Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký byl váš život, než se náhle všechno zastavilo? Filip je od dětství rozený vítěz. Navštěvuje poslední ročník medicíny a užívá si života, ať už jde o sport, nebo dívky. Po studiích by rád nastoupil do hradecké nemocnice. Jenže toto přání se mu splní dřív a jinak, než plánoval. (Česká televize)

Recenze (67)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Standartní moderní "progresivní" quality TV jako z Netflixu, ale jen co se týče použití natáčecích metod (rychlé střihy, steadycam, GoPročka, dron, stock-footage), stylizaci (texty na obrazovce, vypravěč) a velké dávce explicity a sexu (reálné záběry z operací, každých deset minut "bude sex" scéna, která rozhodně rozveselí Radu pro rozhlasové a televizní vysílání). Pod povrchem však jde o "classic" českou komedii s otravnýma postavičkama. Možná o trochu lepší než standard, ale ne o moc. Zvlášť hlavní hrdina, jeho otec, jeho kamarádi aspol., jsou otravní zmetci. U hlavního hrdiny samozřejmě člověk čeká, že se postupem času bude směřovat k lepšímu "já", ale mě prostě nepřišel sympatickej. Prostě spratek. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V záplavě detektivních seriálů konečně změna. Těžké téma podané humornou formou je přesně to, co mi sedí. Kdo by se nebál rakoviny? A ještě když přijde v tak mladém věku.  Spojení Kopáčové s Podzimkem je slibné. Možná trochu nadsazuji v hodnocení, ale první epizoda mě bavila. Ztvárnění hlavního hrdiny je velká příležitost pro Filipa Březinu, líbili se mi i Brodská s Řezníčkem a Robert Nebřenský v roli šéfa neurochirurgie. Příliš mnoho postelových scén chápu jako protiklad k tomu, co nás čeká v dalších epizodách. Rozhodně mi vadily míň než ve filmu o Myslivečkovi. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl nového seriálu ČT se mi líbil tím moderním hávem - rychlý střih, cool voiseover, dávka sexu...  teda vlastně to posledně jmenované je jaksi na sílu, ale nemám z toho osypky jako jiní, ikdyž je to přesně ten styl, který nemusím, kdy režisér svlíkne hezkou holku a pak to natočí skrz nějaký cukrlátka a z poza různých předmětů, že z hlediska nahoty není skoro nic vidět, ale přesto to vypadá jako nabušená pornoscéna, aby hlavní hrdina vypadal jako ultramačo. Sorry, bylo to na sílu a neuvěřil jsem tomu. Nicméně slabé hodnocení dávám z jiných důvodů - nenávidím filmy o nemocech a umírání ( a na toho chudáka Bartošku se moc dobře nekouká, když to teď má "on-line" ) ale hlavně to ve výsledku vlastně žádná pecka, která chytně nebyla. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý rozjezd, jsem zvědavý na další díl . Manželská dvojice Filipových rodičů (T.Brodská a P.Řezníček) nemá chybu, bavil jsem se ....  . Seriál se natáčel hlavně v Hradci Králové a v tamní Fakultní nemocnici. A taky na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové. Výborný jsou autentické výpovědi skutečných onkologických pacientů v závěru dílu, nemají chybu .... .*** 1.díl je na webu Č.televize : ČT 1, neděle 7.1.2024, 20.10 . ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Tereza Kopáčová je skvělá režisérka, její Metanol mi vykopal zuby svou syrovostí i autenticitou herců. Vlastně jsem po dlouhé době hleděl jak blbej na to, že to u nás jde. Necítit herce odříkavající text a zaplout do postav i příběhu od staru až do konce. Smysl pro tumor mě od první chvíle odkopává od všeho svou snahout být cool a fresh za každou cenu a přitom mu to vůbec nejde. Pokračovat se mi vůbec nechce. Ale budu muset. Žena se chytla. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Na konci pizody probíhá křest Filipova (Filip Březina) synovce v Katedrále svatého Ducha. Roli křtitele si zde zahrál skutečný kněz, arciděkan zmíněného chrámu František Hladký. (Thanoris)

Reklama

Reklama