Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

DDT 

všechny recenze uživatele

Mně se zdá, že se právě tu "nezfilmovatelnou" předlohu opravdu zfilmovat nepovedlo :-) Jako u většiny "přepisů" románů, i tady se nutně krátilo, vynechávalo a zpolopatičťovalo, takže z toho nakonec nemohlo vyjít nic jiného než tuctový thriller. Škoda. Ale pokud to aspoň pár lidí přiměje přečíst si tu knihu... ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilá adaptace knihy Petera Hoega. Tvůrcům se podařilo zachytit "cit slečny Smilly pro sníh" celkem dokonale, přestože do světa Inuitů jen tak lehce nahlédneme, na hlubší ponory však není čas (proto je poněkud znevýhodněn ten, kdo nečetl knižní předlohu). Začátek se rozjíždí ve slušném thrillerovém tempu, které bohužel ke konci trochu zpomalí. Scény na lodi a úplný závěr (výbuchy) jsou jak z akčního béčka, nicméně Julia Ormond v roli zvídavé, leč odtažité slečny Smilly, to zachránila a kvůli ní z tří a půl zaokrouhluju na 4 hvězdy. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Tak jestli tohle měl být thriller obzvláštněný evropským stylem vyprávění, tak se něco nepovedlo...Zápletka je vysloveně debilní, jednání a dialogy postav jakbysmet a jednoduše řečeno, tak nějak tenhle film celkově vůbec neladí. Chyba byla pravděpodobně v režisérovi a nepříliš dokonalém scénáři. Suma sumáru, nemá cenu s touhle podívanou vůbec ztrácet čas, ale pokud nebude mít ke kouknutí něco lepšího, rozhodně se to jednou přežít dá... ()

Eruntano 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem kdysi nadšeně přečetl. Ale nejsem tak pitomej, abych se na film díval z jejího hlediska, i když mi jeho vnímání chtě nechtě silně deformovala. Nevím, jak působí příběh na lidi neznalé, mě připadal příliš zkratkovitý na to, aby mohl někoho uchvátit (přeci jen je Smilla pro film asi příliš rozsáhlé dílo). Jinak mě to ale ani jednou nerozhořčilo, což jsem opravdu nečekal. Myslím, že je to poctivý filmový přepis, který ale nepřináší nic zajímavého. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku solídny thriller, v ktorom suseda Smilla pátra po smrti malého inuitu a jeho nešťastnom páde zo strechy. Čím ďalej sa v príbehu vynára viac nejasností a osud ju zavedie na rôzne pre našinca zaujímavé severské lokality. Pozor *SPOILER* Škoda toho neuveriteľného mystery konca, ja by som bol radšej, keby sa popadané meteority a prehistorické parazity Draconculus vynechali, ale aj tak dobré. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama