Reklama

Reklama

Fallout - Season 1

(série)
Trailer 4
USA, 2024, 7 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (53)

peetrejr 

všechny recenze uživatele

,,War never changes." Ako nie moc priaznivec videohernej série som veľmi prekvapený. Aby sme si to upresnili, hral som Fallout 4, ktoré sa mi po pár hodinách hrania znechutilo kvôli starým mechanikám, depresívnej atmosféry, moc silných NPC a celková neprehľadnosť. Viem, že je veľa ľudí, ktorí si idú Fallout hry, ale ja sa medzi nich neradím. Nie som fanúšik post apo, pretože mi to príde až moc depresívne. Za to Fallout prekračuje všetky hranice, či už humoru akcie, atď. Miestami to pripomína Tarantinov štýl a to mi bezprostredne neprekáža! Herecké obsadenie je skvelé. Proste výber hercov je mňam. Tak ale nebudem jediný, ak poviem kto si pre seba takmer ukradol všetkú pozornosť. Nie je to nik iný než Ghúl alebo civilne Walton Goggins, ktorý nehral hry, nepoznal lore sveta Fallout a tak presne a dokonale sa zmocnil svojej postavy. Geniálne. Je to ten typický spaghetti western gunslinger, ktorý je zároveň kladná ale aj negatívna postava a hlavne, koná pre svoje dobro a je mu všetko ukradnuté! Túto nezaujatosť doslova milujem a neviem sa jej nabažiť. Seriál má to svoje tajomno, že chcete a chcete vedieť čo ide ďalej. Zaujímate sa o osudy postáv, ktoré sú mimochodom veľmi dobre napísané a najlepšie je, že sa sa nevyskytujú v žiadnej videohre (myslím main characters), čo z nich robí hotové originály. Najviac som bol ale prekvapený z Agenta Coopra, teda pardon Kyla MacLachlana/Overseer Hank. On bol istotne fajn, a vyčaril mi úsmev na tvári. Príjemné cameo. Som spokojný. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanoušci herní předlohy budou jistě vrnět blahem, neznalci si můžou ťukat na čelo. Fallout ale rozhodně dopadl nad očekávání skvěle a je radost sledovat naprosto vymazlený postapokalyptický svět. Takhle mají vypadat peníze na plátně (teda na televizní obrazovce). Rings of Power ve srovnání s Falloutem vypadají jako divadelní produkce. ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vzoru několika nedávných a úspěšných herních minisérií jsme byli obdařeni tentokrát Falloutem, což je hra, která si to, podobně jako The Last of Us, rozhodně zasloužila, už jenom kvůli nadějnému a rozlehlému světu, ve kterém lidé a monstra válčí na pozadí postapokalyptické 1950's doby. Já jsem herní Fallout nikdy nepařil, takže tohle všechno pro mě bylo jedno velké neznámé, ale i přesto, že se ne vždy vybarvoval příběh, jak jsem chtěl (dvě epizody byly vyloženě na sílu a zdálo se to být uměle natahované), tak to ve finále vše zapadlo do sebe až z toho mám dojem, že to byl takový prequel ke druhé sérii, která by teprve měla být tím "hlavním", co by nás v tomhle zajímavém světě mělo čekat. Palec nahoru za všechny herce, to byla bomba je sledovat, především Ella Purnell a její kukuč ! 1. série - /80%/ ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Po tom hypu jsem teda čekal víc. Zřejmě šok z toho, že to nikdo neposral, lidem poněkud zastínil mysl. Jo, je to dobrý, o tom žádná, ale že bych se těšil na každý další díl, to se říct nedá. První série Falloutu funguje spíše jako reklama na ty hry, než nějaký zásadní kousek sám o sobě. Goggins je cool, Purnell dostatečně cute a naivní, aby jako hlavní protagonistka fungovala. Jen ten Moten je prkenný až běda, což se nelze divit, on totiž Maximus je dost divně napsaný a charakter si dost ohýbá dle potřeby. Asi měl být komplexní postavou, ale to se nestalo. Finále je naštěstí fajn, takže člověk nemá pocit, že s tím ztrácel čas, ale zároveň netoužím po tom, abych věděl, kam se postavy na konci vydali. V konečném důsledku asi nejvíce cením, že Fallout ukazuje, jak dobře můžou herní světy fungovat i v seriálově-filmové podobě. Za to rozhodně kudos. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Skvělé v detailech i některých nápadech. Některá témata scénář zpracovává zajímavě, ale v celku a vedení příběhu trochu slabší. A některé postavy vás svojí nelogičností budou fakt dost štvát. Trochu kontrast je, že se tu opravdu zajímavé charaktery střídají s těmi hodně šablonovitými. Walton Goggins a Ella Purnell skvělí. Atmosféra super. 75% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Ve výloze obchodu můžeme vidět předválečný PIP-Boy 2000 Mark VI. Stejný přístroj pak má hráč k dispozici ve videohře „Fallout 76“. (Veskoslav)
  • Ve scéně, kdy jde Lucy (Ella Purnell) do zbrojnice, můžeme vidět na stolku české náboje Sellier & Bellot. (UncleMorty)

Reklama

Reklama