Reklama

Reklama

DogMan

Trailer 1

Obsahy(1)

Vizionář Luc Besson přichází s fascinujícím antihrdinou na jeho cestě za odplatou a vykoupením. Jako chlapce ho zavírali do kotců se psy. Teď je dospělý a má zvláštní dar. Žene ho touha po pomstě i trestání bezpráví. Nemá žádné zábrany. Jeho zbraní je oddanost jeho psů… (Bioscop)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (102)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

... Psi mají krásu bez marnivosti, sílu bez krutosti a odvahu bez dravosti. Teda všechny lidské ctnosti bez jakýchkoliv neřestí. Podle mě mají jen jednu chybu. Jakou ? Věří lidem... Nebudu zastírat mírný zklamání. Na trailer jsem sice nekoukal ale podle zdejšího hodnocení kdy se film zatím pohybuje v červených číslech a na IMDb má 6,7/10 jsem čekal asi víc. Nevím. Možná trošku svižnější tempo. Nebo větší využití hafanů. Na vážkách s hodnocením to zachraňuje až poslední cca půlhodinka která rozhodla, že se nakonec přikloním ke čtvrté hvězdě. Taktéž rozhodl i fakt, že věřím, že každý natáčení se zvířaty musí být daleko víc náročnější. A tihle čtyřnozí chlupáči si 4hvězdy rozhodně zaslouží... Jsou to vaši psi? Ano, jsou to moje děti. Nevím, co s nimi bude. Nebojte se, vědí, co mají dělat... ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Psi mají krásu bez marnivosti, sílu bez drzosti, statečnost bez zuřivosti a veškeré lidské ctnosti ovšem bez jakékoli neřesti. Pokud tedy vím, mají jen jedinou vadu – Důvěřují lidem!" Film je vyprávěný podobným způsobem jako "Obvyklí podezřelí" – Douglase ve vyšetřovací vazbě zpovídá mladá psychiatrička a rekonstruuje s ním celý jeho život, který ve flashbacích ožívá před našima očima. Základem celého vyprávění je nejednoznačnost. Film balancuje mezi dramatem a komedií. Besson se drží své oblíbené groteskní stylizace, kdy svět je temné, nehostinné a nelítostné místo, v němž však občas září osvícení blázni. Caleb Landry Jones není moc známý herec, ale věřte, že po tomhle filmu se vám z hlavy nevykouří. Předvádí tu životní herecký výkon, od mimiky, emocí, samotného projevu a dialogů, no prostě paráda. Kladným bodem snímku je určitě i hudební doprovod. Ten se sice často opírá o melodie známých písní, přesto dokáže atmosféru jednotlivých scén umně podtrhnout. Film má i zajímavý konec, který mi do hlavy vtlačil vzpomínku na devadesátky a "Ghost Dog: The Way of the Samurai". Důvod, proč nedám plný počet je, že mi chybělo nějaké mysterióznější či tiše hororové intermezzo, které by komunikaci hlavního hrdiny s „jeho dětmi“ uvedlo do artovější atmosféry jakou měl například "Joker"... Neboť jsem měl chvílemi pocit, že sleduji pohádku, ve které se vlastně pouto a porozumění se psy za Dogmanova mládí ani nekonalo, ale spíše to vypadalo, že psi umějí číst, psát a počítat, ale jen jediný člověk na celém světě se rozhodl jim naslouchat. Což je škoda, protože jinak by film dokázal okouzlit na jiné úrovni… /80%/ ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Besson z devadesátek se už sice nevrátí, ale kdyby točil pro radost podobné filmy jako DogMan tak by mi to vůbec nevadilo. Tenhle žánrový mišmaš mě totiž překvapivě bavil natolik, že sem neměl potřebu se pozastavovat nad některými nelogičnostmi a nedotaženými nápady. Tam kde to Bessonovi zahapruje to totiž pokaždé zachrání obří charisma hlavního (anti)hrdiny v podání Caleba Landry Jonese…a psi…70% ()

William_ 

všechny recenze uživatele

8.5/10. Čeho jsem to byl svědkem?! Tak takhle dobře jsem se v kině už dlouho nebavil. Moc jsem toho od Dogmana neočekával, a o to víc jsem dostal. Naprosto skvělý snímek, který balancuje na hraně drama/komedie. Začnu skvělým C. L. Jonesem, který byl v tomto filmu naprosto úžasný a snad ho nemine minimálně nominace na nějakou cenu. Co se příběhu týče, tak vozíčkář transvestita toužící po klidu a štěstí vyprávějící retrospektivně na policejní stanici svůj nesnadný život se mi velice líbil. Jasný není to nic převratného z čeho si sednete na zadek, ale to, JAKÝM způsobem je to odprezentováno je skvělé! Film je povinnost pro každého milovníka čtyřnohých parťáků, a po nekorektních Strays tu v roce 2023 máme další povedený snímek s dogama. Opravdu bych doporučil přidat do žánru tohoto filmu i kolonku "komedie", protože při několika scénách se i se mnou řehtal celý kinosál v Lucerně. Jen škoda toho trochu rozporuplného a otevřeného konce a vedlejších postav, které byly vykresleny tak trochu zkratkovitě až nezajímavě, avšak dojemná (ne)romantická chvilka s jednou vedlejší postavičkou Vám připomene strasti lásky a pocit bezmoci. FILM VŘELE DOPORUČUJU! Jedno z příjemných překvapení tohoto nadupaného filmového roku. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Udělalo mi radost, že se film větší měrou víc soustředí na trochu jiné události, než jak to podle traileru působilo. Byť mi tedy občas přišlo, že se děj snaží zpracovat tolik témat, že prostě nemá šanci to do svého konce stihnout dostatečně všechno nejen nakousnout, ale taky zároveň uzavřít. Paradoxně to celou dobu šlape na 100%, občas i na 110%. Aby potom přišlo závěrečné akční rozřešení, ke kterému se film ve vyprávění postupně vrací, stalo vlastně tou nejslabší částí. Je to víc psychologický drama než akční film. A jsem za to ráda. Že tam bylo té akce tak málo. 90%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Luc Besson povedal, že prvýkrát ho napadol nápad na tento film po prečítaní správy o päťročnom chlapcovi, ktorého rodina zavrela do klietky. Bessona to prinútilo premýšľať o tom, akú traumu chlapec musel prežiť a ako ju musel prekonať. (Arsenal83)
  • Celkovo bolo potrebných 15 trénerov psov na získanie všetkých psov potrebných pre film. Uprednostňovali sa už vycvičení psi, aby sa predišlo plytvaniu časom na výcvik nových psov. Pred natáčaním psích scén strávil Caleb Landry Jones tri dni s trénermi a ich psami, aby sa cítil s nimi pohodlne. (Arsenal83)
  • Film mal byť pôvodne uvedený na trh v polovici apríla 2023, ale pozitívna spätná väzba od kupujúcich na európskom filmovom trhu prinútila distribútorov, aby sa zamerali na jesenné uvedenie v nádeji, že si zabezpečia premiéru na jednom z jesenných filmových festivalov. To sa nakoniec stalo, pretože bol vybraný do súťaže o Zlatého leva na filmovom festivale v Benátkach 2023. (Arsenal83)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Reklama

Reklama