Reklama

Reklama

Biliárový král

  • Československo Hazardní hráč (více)
Trailer

Vyhrát dokáže jen ten, kdo si dovede poručit... „Rychlý“ Eddie Felson (P. Newman) je ostřílený profesionál poolu, který spolu s parťákem Charliem (M. McCormick) denně obráží zakouřené kulečníkové herny, aby obral o peníze nezkušené hráče, kteří se s ním nechají bláhově vtáhnout do hry. Jednoho dne ale Eddie při své aroganci vyzve neporaženého krále Minnesotu (J. Gleason). Z několikahodinové přehlídky výtečných šťouchů se nakonec stane zkouška charakterů, v níž Eddie selže. Sražen na kolena nachází útěchu u své nové lásky Sarah Packardové (P. Laurieová), s níž sdílejí podobně rozervaný osud spolu se slabostí k alkoholu. Příčí se jí však prostředí a lidé mezi kterými se pohybuje. To vrcholí, když mu další klamání v herně přivodí zlámané palce a Sarah se o něj musí starat. I přesto ale Eddie nemyslí na nic jiného než znovu vyzvat Minnesotu. Na odvetu bude ale potřebovat nemalé peníze… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

iamek 

všechny recenze uživatele

Paul Newman, v roli mladého a zapáleného hráče biliardu, doslova exceloval. Naprosto bezchybný a famózní herecký galakoncert. Děj mě hodně lákal, protože i když biliard moc nehraju, tak mě baví se dívat na lidi, co tenhle sport ovládají. Za zmínku stojí skvělé herecké výkony ve vedlejších rolích. Tenhle snímek stvořil hvězdy ()

Thewho18 

všechny recenze uživatele

Biliárového krále jsem viděl už hodně dávno a natrvalo mě zůstal v paměti. Když jsem si ho ted znovu pustil, už vím proč. Bezpochyby jeden z nejlepších Newmanových filmů, proti kterému je Barva peněz slaboučkým odvarem. Milostná zápletka je tady tím nejopravdovějším a nejsilnějším tématem, bez kterého by poolový maraton nestál za pozornost. Jako u většiny Newmanových příběhů se před námi rozehrává překrásné drama o lidských charakterech, které mě vždy tvrdě zasáhne. Brilantní ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Ani nemusím byť odporkyňou profesionálnych hráčov s náramne veľkým egom či hráčskych stolov kdesi v zapadnutej krčme, aby som si priznala, že napriek skvelému hereckému výkonu Paula Newmana, je Hustler príšerne rozťahaný, nudný a obsahovo - keby bol spracovaný ostrejšie - nezaujímavý. Potrpím si na ,,pomalé filmy", no niektoré sú vyslovene tak rozvláčne a otravnou kamerou uspávajúce, že ma nepresvedčí ani pre mňa nepochopiteľné umiestnenie v IMDB TOP250. Herecké koncerty do nebies vychvaľované, nemôžu pokryť celý film. Tento je jedným z nich. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně známé a popravdě docela zapomenuté sportovní drama na které o 25 let později navázal Scoresese s oskarovou "Barvou peněz". Popravdě mi Scorseseho volný sequel celkově seděl více, jelikož je "Hazardní hráč" až nepříjemně utahaný a i přes standardně skvělého Newmana, film nemá moc co nabídnout. Dobré spíše jen jako doplnění filmového vzdělání. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Jen s trochou nadsázky je to film pohybující se v trojúhelníku stůl - cigára - Newman. A to v takovym mixu, že mi to moc nesedlo. Je na tom vidět, že to je hodně starý, děj je tak zvláštně rozparcelovaný a figury mi moc nesedly včetně Eddieho. A ještě ta dlouhá stopáž... Já tyhle hráčský filmy mám rád a úvod + sekvence s Minnesotou mě dost bavila, pak mi ale přišlo, že film pomalu skomíral až k nepřesvědčivému finále. Škoda ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Když se Eddie připravuje na svůj první zápas s Tlusťochemm jeho manažer si sedne pod plakát zobrazující Willieho Mosconiho, 14násobného mistra světa v kulečníku z let 1941 - 1957. Samotný Willie se objeví ve filmu asi o deset minut později jako chlápek rovněž jménem Willie. (Kulmon)
  • Slova, která Sarah napíše na zrcadlo jsou "perverted", "twisted" a "crippled". (Kulmon)
  • Boxer Jake LaMotta, o němž pojednává film Zuřící býk, hraje ve filmu barmana. (Kulmon)

Reklama

Reklama