Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný anglický filmeček, který má lepší obsazení, než scénář. Rickman, Richardson, Griffiths i Nighy jsou skvělí, ale možná to chtělo alespoň jednu trochu silnější scénu, na kterou bych si vzpomněl i za pár dní. Zajímavé samozřejmě byly i předvedené kadeřnické kreace (soutěžících i jejich „obětí“). ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tato zábavná, svižná, oddechová komedie mi už párkrát zpříjemnila volné odpoledne. Má všechno, co je k tomu zapotřebí – neotřelý i když místy trošku smutný příběh s vtipnou nápaditou zápletkou, opepřenou britským černým humorem i trochou romantiky, a velmi slušné herecké obsazení. Prostředí kadeřnické soutěže, do něhož je příběh zasazen, je originální a účesové kreace jsou kouzelné hlavně pro ženy. Alan Rickman je ve své roli tak přesvědčivý, že bych se od něho klidně nechala ostříhat i když to není profesionál. ()

Reklama

Lina 

všechny recenze uživatele

Námět zpracovaný s trochou nadsázky z neobvyklého prostředí. Samozřejmě že nabarvené ovce jsou nesmysl, ale ani Láska nebeská, kde taky hráli Alan Rickman a Bill Nighy, se všem nedržela reality. Obsazení se podařilo a je vidět, že režisér věděl, co dělá. Humor i city dávkoval velice přesně a herci mu v tom hodně pomohli. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, ze které je cítit ta britskost hlavně v námětu, který mi přijde neotřelý a zajímavý. O mistrovství v kadeřničení se filmy moc netočí. Tady je to bezva zpestření, které přináší řadu zábavných figurek v čele s Billem Nighym. Nicméně abych se zase úplně nerozplýval, tak ta zápletka o tom, že jsou všichni rozhádaní už 10 let a pak se jen díky této soutěži a nemoci jedné z hlavních postav opět udobří a jsou jedna velká rodina už jsme viděli několikrát a asi kdyby to nenapsal Beaufoy a nehrál hlavní roli Rickman tak by to bylo úplně nesnesitelné. Takže vesměs nadprůměr ale objektivně řečeno u Britů vždy čekám víc. 70% ()

nenet 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film, kde se objeví téměř vše od kreativity a humoru přes lásku a rozpaky až po trochu smutku. Upřímně, takhle "kyselý" Alan Rickman mě fakt dostal, i když už jsem u něj viděla opravdu mnoho výrazů. Užila jsem si i opět (tradičně?) trochu slizkého Billa Nighyho. Prostě pohoda a navíc s relativně šťastným koncem. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama