Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Pre mna osobne tak trochu írsky Scorsese (nie režiser, film). Oldman ma veľa zápronakov a vybrat najlepšieho je tažké, no tuna ide si myslím o jeho najlepšieho kladňasa (v rámci ostatných figuriek ide o kladňasa xD). Dejovo klasicka gangsterka takže nič svetoborného, na eskapády Pesci & DeNiro to netahá, no sleduje ich v tesnom závese ;) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Ze Stavu milosti po pár minutách přímo tryská velkej podvod, špína a krapet té prolité krve! Navíc co herec, to celebritka, takže mejdlo může začít! Robin Wright je hezounká, že si člověk říká, škoda, že stárnem, páč hodit na ní oko v devadesátkách stálo určitě za to. No a to co tady předvádí mistr pan Gary Oldman, to je minimálně na flašku Republicy za zlatej rám! Ostatně, on když se do svojí role pustí, vždycky to šíleně moc přidá na kvalitě filmu! 75% ()

Reklama

Gazi 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánr patří mezi mé oblíbené a u tohoto filmu se navíc sešla skvělá partička herců v čele s Gary Oldmanem. Když Vám tvůrci filmu ještě přidají jednoduchý, ale podmanivý hudební motiv od E. Morricone a drsné prostředí New Yorku, tak není co řešit - pro milovníky gangsterských filmů téměř povinnost. Jen nechápu, kde se tento snímek skrýval, že jsem se němu dostal až po dvaceti letech od jeho uvedení!? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako existuju kultove tvrdacke gangsterky ako Kmotr, Mafiani a ciastocne aj Neuplatni s Costnerom, tak jestvuju aj nudne, unyle a pod/priemerne gangsterky, kam radim aj tento State of Grace. Menoslov je uchvatny ako Sean Penn /reziroval Utek do divociny/ a Burgess Meredith /Rocky 1976/. Herci sa len prechadzaju po placi, nic sa nedeje, herecke vykony su hrozne, scenar sa tiez kamsi vyparil, dialogy sa pomaly az nedaju pocuvat : 20 % ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

All-stars (Sean Penn, Gary Oldman, Ed Harris, John C. Reilly, John Turturro) gangsterka, je tam všechno, co u tohoto žánru potřebujete - hodný a zlý brácha, milenka doufající v nápravu své lásky, tlustí Italové srkající pressa v zahulených kavárnách, ožralí agresivní irové chlastající za barem a u kulečníku a hlavně genius loci špinavého New Yorku roku 1990 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)
  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)
  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)

Reklama

Reklama