Reklama

Reklama

Noční koupání

  • USA Night Swim (více)
Trailer 8

Hrdiny hororu Noční koupání jsou Wallerovi, rodina, jež se právě nastěhovala do domu s velkým bazénem na klidném předměstí. Právě možnost pravidelně rehabilitovat ve vodě byla hlavním důvodem, proč si tohle místo vybrali jako svůj domov. Táta Ray je bývalý úspěšný hráč baseballu, jemuž kariéru přeťalo nepříjemné degenerativní onemocnění. Ray se nevzdává a věří, že pravidelné cvičení může vést až k zázračnému vyléčení. Manželka Eve a dvě dospívající děti si koupání na zahradě taky užívají dosyta. Protože jsme ale v hororu, idylka netrvá dlouho. Dům, do něhož se nastěhovali, má děsivou minulost a Wallerovi se mají stát její součástí. Vše, čeho se bojíte, se skrývá pod hladinou a čeká na pravou chvíli. Čeká na člověka, který dostane uprostřed noci báječný nápad si jít zaplavat. Naposled v životě. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 8

Recenze (105)

tron 

všechny recenze uživatele

Kraťas z r. 2014 je fajn, takže som sa celkom potešil nápadu, ktorý prišiel o 10 rokov neskôr a to rozviesť mierne povedané jednoduchý námet (žena sa ide v noci okúpať do bazéna pri rodinnom dome a tam sa jej „niečo“ stane) do podoby celovečerného hororu. Výsledok je veľmi štandardný, plný klišé a podľa očakávaní. Neviem, či tu nájdete niečo, čo nečakáte. Dokonca sa objaví scéna, v ktorej zúfalá hrdinka navštívi predchádzajúcu užívateľku „prekliateho“ bazéna. Avšak rovnakou mierou, ako ma scenár po stránke originality prakticky ničím nezaujal, musím jedným dychom dodať, že postavy sú fajn, herci sympatickí, atmosféra v rámci možností kvalitná a sem-tam sa zjaví scéna, ktorá to príjemne oživí. A zas aby som tvorcom nekrivdil, čo sa týka neprítomnosti originality: koľko poznáte ďalších hororov o bazénoch? Čiže ono ústredný námet originálny JE. Problém je „len“ v tom, že podľa neho vznikol scenár a ten originálny fakt nie je. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasický mustr. Rodina se přestěhuje do nového baráku, ale postupně se začne ukazovat, že je tu něco špatně. V tomto případě se jedná o bazén, ve kterém asi něco je. Z mého pohledu je to nic proti ničemu. Pár napínavějších bazénových momentů se tu najde, celkově uchopení a vysvětlení mě také neurazilo a herecky je to fajn, přičemž Kerry Condon je pro mě osobně přidanou hodnotou. Na druhou stranu je tak zoufale neoriginální snad ve všech aspektech, že se to jednoduše nedá přehlédnout. Celkově bych to označil jako takový rodinný horor, na kterém si toho žánrový fanda moc nenajde, ale dokážu si představit, že běžný mainstreamový si to dokáže užít. 50% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ty jo tohle někdo procpal do kin jo? No vidět to tam tak možná, že nebudu tak shovívavý a taky bych se mohl opět pustit do rozboru vyhnilosti současnýho hororu, ale to by bylo myslím si zbytečný. Takže námět možná potencionálně zajímavý, ale to je asi tak všechno. Každopádně já na to do kina nezabloudil, tak proč vlastně ty dvě hvězdice z milosti i nedat.25% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Námět se mi líbil a i když to mohlo být zajímavější, stále se na to koukalo moc dobře. Co se však hororu týče, tak to byla velice průměrná slabota. Tvůrci se pokusili vestavět atmosféru na nepříliš funkčních lekacích scénách a nevýrazných postavách. Tak jako +- spokojenost, ale přesto mne pomalu ale jistě tento typ hororu začíná nudit. 55% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

No jako som dosť pozitívne prekvapený. Od Night Swim som čakal totálny prepadák, ale ono ma to bavilo od začiatku do konca. Dej je samozrejme jedno velké klišé a slovo inovácia je pre tvorcov očividne tabuizmus, ale rodinka je tak sympatická, že sa jej jednoducho nedá nedržať palce. Strašenie je také že nič moc, ale ako píše kamarát stitch7, páčili sa mi desivé aktivity prebiehajúce aj za bieleho dňa. Niektoré zbytočné scény by som vymenil za rozvinutejšiu mytológiu, ktorá je v závere pekne načrtnutá, ale dostane málo priestoru. Celkovo som spokojný a ak od toho človek nebude mať žiadne očakávania, dá sa u toho vydržať. Jo a kde sú tie časy, keď sme my, ktorí sa snažíme vyhýbať ludskému kontaktu, museli na kinohorory čakať tri mesiace. Teraz vychádzajú horory dva týždne po premiére, pričom treba dodať, že toto je film vhodný práve pre VOD platformy a v kine nemal čo hladať. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Škola plávania, do ktorej má Izzy (Amélie Hoeferle) nastúpiť, sa volá Harold Holt Swimming School. Harold Holt bol 17. premiér Austrálie, ktorý zmizol (predpokladá sa, že sa utopil) pri plávaní. (Arsenal83)
  • Bryce McGuire pochválil Korvena za hudbu: "Jeho hudba je na všetkých mojich scenáristických playlistoch. Povedal som mu, že mám víziu hudby, ktorá by mala dávať pocit, že vychádzať iba z vody, ako nejaký utopený zbor stúpajúci z hlbín, a on bol za. Je to taký milý a nadaný chlap. Len Mark dokáže vytvoriť zvuky tak podivné a mrazivé." (Arsenal83)

Reklama

Reklama