Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Mol 

všechny recenze uživatele

CAN'T ARGUE WITH A CONFIDENT MAN! Námět dobrý, zpracování o to horší. Gang zmagořených bastardů, co dokáže rozstřílet policejní stanici z dálky za použití tlumičů, odříznou ji od veškerého spojení a elektřiny, odtáhnout všechny mrtvé, není dost chytrý na to, aby následně nenabíhal před hlavně. Stupidita. Hlášky celkem dobré, buchta na stanici v uplém svetříku nadržená, ale to na dobrý film bohužel nestačí. GOT A SMOKE? ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Že za život uvidim hafo příšernejch píčovin se dalo, dá a bude dát očekávat, že ale jednu z největších má na svědomí můj oblíbenec Carpi jsem do dnešní noc neměl ani tušení. Neuvěřitelně zdlouhavá a tupá debilita která postrádá jakýkoliv scénář, postavy nemají vůbec žádný smysl a herci v tom bordelu o 50ti větách na celou stopáž nemají co hrát a když už by měli jako hrát, tak jim Carpi napsal nějakou nesmyslnou, skoro až parodickou větu jako např. ´´kde jsou ty těla´´ , ´´oni je odtáhli´´ ? nééééé vypařili sééé :D Parta mlčenlivejch feťáků , které vede syn Pancho Willy a Che Guevary jen tak pro srandu kvávíkům zastřelí zmrzlináře a malou holčičku a pak jedou zabít tatínka v gulášku bez mozečku, kde jim v cestě stojí Leštič bot co dostal placku před tejdnem a ,,drsnej´´ zločinec sympaťák, kterej ještě stíhá balit bezduchou frigidní sekretářku a taky tam ještě běhá pár lidí než se všichni v tom guláši rozvařej na nestravitelnou kaši. Jedno z nejdebilnějších béček a nechápu že něco tak primitivního natočil fakt legendární Carpi. Remake je o proti tomu neskutečně propracovaný a artový film , ano tak moc je tohle blbé. 20%. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Carpenter si pred Halloweenom strihol tento drsný, nekompromisný, nízkorzpočtový akčňák, z ktorého cítiť béčkovosť a zápal pre vec na míle ďaleko. Film nemal vysoký rozpočet, nemá v hereckom obsadení žiadnu hviezdu, disponuje však celkom zaujímavou a pomerne netradičnou zápletkou, sympatickými hlavnými hrdinami(najmä Laurie Zimmer je tu naozaj bad ass drsňáčka) a aj dostatočnou porciou akcie, najmä prestreliek. Páčilo sa mi, že Carpenter mal gule prelomiť niektoré tabu a ukázať aj scény, ktoré v dnešných filmoch určite neuvidíte (nebudem spoilovať, kto neverí nech si pozrie). V dávnych dobách sa béčka točili skutočne pre radosť a asi aj vďaka tomu sa mnohé z nich stali kultovými a známymi. Dnes už sa však podobné filmy točia "z povinnosti". To je však už na inú debatu. Ako celok je Prepadnutie 13. okrsku sledovateľné v pohode aj po 45 rokoch od vzniku, aj keď nebudem klamať- vek na filme cítiť a určite to dnes už nikoho zo sedadla nezdvihne. Remake som nevidel, ale priznám sa, že tento film je jeden z mála tých, u ktorých by aj dával zmysel takže mu možno dám niekedy šancu. 60% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než ostatní Carpenterova díla, čímž rozhodně nemyslím horší, spíš naopak. Když gangster v plném záběru rozstřelil ksicht desetileté holce, spadla mi brada dolů a od té chvíle jsem fascinovaně koukal na ten masakr, který se hned tak nevidí. Malinká škoda schematického závěru, ale i tak velká paráda. 90% ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Áno, áno, predpokladám, že budem upálená, ale tak prenudný prepad a chorýýý scenár som snáď v 1 ešte nezažila. Občas fajnové čiernohumorné momenty skoro zašliapa absurdný scenár s priblblými dialógmi, fakt. Pôvodne som mala v rukáve aj nejaké citácie ale ubehlo už pár dní čo som to videla a nechala som si zájsť chuť citovať film, ktorému dávam *. Vlastne... ja dávam 1,5. Zdá sa absurdné, že sa obťažujem s pridávaním tej 1/2*, ale tá je priam zásadná! Za to, že som to (už v úvode) nevypla, toto lacné (ekonomicky, hoci pre tangerine1 i kvalitatívne:)) béčko má totiž hovadsky vtipný charakter a tiež za zázrak, že moja hlava dokázala 91 minút potláčať gravitáciu, paráda! "Nekoukejte na mě tak ušlechtile," hej, 30% je tiež krásnych. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Několik členů gangu si zahráli studenti Univerzity Jižní Kalifornie. (HellFire)
  • Adresa okrsku, kam se policejní stanice měla přesunout, byla 1977 Ellendale Place. Na téhle adrese bydlel režisér John Carpenter, když se poprvé přestěhoval do Los Angeles. (HellFire)
  • John Carpenter se při vyobrazení členů gangu nechal inspirovat filmem Noc oživlých mrtvol (1968). Stejně jako zombie, i útočníci jdou vstříc jisté smrti, aniž by vyjadřovali lidské emoce. (HellFire)

Reklama

Reklama