Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než ostatní Carpenterova díla, čímž rozhodně nemyslím horší, spíš naopak. Když gangster v plném záběru rozstřelil ksicht desetileté holce, spadla mi brada dolů a od té chvíle jsem fascinovaně koukal na ten masakr, který se hned tak nevidí. Malinká škoda schematického závěru, ale i tak velká paráda. 90% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu už notně strnulé a pomalé, nicméně v dlouhém úvodu se aspoň dostatečně seznámíme s postavami a ani na chvíli nás neopustí nepříjemně hutné tušení, že tady se něco ošklivého semele. "Spektakulární" útok na stanici v prostřední pasáži se žel zvrtne v mechanické odstřelování řetězově nabíhajících terčů bez špetky napětí, aby pak bezvýchodnost v klidové pauze zakončilo fádní, nevygradované finále. Asi jsem čekal víc, ta třetí hvězdička se chvěje v základech. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se dost těšil. Jednak se mi kdysi líbil remake, jednak tenhle jediný film jsem od Carpentera nikdy neviděl a marně sháněl. A bylo to moc dobré i když jinak, než jsem čekal. Carpenter sice uměl sci-fi i další žánry, ale v jádru to byl hororový režisér. A tohle je akční film s několika přestřelkami, ale v jádru horor, či spíše zombie horor ale Noc oživlých mrtvol. Na opuštěné policejní stanici je jeden polda, dva muklové a jedna sekretářka a dovnitř se dobývá gang. Nejsou tu ovšem žádné debaty, ultimáta, taktika... gang útočí jako zvířata, derou se dovnitř okny, kanály jako bez rozmyslu či strachu o život, závěrečný útok na barikády jakoby ze zombie hororu vypadl. I přes prkenné herce, dlouhý rozjezd a nulový příběh je to prostě parádní syrová béčková jízda s nádechem nastupujících osmdesátek. A samozřejmě nechybí minimalistická Carpenterova "hudba". Solidní 4* a akční film roku 1976. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2019: Ono se to blbě popisuje, protože Carpenterovy filmy jsou prostě jiné a zvláštní všechny - mizerní herci, topornost, nelogičnost, ale stejně na to člověk musí koukat … :-) ------ Je to staré, vůbec to není nápadité, nevýrazné charaktery a místy jsem měl pocit že chybí kus filmu - že někdo vzal nůžky a násilně neco ušmikl. Ale stejně je to nářez. Atmosféru Carpenter umí a ta hudba! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Že za život uvidim hafo příšernejch píčovin se dalo, dá a bude dát očekávat, že ale jednu z největších má na svědomí můj oblíbenec Carpi jsem do dnešní noc neměl ani tušení. Neuvěřitelně zdlouhavá a tupá debilita která postrádá jakýkoliv scénář, postavy nemají vůbec žádný smysl a herci v tom bordelu o 50ti větách na celou stopáž nemají co hrát a když už by měli jako hrát, tak jim Carpi napsal nějakou nesmyslnou, skoro až parodickou větu jako např. ´´kde jsou ty těla´´ , ´´oni je odtáhli´´ ? nééééé vypařili sééé :D Parta mlčenlivejch feťáků , které vede syn Pancho Willy a Che Guevary jen tak pro srandu kvávíkům zastřelí zmrzlináře a malou holčičku a pak jedou zabít tatínka v gulášku bez mozečku, kde jim v cestě stojí Leštič bot co dostal placku před tejdnem a ,,drsnej´´ zločinec sympaťák, kterej ještě stíhá balit bezduchou frigidní sekretářku a taky tam ještě běhá pár lidí než se všichni v tom guláši rozvařej na nestravitelnou kaši. Jedno z nejdebilnějších béček a nechápu že něco tak primitivního natočil fakt legendární Carpi. Remake je o proti tomu neskutečně propracovaný a artový film , ano tak moc je tohle blbé. 20%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Film byl natočen během 20 dní. (pUnck)
  • John Carpenter vytvořil soundtrack během tří dnů. Samostatně ho začalo prodávat až v roce 2003 francouzské hudební vydavatelství Record Makers. (HellFire)
  • Příběh o tom, jak ho jeho otec poslal v šesti letech na policejní stanici se vzkazem, který vypráví Ethan Bishop je skutečný příběh Alfreda Hitchcocka. Hitchcock ho řekl Francois Truffautovi v jeho knize "Hitchcock". (pUnck)

Reklama

Reklama