Reklama

Reklama

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi ultramasakrozny horor od rezisera Carpentera /The Thing, Mestecko prokletych/ o starom autaku, ktory vrazdi. Hoci dej je pomaly, rozhodne nie je ospaly, takze divaka urcite neuspi. Naopak, su tu vyborne dialogy, super sceny s autakom a mne osobne sa videla aj hororova atmosfera aj ked Carpenter mal mensi rozpocet /vyhovarat sa v Carpenterovych filmoch na mensi rozhocet je blbost, lebo natocil fajne filmy - Mlha 1980 - aj s mensim rozpoctom/. Herci ako Harry Dean Stanton /Alien/ a vyborna Alexandra paul slapu naplno. I ked vrazdy sli mimo kamery - to je dobre, nejsem upir a nevyzivam sa v potokoch krvi - Carpenter vsak natocil plnohodnotny horor s vybornou hudbou Alana Howartha. 89 % ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie v podaní Netflixu keď tento film zaradil do svojej ponuky. Solídne béčko so skvelým vykonom hlavnej postavy majiteľom auta Christine, ktoré ho úplne opantalo. Nemožno však poprieť fakt ži filmu by sa hodil remake natočený v dnešnej dobre ladený v retro štýle 80tych rokov, určite by to dopadlo o poznanie lepšie. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení. Tak by se dal shrnout můj zážitek ze sledování Christine. Film mi hodně atmosférou připomínal Nigtmare on Elm Street. Má skvělé obsazení a Carpenter dávkuje napětí pěkně pomalu jako v Halloweenu. Mnoho scén je přímo famózních a praktické efekty jsou vyždímány na maximum. Nemluvě o Carpenterově minimalistické hudbě. Je známo, že Stephen King nesnášel i tuhle adaptaci své knihy a já jsem teď naprosto přesvědčený, že King to nemá v hlavě v pořádku. A už vůbec nechápu, proč je film na CSFD v modrých číslech. Kdybych si měl rýpnout, tak úplný konec byl možná až příliš uspěchaný. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Na knižní předlohu to nemá ani náhodou. Scénář je hodně upraven a některé věci úplně změněny. Chápu, že do béčkovýho filmu tato úprava byla nutná. Ale že se Carpenter obejde bez kapky krve, to je přece nemyslitelné! Kór u takového formátu, jakým Carpi bezesporu je! A kniha je místy kurevsky krvavá!! Kdybych film viděl před přečtením knihy, asi bych byl spokojen. Ale takhle je to bída a slabší kousek v Carpenterově filmografii. A tak nejlepšími momenty jsou hořící Christina na silnici uprostřed noci a Johnova hudba, která občas pěkně zatepe. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Kniha Christine sa mi páčila, hoci pri Kingových ostatných dielach je to "len" také kvalitné "béčko", už svojim námetom. Carpenter podľa mňa natočil tento príbeh maximálne kvalitne, hoci opäť v rámci "béčkovej" kategórie. Parádny old-school s dobrými efektami a úchylným hudobným motívom, ktorý ľahko asociuje Halloween. Na tomto si musia Kingovi fanúšikovia a fanúšikovia "pokleslých žánrov" pochutiť!!! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (31)

  • Christine zamkne Leigh (Alexandra Paul) uvnitř pomocí zamykacího kolíku. Nicméně Plymouth Fury 1958 neměl zamykací kolíky, zamykání vyžadovalo stisknout dveřní kliku směrem dopředu, opačným směrem se dveře otevřely. (SeanBean)
  • Počátkem 80. let 20. století byla popularita Stephena Kinga tak velká, že se na filmu začalo pracovat dřív, než vyšla kniha. (Chatterer)

Související novinky

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama