Reklama

Reklama

Fallout - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2024, 7 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (59)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se extrémně! Jsem velký Fallout fanoušek, hrál jsem Fallout 3 a New Vegas a zpráva, že se chystá seriál, mě potěšila opravdu až na měsíc. A taky že ten výsledek stál fakt za to! Nejen že se seriál přesně drží herní předlohy - tzn. vaulty, různé frakce, typické Fallout předměty, zbraně a nepřátelé -, on také přidává něco víc! Máme tu totiž 3 velice sympatické ústřední postavy, z nichž je Lucy McLean nejlepší, vtipné hlášky, trefné dialogy a děj, který je velice dobře promyšlený, větvený a má potenciál na to, aby přiklepl seriálu hned několik dalších sérií (protože zájem by tu o to rozhodně byl, když se teď ta fanouškovská základna rozrostla)! Za mě tedy podtrženo sečteno naprosto famózní 1. série, která mě upoutala jak nic. Teď nezbývá než doufat, že si tvůrci udrží tuto vysoko nasazenou laťku! Vyhodnocení: Ten poslední díl!? To bylo mega drsný! ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Spokojenost. Ne úplná, ale velká ano. Fallout je velmi vydařenou herní adaptací, která mě velmi (příjemně) překvapila svojí brutalitou (z pár záběrů na poraněnou nohu mi bylo i trochu blbě :3). Má příjemný retro soundtrack a dokáže si ze sebe udělat srandu. Zároveň ale bohužel ve vypjatějších momentech nezřídkakdy ukáže svou naivnější stránku, kdy se postava zachová fakt hloupě a nebo na poslední chvíli zapůsobí obrovská deus ex machina. Zejména druhé zmíněné ale můžeme aspoň trochu přikrýt pod deku "odpovídá hře". Potěšil mě casting, v němž jsem pár tváří znal, třeba Rica z Hannah Montany, haha. Putování po postapokaliptickém světě a zjišťování jeho vzniku mě dost chytlo. Na druhou sérii se proto velmi těším a snad vychytá těch pár neduhů! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako "nehráč" som v nevýhode, pretože som pred sebou videl "iba" mix The Last of Us, Silo, Wayward Pines a potom viacerých postapo filmov. Najviac ma seriál bavil v momentoch, kedy najviac pripomínal talianske béčka z osemdesiatok (a potom v závere pri prepojení línií), najmenej pri "vate" na cestách. Niežeby sa na nich nedialo nikdy nič dôležité či zaujímavé. Každopádne mám dojem, že toto je látka určená pre znalcov predlohy a "zvyšok" bude mať na výsledok zrejme veľmi rôznorodé názory. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Herní série mě zastihla jen okrajově skrze první díl, ale tak nějakou obecnou znalost o ní i tak mám, a řekl bych, že kdyby si tvůrci představovali představení jejich světa na TV obrazovkách, tak by to klidně mohlo být takovým způsobem. A to představení světa je tu poměrně klíčové, protože první řada primárně představuje svět Falloutu, a právě kvůli tomu, jak přehnaně jednoduchý příběh je, tak zatím nejdu na plnou palbu. Jinak je to parádní retro sci-fi jízda, která mixuje archaické stereotypy o postapu s westernovými motivy, okořeněné o špetku toho nejlepšího černého humoru. A Ella Purnell je tak suprově tupoučká, že si jí prostě zamilujete hned po prvním díle. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Hry absolutně neznám, takže jsem do sledování šla více méně úplně naslepo. Netuším, kolik věcí mi uteklo, jen díky tomu, ale rozhodně to ničemu nevadilo. Asi. Tohle je jeden z těch seriálů, co dokáže namotat a nepustit (pokud je to nějakým způsobem žánr, co vás baví) takže jsem ho dala i na jeden zátah. Jako jo, přijde mi, že mám po posledním díle víc otázek než odpovědí, ale aspoň mám jistotu, že se budu chtít určitě podívat i na druhou sérii, až bude ta možnost. Největší tahoun byl určitě Walton Goggins (btw, v některých momentech mi s touhle postavou připomínal Eda Harrise ve Westwordu). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Ve výloze obchodu můžeme vidět předválečný PIP-Boy 2000 Mark VI. Stejný přístroj pak má hráč k dispozici ve videohře „Fallout 76“. (Veskoslav)
  • Píseň „Orange Colored Sky“ z roku 1950 byla také použita v televizní reklamě na New Vegas a později ve videohrách jako „Fallout 4“ a „Fallout 76“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama