Reklama

Reklama

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Kniha Christine sa mi páčila, hoci pri Kingových ostatných dielach je to "len" také kvalitné "béčko", už svojim námetom. Carpenter podľa mňa natočil tento príbeh maximálne kvalitne, hoci opäť v rámci "béčkovej" kategórie. Parádny old-school s dobrými efektami a úchylným hudobným motívom, ktorý ľahko asociuje Halloween. Na tomto si musia Kingovi fanúšikovia a fanúšikovia "pokleslých žánrov" pochutiť!!! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první osmdesátková "kingovka",která mě opravdu bavila i přes béčkový scénář a fakt,že to zase není horor.Samotná Christine jako vraždící auto je fajn,ale mnohem lepší než sledovat jak někoho zabijí je sledovat jak dokáže měnit svého majitele,který se celkem rychle stává ze šikanovaného nerda regulérním magorem.Škoda,že takhle fajn nejsou i ostatní a mnohem známější kingovky...70% ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení. Tak by se dal shrnout můj zážitek ze sledování Christine. Film mi hodně atmosférou připomínal Nigtmare on Elm Street. Má skvělé obsazení a Carpenter dávkuje napětí pěkně pomalu jako v Halloweenu. Mnoho scén je přímo famózních a praktické efekty jsou vyždímány na maximum. Nemluvě o Carpenterově minimalistické hudbě. Je známo, že Stephen King nesnášel i tuhle adaptaci své knihy a já jsem teď naprosto přesvědčený, že King to nemá v hlavě v pořádku. A už vůbec nechápu, proč je film na CSFD v modrých číslech. Kdybych si měl rýpnout, tak úplný konec byl možná až příliš uspěchaný. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Další horor o posedlém autě. Tentokrát máme tu čest s dámou jménem Christine, která svého majitele posedne a změní ho z totálního loosera a panice na největšího frajera, kterému jsou všichni ukradení a miluje jen své auto. Já se bavil. Carpenterův rukopis mi sedí a tak mě film pohltil. Atmosféra dobrá, herecké výkony tak fajn. Gore sice vynecháno, ale vraždy i tak jsou pěkně zpracované. Nemám si nač stěžovat. Christine udělá za film docela dobrou paseku a jde po každém, kdo se na ní jen špatně podívá. Prostě auto jak má být. I přes svou stopáž film nenudí. Doporučuji. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem Christine nijak zvlášť nemiloval. Přišla mi příiš obyčejná a pomalá. Já holt jako mladý a bujný všechnozoř nevyhledával příběhy s velkým P, ale úplně něco jinéhoo s tímhle začátečním písmenem. Zpětně si říkám, jesti já někde neudělal chybu a neměl to vzít naopak, kam já bych s těmi příběhy mohl dojít!? No určitě ne tam, kam jsem dospěl s Prostorem plným vášně. Tak ha ha a teď k téhle zdařilé Kingově adaptaci, která mě konečně po letech dokázala zaujmout. Carpenter rezignoval na svou ulítlost a pustil se do sice děsuprostého převyprávění jednoho z konvenčnějších románů kinga hororu, zároveň však s nonšalancí a úctou k předloze a filmové vyprávěnce jako takové. A vyšel mu z toho prostě příjemný film s pěkně naleštěnou rachotinou. Pochromovaná čtyřka. Horror Challenge Tour 2016 a Seznamte se s... Stephen King ()

Galerie (51)

Zajímavosti (32)

  • Filmování přežila čtyři auta. Tři byla po natočení filmu prodána sběratelům, čtvrté bylo ve zbědovaném stavu určeno k sešrotování, ovšem i to se jednomu nadšenci povedlo zachránit a nyní je po zrestaurování ve výborné kondici. (Stejšn)
  • Do role Arnieho Cunninghama byl zvažován Scott Baio. Nakonec ji získal Keith Gordon. (Chatterer)

Související novinky

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama