Reklama

Reklama

DogMan

Trailer 1

Obsahy(1)

Vizionář Luc Besson přichází s fascinujícím antihrdinou na jeho cestě za odplatou a vykoupením. Jako chlapce ho zavírali do kotců se psy. Teď je dospělý a má zvláštní dar. Žene ho touha po pomstě i trestání bezpráví. Nemá žádné zábrany. Jeho zbraní je oddanost jeho psů… (Bioscop)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (102)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Čuduj sa svete, Luc Besson ešte nezabudol rozprávať príbehy bez veľkých efektov. Takýto sústredený  na psychologickú situáciu, vývoj a transformáciu, príbehovo silný a rytmom prekvapivo pomalý, filmársky surový a umiernený súčasne už nebol 20 alebo aj 30 rokov. A Caleb by mal zbierať ceny podberákom. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Žánrově různorodá jednohubka, kterou Besson překvapil nejednoho diváka, včetně mě samotného.  Caleb Landry Jones s parádním hereckým výkonem a potvrdilo se nám tu, co už všechno víme, a to, že psi jsou milionkrát lepší než lidé. Plusové body za flashbacky z dětství a za vyvražďovačku kartelu! Čisté 3* ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Joker kdyby nepoznal Batmana a sčuchl se s krysařem? Tak určitě, kdyby Caleb Landry měl před 15 lety čas, mohl si zmiňovaného žolíka zahrát on, místo Heatha Ledžra, ale to by taktéž cikán mohl pracovat, lec která fantazie se nedá sloučit s realitou. Každopádně, Lucky Luk se inspiroval možná svým snímkem Utrženým ze řetězu, kde se Jet Li choval jako čokl, a možná by nahradil lidskou řečí za štěkot hafanana, ale když si člověk srovná vedle sebe tyhle dva snímky, nejde to dohromady. První půlka skvělý, ta travesti show co přišla potom, už se nedá považovat za to, co nás krmili v trailerech. Krom toho, že ho čoklové poslouchali pro svůj prospěch, pestak si natřel lofasa burákovým máslem. Ve dne Studenková, co zpívá sladké mámení, a v noci mukl, a pejskové co koušou do romských osad a jejich mítném.Kolik musela stát účast těch vycvičených psů? Určitě vím, že si jednoho měl najmout i Stephen Hawking. Still better than Catwoman   ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Já nevím no, film mě nijak výrazně neoslovil a bohužel ani nevynikal v žádném zásadním ohledu. Děj se odvíjel pomalým a zbytečně rozvleklým tempem, což značně ubíralo na jeho dynamice a celkové atraktivitě. Navzdory patrné snaze tvůrců o věrnou reflexi osobnosti hlavní postavy, film postrádal potřebnou hloubku, která by divákovi umožnila se s hlavní postavou více ztotožnit a prožít její příběh. Napětí, které by mělo být klíčovým prvkem, zde chybělo a i přes některé pokusy o vybudování dramatických momentů zůstaly tyto snahy jaksi nedotažené. Celkově na mě příběh s velkou smečkou psů nepůsobil zkrátka přiliš realisticky. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Lákavě sestříhaný trailer připomněl, že Luc Besson má navzdory tápání posledních dvou dekád řemeslo stále v malíku. A to potvrzuje i výsledný film, který navzdory trochu natahované, bezmála dvouhodinové stopáže dokáže udržet pozornost a divácká očekávání. Jednotlivé scény dokáže Besson vystavět stylově, občas i vyloženě nápaditě, výsledek se však rozpadá pod tíhou zjevně příliš velikášských ambicí. Tahle jokerovská variace se totiž nevyhýbá náboženským a crossdressing motivům, aluzím na Kmotra či Sám doma, cituje Shakespeara a přihazuje odsouzení nefunkčního sociálního systému. Nakusuje toho až příliš, nápady ale ledabyle opouští a nedotahuje do konce. Využívá k tomu spousty patosu i stereotypních postav (v čele s dvojicí tak učebnicových rednecků, že by se od nich celý americký středozápad mohl učit). Caleb Landry Jones je jako krysař, tedy pejskař, nepřekvapivě uhrančivý, ale Bessonova tvůrčí nabubřelost zjevně zase jednou převládla nad ochotou odvyprávět sevřený a smysluplný příběh. Navzdory výše napsanému jde o docela příjemnou žánrovou podívanou, ale Bessonovy velikášské ambice bohužel vyloženě bijí do očí. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Celkovo bolo potrebných 15 trénerov psov na získanie všetkých psov potrebných pre film. Uprednostňovali sa už vycvičení psi, aby sa predišlo plytvaniu časom na výcvik nových psov. Pred natáčaním psích scén strávil Caleb Landry Jones tri dni s trénermi a ich psami, aby sa cítil s nimi pohodlne. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal vo virtuálnom produkčnom zariadení v Essonne vo Francúzsku od februára do júla 2022 a potom na mieste v Newarku, New Jersey, v júni 2022. (Arsenal83)
  • Dlhoročný Bessonov spolupracovník Éric Serra zložil hudbu k filmu a film považoval za veľmi emotívny, pretože aj keď je skúseným harcovníkom, priznal, že sa nestáva často, aby dokončil svoju prácu so slzami v očiach. (Arsenal83)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Reklama

Reklama