická hudba, která přidává onu pomyslnou hvězdičku navíc. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád fantasy, mám rád draky a poslednú dobu aj Millie, ktorá sa javí ako celkom schopná herečka a hviezdička do budúcnosti. Na jedno pozretie fajn, nie je to veľkorozpočtová fantasy, a ak nás nenaháňa drak, tak poväčšine času sedíme v jaskyni, ale ma to niekoľko dobrých nápadov, akčných scén, hudbu a sem tam to dokáže aj prekvapiť. No záverečne finále mi už prišlo moc okaté a frajerské. Obľúbený soundtrack: Elodie's Maze, End Of Your Story. 70% - 3* ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

2 dobrí herci, konkr. herečky - obe kráľovné. Zbytok je nemastný neslaný. Okrem MBB, ktorá je už tradične v póze "drzo namyslená", hoc aj mne ako žene je jasné, ktoré scény sú vyložene určené, aby si ich chlapci púšťali opakovane. Drak pekný, hoc hlúpy. Fajn kostým. Príbeh urazí len trochu. Nenudila som sa, aj keď drvivá vačšina akcie je len "bolestivo padám". ()

Galerie (118)

Zajímavosti (5)

  • Hoci sú šatníky a šperky umiestnené na fiktívnom pozemku bez fixného náboženstva, miešajú alžbetínske obdobie s katolíckymi symbolmi a morálkou. (Arsenal83)
  • Jaskynné scény boli natočené v Troubadour Meridian Water Studios v Londýne. Natáčanie prebiehalo aj v Portugalsku v Tomar, Sortelha, Serra da Estrela a v kláštore Batalha. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 1. júla 2022. (Arsenal83)
  • Hlavní hrdinka (Millie Bobby Brown) má v závěru popálenou hruď v některých záběrech na levé straně a v některých na pravé. (Muffino)

Reklama

Reklama