Reklama

Reklama

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (91)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Zarputilý buldog s vizáží Geralda Butlera opět chlapácky prezentuje ochranu světa/míru a člověk mu tyhle role věří. Můj velmi oblíbený žánr, prostředí, zápletka z pekelné říše. Vyvážení mezi reálnou a filmovou akcí a stejně tak ne úplně primární prezentace, že zlo musí být povrchní, bezcharakterní a že každá světová strana se snaží přizpůsobit situacím. Lexikon islámských militantních skupin (bojová vozidla uhánějící pouští s plápolajícími "pirátskými" vlajkami jako v multiplayerové střílečce), napětí, minimum tlachání, sem tam ta rodina a finální satisfakce jak má být. (Parta ČSFD šášů, která tomuhle filmu dává 2 hvězdičky by měla lépe aktivovat svá objektivní hodnocení a nebo zůstat u Marvelovek a Harryho Pottera). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět se zřejmě vracíme k fenoménu dvou stejných filmů v jednom roce. Před pár měsíci tu byl povedený Covenant Guye Ritchieho, který měl vlastně totožné téma o překladatelích amerických jednotek na nepřátelském území. Kandahar má své momenty, ve kterých (i díky hudbě) dokáže přitlačit na tu správnou notu, leš občas se najdou i momenty nudnějšího charakteru, které nepříjemně natahují stopáž. Stálá dvojice Ric Roman Waugh a Gerard Butler však stále stojí za zhlédnutí a mile mě překvapila účast Travise Fimmela, kterého jsem dlouho ve filmu neviděl. Taková poctivá šedesátka. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler jako agent CIA jehož identita je prozrazena uprostřed mise a on musí v Afganistánu se svým tlumočníkem prchat 400km před talibanem, islámským státem, milicemi, iránskou jednotkou a jedním pakistánským Jamesem Bondem na motorce. Nějaký nápad to mělo, lokace krásný, ale scénáristicky a režijně to je kapku děravé, přičemž to občas kombinuje nudné pasáže s hloupými, takže jenom proto, že jsem toho drsňáka Butlerovi věřil jako vždy, tak dám tři hvězdy. PS: Vlastně to je naprostá kopie o pár měsíců staršího The Covenant od Ritchieho, což je podstatně dokonalejší záležitost. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Butler a Ric Roman Waugh precenili svoj možnosti. Na podobnú tému ako nedávny Covenant od Guya Ritchieho sa snažili natočiť podobný dramatický film o vzťahu agenta CIA a miestneho prekladateľa. Akurát, že vzťah a chémia medzi ústredným duom nefunguje tak dobre ako u Gyllenhaala a Salima. Film je navyše zbytočne dlhý, v prvej polovici sa stretávame s množstvom postáv, z ktorých je ale väčšina zbytočná a pre ďalší vývoj deja nepodstatná, v druhej polovici sa konečne dočkáme akcie, ktorá je na pomery lepších Butlerových béčok fajn a ako tak zachraňuje výsledný dojem. Zamrzí však že jej nebolo viac a miesto toho som musel pretrpieť prvú hodinu nepodstatnými dialógmi. Ak by sa film skrátil o pol hodinu a miesto vážneho trileru/drámy by to poňali ako jednoduché akčné béčko, verím, že by som bol spokojnejší. Ak chcete vidieť film na zobrazovanú tému, tak s Kandaharom nestrácajte čas a radšej si rovno pustite už spomínaný Covenant. 50% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pravda je, že od spolupráce osvědčené dvojice jsem čekal trochu víc. První hodinu se v podstatě řeší jenom špionáž a politické pletichy. V té druhé se dočkáme i nějaké té akce, ale souhlasím, že není nijak zvlášť výjimečná ani na ní není nic nezapomenutelného. Nicméně do průměru do dotáhne jako vždy charizmatický Gerard a celkem dobrá souhra a chemie s jeho parťákem. Jinak na prakticky totožné téma už jsme tu letos měli film Covenant který mi asi ve finále vychází jako o něco lepší, ale tam se mi to současný hodnocení zdá trochu přestřelený zatím co tady je tak nějak odpovídající a já se s ním víceméně ztotožňuji.55% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Scenár vychádza z reálnych skúseností z terénu, ktoré Mitchell LaFortune zažil v službách Defence Intelligence Agency, pri jeho nasadení v Afganistane v roku 2013 a počas kauzy Snowden. (Arsenal83)
  • Spojené štáty nemajú diplomatické vzťahy s Iránom od iránskej rukojemníckej krízy v roku 1979 a je veľmi nepravdepodobné, že by americký občan vykonával zmluvnú prácu v tejto krajine, najmä nie v telekomunikačnom odvetví. (MikaelSVK)
  • Scenár k filmu napísal bývalý analytik vojenskej rozviedky Mitchell LaFortune. Vo filme si strihol cameo, paradoxne taktiež ako analytik. Podieľal sa aj na produkcii ako pridružený producent. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama