Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Televizní look sice zůstal, přesto se dá s trochou nadsázky říct, že Luther nikdy nevypadal líp. Problém je tak za vlasy přitažený příběh se záporákem, který je víc teatrální než děsivý. Lutherovo nitro navíc bylo plně vytěženo v prvních třech řadách, takže už zbylo místo jen na plácání se ve vedlejších postavách, které jsou tady do velké míry pouze šablonami. Škoda, protože jinak ten filmový formát Jamie Payne využil solidně, tohle je ale důkaz, že tyhle krimi, ať už je to Broadchurch, Happy Valley, nebo klidně Sherlock, prostě nejde natahovat věčně a proto je lepší skončit na vrcholu. 6/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Byl jsem rád, že se Luther vrací. Vždycky jsem rád, když se Luther vrátí. A i tenhle, poprvé ve formě celovečerního filmu a poprvé s hlavičkou Netflixu ve své první polovině vypadal, že se povede. Nakonec to sice tak dobré jako seriál nebylo, ale o zklamání rozhodně mluvit nemůžu. Stopáž je asi trochu přepálená, na druhou stranu se tady toho ale bohužel děje tolik, že by to vystačilo na celou další sérii. Luther zešedivěl a definitivně zbondovatěl a Idris Elba si to zase hrozně užívá a já mu to žeru. Bavil mě i Andy Serkis a jeho mimořádně slizký záporák. První polovina je vynikající, druhá se naopak občas až vražedně vleče, aby akční finále celkové tempo zase trochu vyrovnalo. Celkově jsem se dobře bavil, na druhou stranu jsem občas měl pocit, že se tady dějí strašně nevysvětlitelné věci á la pozdější série Sherlocka. U případných dalších filmů samozřejmě nebudu chybět, ale kdyby nic dalšího nebylo, asi by se vůbec nic nestalo. 65 %. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

To byla, ale pííí*ovina, sorry tvl !!! Takhle mi znechutit jednoho z mála fuckt dobrých policajtů v seroších, to se jen tak nevidí. Navíc v tak neskutečné stopáži, aby si jeden ten humus vyžral opravdu pořádně a s gustem až do stupidního a směšného konce. A ten smíglovský ksicht v hlavní roli, ten mě vyloženě iritoval, ale zároveň jakoby tam nebyl... prostě tam nepatřil ani se tam nehodil. No fujtajbl vespolek. Za mě směšných 35% ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Má jeho meno, vyzerá ako on a aj kabátec jeho nosí, ale Luther to nie je. Základná premisa s úchyláckym odborovým zväzom nie je márna, akurát ten výsledok je značne pofidérny, zhruba ako Serkisov účes. Názov sedí, Pád z nebies je výstižný popis vývoja od seriálu k filmovej bodke (alebo bodkočiarke, dievča môže dúfať). Bavilo ma to, nemôžem povedať, že nie, ale toľko dier, čo má scenár, nemám ani ja na teplákoch. Škoda, mohla to byť slušná šiesta séria, keby sa odstránili nezmysly a vyladili detaily. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

docela kravina jako nový batman(i) ... "geniální" a nedostižný šílenec a padouch v jednom se na konci změní jen lusknutím prstu v naprostého dementa a chudáka ... Idris mi tady nevadil .... nemám ho rád jako herce ... tady byl fajn ... ale dějově je to úplně divné a strojené ... však Andy se pro takovéto role se svým ksichtem narodil ... ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama