Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý vynikající chirurg přišel o rodinu i paměť. Teď ale narazí na ženu, kterou kdysi dobře znal, a dostane tak šanci dát si život zase do pořádku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kniha patrí medzi moje najobľúbenejšie. Prvá slávna adaptácia pôsobí dnes síce už dosť naivne, najmä čo sa týka jednorozmernosti postáv, ale emócie dokonale fungujú a funguje aj nostalgia. No a je tu úžasná predstaviteľka hlavnej ženskej úlohy. Na nové tváre v novej verzii si znalý divák musí chvíľu zvykať, ale netrvá to príliš dlho. Porovnávanie zmien s predlohou aj s filmom patrí vždy medzi moje najobľúbenejšie činnosti pri sledovaní nových adaptácií a tu sa tých razantnejších dočkáme predovšetkým v záverečnom akte. Práca v krčme bola skôr zmenou kozmetickou, avšak ostať iba pri zmenách minimálnych by neospravedlnilo fakt točiť všetko znova. Postavy sú viacrozmernejšie, "mastičkár" napríklad neodmietne sex, ale to sa asi dalo čakať. Plné hodnotenie, opäť, najmä kvôli skvele fungujúcim emóciám a silnému záveru v súdnej sieni. ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Hledáte film plný zvratů, složitého děje a překvapivých rozuzlení. Jste cynik a uráží Vás lidská dobrota a "správňáctví". Tak si to nepouštějte, nebude se Vám to líbit. Protože tento film je obrovsky předvídatelný, dějová linka už jednodušší být nemůže a dobro se tam rozdává celé 2 hodiny. ALE  a ještě jednou ale - ten film Vás pohladí, jak dějem, postavami, kamerou, krásnými záběry a právě tou lidskou dobrotou. Poláci zase a už po několikáté výtečně!! Filmy našich tvůrců jim nesahají ani po jejich kotníky...:-( ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výpravná epická záležitost, ze které je cítit až ten francouzský romantismus, a u které mě vůbec nepřekvapuje, že se ji chopili zrovna Poláci. Pátou hvězdu nedávám jen proto, že si tu některé momenty pro chod jasně patrného příběhu tvůrci hodně usnadňovali. A když pak finále mělo ždímat emoce, sfoukli to nečekaně za tři minuty. Jinak ale dvě a půl hodiny krásného historického příběhu, který ukáže Polsko ve městě, ale i na venkově ve 30. letech. minulého století. Přidá výborné herecké výkony a námět, který pro svojí klasickost musí bavit každého diváka očekávající dobrý film. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Bola som veľmi zvedavá na remake môjho obľúbeného filmu. Príbeh dôverne poznám, takže ma veľmi nemalo čo prekvapiť. Snáď iba určité rozdiely v scenári, ktorý sa v niektorých bodoch nezhodoval s predlohou. Marienku v podaní Anny Dymnej už asi nikto neprekoná. Profesor Wilczur sa mi tiež zdal uveritelnejší v spracovaní z roku 1981. Vzťah Leška a Marienky, ako aj záver filmu opäť lepší v staršom vydaní. Kým zo starého vydania vyžarovalo viacej smútku (čo bolo v socialistických filmoch bežné), z tohto sálala pozitívna energia a našlo sa aj zopár humorných vsuviek. Na záver iba toľko, či si pozriete staršie, alebo novšie spracovanie, z oboch budete mať pekný zážitok, hoci trochu odlišný. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Wow. Poláci natočili jeden z nejlepších historických snímků posledního desetiletí – ty další nelepší jsou ostatně často také polské provenience. Slavná Mostowiczova předloha může být na své nové provedení hrdá, není bez zajímavosti, že i ona vznikla původně jako scénář. V novém snímku oceňuji hlavně autentické dobové ukotvení (architektonické, kostýmní, hudební, scénáristické i další), díky kterému působí příběh věrohodně. Různé moderní pokusy ukazují, že chceme-li kvalitní výsledek, jinak k historické látce přistupovat nelze. Herci jsou už tradičně v Polsku vynikající, až se divím, kde se ty skvělé a stále nové tváře berou. Významné jsou scénky z židovské hospody, ve které se schází celá ves. Původní románový příběh i z něho odvozený film je odrazem doby i čehosi všeobecně lidského, co jsme ještě nedávno považovali za nadčasové. Chraňme si to, i když už nám z toho mnoho nezbývá. Linky na původní filmy: https://www.csfd.cz/film/196791-zazracny-lekar/recenze/, https://www.csfd.cz/film/136865-mastickar/recenze/, https://www.csfd.cz/film/526989-profesor-wilczur/recenze/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu se objeví až ve 24. minutě. (pornogrind)
  • Natáčalo sa v týchto lokalitách: Zgierz, Lublin (Múzeum lublinskej dediny), Nieborów (palác), Falenty (palác), Głowno, Nowosolna (časť Lodže), Świdnik, Krzczonów, Liw a Nadarzyn (Arsenal83)
  • Artur Barcis je jediný herec, ktorý hral aj vo verzii z roku 1981. Tentokrát hral komorníka Józefa, predtým mal úlohu Wasylka. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama