Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

castor 

všechny recenze uživatele

Toho času ještě zajímavý Phil Joanou zaslouženě sklidil ovace s nekompromisní sondou do gangsterského prostředí. Drsný pohled do života několika starých přátel nabízí několik šťavnatých scén, ve kterých si tvůrci nedělali hlavu s mírou zobrazovaného násilí. Vedle nápadité kamery a Morriconeho motivu zaujme celá plejáda hereckých es, zejména pak spolehliví Gary Oldman a Sean Penn. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Přestože gangsteři a mafie nepatří zrovna do mnou oblíbených námětů, vyčnívá tento film výrazně nad většinu ostatních takových, především jak díky nepřeplácanosti a vyváženosti děje, tak díky výborným hereckým výkonům v čele s Garym Oldmanem, který tento snímek povznáší minimálně o třídu výš, než kde by byl bez něj. Zapamatováníhodné! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,911,542Tržby Celosvetovo $-║ Taký menoslov u filmu vidím vždy rád ale nemám rád keď sa len špacírujú po pľace bez toho aby niečo záživné ponúkli divákovi, strašná dejová sucharina, nehybná. Po prvej hodinke som bol taký znudení, že som to radšej vzdal. /20%/ ()

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Když hraje ve filmu Sean Penn jedná se skoro vždy o jistotu kvality první jakosti, ale v tomto filmu je neméně kvalitní i Gary Oldman. Je to vůbec první snímek, co jsem viděl, že nehraje "záporáka", ale říct to o něm, když hraje gangstera je poměrně na snadě:)Gagy, které se ve filmu objevují mi do značné míry připomínají Smrtonosnou zbraň, přestože jich není až zase tolik. Závěrečná scénka je trochu přitažená za vlasy, ale to mi nezkazí celkovým dojem, který činí 5*. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Mám rád gangsterský film, ale tenhle si bohužel hraje na co není. Hlášky jak kdyby vypadly z oka Dona Corleonovi a milionkrát ohranej námět o napraveném mafiánovi, který volí mezi dobrem a zlem. Posunout to o padesát let zpáky, mohla to být dobrá prohibiční gangsterka. Sean Penn neumí hárt špatně, má to v kostech a já mu fandím, stejně tak Oldmanovi, kterej se pro tyhle pošahaný role narodil. Ed Harris trošku mimo. I plechovka od tuňáka by působila věrohodněji. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)
  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)

Reklama

Reklama