Reklama

Reklama

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film o posadnutosti všeobecne, o mladíckej menejcennosti v kolektíve a túžbe po vzbure, odcudzeniu a v neposlednom rade o materiálnom svete, v ktorom nám viac záleží na hmotných statkoch ako na medziľudských vzťahoch. No a ako vyšilujeme, keď sa nám dnes niekto omylom obtrie o auto, že...Horor je tento film iba technicky, keďže vraždí nadprirodzená sila, takže ide aj o očakávania, aké si s filmom vopred budete spájať. Americký bratček Upíra z Feratu nie je tak uletený, ale je asi zábavnejší a sugestívnejšie nakrútený. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Více by z Christine nevytřískal ani Nolan. Carpenter napěchoval své béčko až po okraj luxusními dialogy. A já plně rozumím proč přišel po The Thing zrovna s touhle látkou. Je mi jasné že kdybych žil v tehdejší době, tak bych mohl být mírně zklamán z ústupu ze slávy. Jenže dvakrát do jedné řeky nevstoupíš. 70% ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tož to si tak po světě jezdil červenej cadillac(pojmenovanej Christine) kterej rád zabíjel lidi a z obyčejnýho nýmanda udělal cool týpka. Horor z let 80'. Knižní předloha Stephen King. Režie John Carpenter. Pochválit lze určitě efekty. Máma mysli transformaci Christine po destrukci zpět do původního stavu. Jen je škoda, že vražd si divák moc neužije. Určitě bych i o něco zkrátil stopáž. Jako jednohubka na podzimní večer je to dostačující. 3hvězdy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu v podobě spojení dvou hororových titánů - teprve se rozjíždějícího Kinga a Carpentera na vrcholu - přineslo podobně jako později u Romerovy Temné poloviny - knižní předloze sice značně věrný, ale překvapivě bezkrevný film. V čemž je ale King nevinně, protože knižní předloha o posedlosti, dospívání, rozpadu přátelství a ztrátě rodičovské kontroly nad dospívajícím potomkem je vynikající a nepsal scénář. Dílem za to může scénář, který knihu zjednodušuje a emocionálně zplošťuje (odfláknutá postava dominantní matky, bleskový přerod Arnieho i odbytý Dennisův oblouk), dílem Carpenter, který umí vyčarovat výrazně silnější atmosféru a i s vraždami autem se dalo víc vyhrát. Pochválil bych casting Arnieho i herecký výkon jeho představitele, který fungoval v obou polohách. A fajn byla i přidaná scéna, kde Arnie chytí svého otce pod krkem nebo akce na benzince. Co mi naopak chybělo, byla scéna, v níž Arnie před Dennisem hystericky brečí a řve, že to všem těm hajzlům nandá. Carpenterovo mistrovské období holt vyvrcholilo Věcí. Pro zajímavost, King byl už počátkem 80. let tak populární, že Christina šla do produkce ještě před vydáním knihy. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Carpenterova variace na Stephena Kinga. Přestože mají film i román stejný děj, každý je o něčem jiném. Carpenter vytváří z posedlosti skutečný milostný vztah. Vztah, který v sobě má něco z Kudlanky nábožné, kdy auto Arniemu zpočátku dává pocit převahy, bezpečí a nezávislosti, současně ho však požírá... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (32)

  • V prvních minutách filmu se „zrodí“ v továrně auto Christina, tato scéna byla ovšem do filmu přidána. V knize S.Kinga se nevyskytuje. (Pumiiix)
  • Zvláštností vozu Fury je absence „knoflíků“ na uzamknutí vozidla. Auto se otevíralo a zajišťovalo plochou klikou na vnitřní straně dveří. (DaveM)
  • Will Darnell (Robert Prosky) má ve filmu zbraň Stevens 12 Gauge Double Barreled Hammerless. (dc125)

Související novinky

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama