Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Chtělo to trošku rozvažování, ale nakonec jsem se rozhodl pro tu čtvrtou hvězdu. Co mě zdrželo? Chtěl jsem přijít na to, jestli vůbec, a když, tak proč se na 13. Okrsek chci podívat znovu. Odpověď na první část otázky zní ANO. Ta druhá část mohla spočívat ve zkratce politická nekorektnost, jenže to by nebylo zdaleka všechno, co Carpenter do Přepadení dostal. Především je tu poměrně nečekaný vývoj příběhu, nebo alespoň osudy některých postav, ze kterých si nelze nezapamatovat především sympatického vrahouna Napoleona Wilsona. Potom je tu (i přes nablble nejen nastříhané obléhání stanice) báječně dlouho chutnající hutná atmosféra doplněná mrazením v zádech, kdykoliv se na obrazovce objeví ta ústřední feťácká čtveřice v čele s blonďákem-smrťákem. Úprk tmou před neběhajícím zpodobněním zla pan režisér naplno rozbalil až v Halloweenu, ale i tady má svoje kouzlo. Přidáme si pár slušných hlášek a pak si uvědomíme, kdy že byl tenhle film natočen. A pak až přijde na řadu ta nejen politická nekorektnost. Postavení tichého kultu se rázem zdá zcela zasloužené. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zhruba půlhodinová expozice je naprosto boží a beze zbytku odráží Carpenterovu režijní genialitu. Úplně v tom cítíte tu halloweenskou atmosféru a jste natěšení na očekávaný dějový twist. Ten ale přichází docela náhle a zbytek filmu se mění v akční béčko v poměrně rutinních kulisách opuštěné policejní základny. Jenže pořád je to hodně výživná zabíjačka, která umí ve správný moment překvapit a nahradit příběhovou nevyhnutelnost zábavnou scénáristickou nebo stylistickou vsuvkou. Ten tajemný úvod s postupným proplétáním aktérů a nervózními hlediskovými záběry mě jen navnadil až příliš intenzivně a scéna u zmrzlinářského auta je předčasným vrcholem filmu. Každopádně, raný Carpenter mě baví čím dál více... 80% ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Bachaři a zločinci se spojí v policejní stanici, která je obklopená gangem nelítostných, krvežíznivých, pomstichtivých parchantů. Rasej se tam za doprovodu parádní hudby mistra J. Carpentera, příběh jednoduchý, drsný, herecký výkony nic moc jedinej kdo by stál za zmínku je Darwin Joston, který to zahrál perfektně drsně a připomínal trochu Josepha Pilato. Parádička. Kvalita je taky libová a mohlo to mít klidně delší stopáž. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní a syrový akční film od Carpentera. Ani minutku jsem se nenudil. Scénář byl sice slabší ale to jsem nijak nehrotil čekal jsem béčko dostal jsem béčko. Sice je to celkem jiné než remake který jsem viděl o něco dříve. Ale nemůžu si stěžovat. Herci byly dobří a hrály to co měly, nikdo nevyčníval ani žádná postava nepřebývala. Hudba byla výborná, tak proč tedy jen 4*? No něco mi tam vadilo. A to třeba otravná první půle která byla taková nemastná a celkem rozjezd filmu trval dlouho. Ale to jsou jen malé chyby, brutalita a syrovost vede a Carpimu se tohle dílo povedlo. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Opravdu zábava. Po trochu šokujícím zlomu v dosud klidně plynoucím příběhu se rozjede akce, která svojí syrovostí a určitou naivitou zaujme a nepustí. Některé nelogičnosti příběhu klidně přehlídnete, protože se venku rojí zombíci (na mě tak rozhodně působili svojí neúnavnou snahou lézt dovnitř oknama) a uvnitř se brání westernoví hrdinové. No není to sranda? Kapitolou zvlášť je Carpenterova hudba, o to zajímavější, že v době vzniku se punkrockový motivy ve filmu vůbec nepoužívaly a kdoví jestli vůbec. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Zatímco hlavní hrdina je na začátku poslán na 9. okrsek 13. obvodu, film se jmenuje Přepadení 13. okrsku. (Lorge)
  • Několik členů gangu si zahráli studenti Univerzity Jižní Kalifornie. (HellFire)
  • Film byl natočen během 20 dní. (pUnck)

Reklama

Reklama