Reklama

Reklama

VOD (1)

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (98)

tron 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších a najnezáživnejších Butlerových filmov – a to treba veľmi rýchlo dodať, že ani jeho najlepšie filmy neboli nejaké enormné bomby, ale v lepšom prípade ľahké nadpriemery. Kandahár sa topí v dvoch hodinách, ktoré sú smrtiace: absolútne nudné postavy, matné dialógy, vcelku jasne viditeľný nedostatočný rozpočet (občas to vyzerá ako hnusné TV béčko) s minimom akcie. Ako-tak ma to chytilo až v poslednej polhodine, čo je, povedal by som, „trošku“ neskoro, nemyslíte? V špionážnej linke som sa striedavo strácal a striedavo ma absolútne nezaujímala, nikto nevedel, komu môže veriť a to ma nebavilo. Viaceré dejové linky pôsobia dojmom, že tvorcovia z každej vystrihli 2 – 3 zásadné minúty (novinárka, dcéra) a na okraj priepasti nezáujmu je odsunutá i zrejme najvďačnejšia zápletka celého tohto utrpenia a tou je nepravdepodobné spojenectvo lomeno priateľstvo medzi Butlerom a zaujímavým Navidom Negahbanom. Charizmatický Travis Fimmel s tými svojimi kov prepaľujúcimi očami, bol veľmi fajn, ale taktiež dopláca na „o ničom“ napísanú rolu. Dobrá bola postava zabijaka vyrážajúceho po stopách hrdinov, ale znova: bol to divne spracovaný motív, ktorému do dokonalosti chýbalo ku*va veľa. Ako ostatne celému tomuto nešťastnému filmovému predstaveniu. Ak bola pointa, že situácia v danej krajine je natoľko neprehľadná, že je neprehľadný aj samotný film, tak sa ju síce podarilo zrealizovať, ale doplatil na to divák, ktorý nedostal ani kvalitný akčný biják, ani druhú Syrianu. Ritchieho obdobný The Covenant sa vydaril neporovnateľne viac. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy jsou jako přes kopírák, to nijak extra nevadí protože se na to kouká dobře. Akce je přehledná, extrakce se vždy povede a hlavní hrdina je sympaťák. Butler poslední dobou jede hlavně akční béčka, ale u něj aspoň vím, že ten film nebude úplný odpad a bude se na to dát koukat. Přesně jako v tomto případě 60% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Žérárovi upadl Afganistán, kde ho dostali chuť honit snad úplně všichni. Od zfanatizovaných hadrových hlav přes pandžábské čmoudy až po hyenistické afroštěrbiny. A nebyl by to Žérár, aby si to honění pořádně mačisticky neužil, a tak se opět nonšalantně prošišlal několika nehostinnými provinciemi kozojebů až k předlouhému a řádně srdcervoucímu zamyšlení se nad kulturními diferencemi rodinných hovnot. Takhle to asi zní jako solidní akční porno s poselstvím, ovšem opak je pravdou, a jedná se spíše o takovou dost přeplácanou, prokecanou, místy nudnou a v detailech mongoloidní špionařinu, která se marně urputně snažila céčkově se progejovat k Ryčímu. Ovšem pořád lepší a méně rakovinotvorné i dementizující než libovolné audiovizuální leporelo od Mrvelu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pravda je, že od spolupráce osvědčené dvojice jsem čekal trochu víc. První hodinu se v podstatě řeší jenom špionáž a politické pletichy. V té druhé se dočkáme i nějaké té akce, ale souhlasím, že není nijak zvlášť výjimečná ani na ní není nic nezapomenutelného. Nicméně do průměru do dotáhne jako vždy charizmatický Gerard a celkem dobrá souhra a chemie s jeho parťákem. Jinak na prakticky totožné téma už jsme tu letos měli film Covenant který mi asi ve finále vychází jako o něco lepší, ale tam se mi to současný hodnocení zdá trochu přestřelený zatím co tady je tak nějak odpovídající a já se s ním víceméně ztotožňuji.55% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Butler a Ric Roman Waugh precenili svoj možnosti. Na podobnú tému ako nedávny Covenant od Guya Ritchieho sa snažili natočiť podobný dramatický film o vzťahu agenta CIA a miestneho prekladateľa. Akurát, že vzťah a chémia medzi ústredným duom nefunguje tak dobre ako u Gyllenhaala a Salima. Film je navyše zbytočne dlhý, v prvej polovici sa stretávame s množstvom postáv, z ktorých je ale väčšina zbytočná a pre ďalší vývoj deja nepodstatná, v druhej polovici sa konečne dočkáme akcie, ktorá je na pomery lepších Butlerových béčok fajn a ako tak zachraňuje výsledný dojem. Zamrzí však že jej nebolo viac a miesto toho som musel pretrpieť prvú hodinu nepodstatnými dialógmi. Ak by sa film skrátil o pol hodinu a miesto vážneho trileru/drámy by to poňali ako jednoduché akčné béčko, verím, že by som bol spokojnejší. Ak chcete vidieť film na zobrazovanú tému, tak s Kandaharom nestrácajte čas a radšej si rovno pustite už spomínaný Covenant. 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Poté, co je Kahil Nasir (Ali Fazal) sražen z motocyklu a vyhodí do povětří jedno z íránských bezpečnostních vozidel, je jeho motocykl v oblasti výbuchu a je vidět, že hoří. O chvíli později se vrací ke svému motocyklu, který je zcela nepoškozený. (Johnny.ARN)
  • Kahil (Ali Fazal) se ptá mladého chlapce, kam Harris (Gerard Butler) jede. Chlapec odpoví: „Delaram“, ale to nemůže vědět. Harris právě napsal svému kamarádovi, že tam jede místo něj, ale aby to mohl udělat, musí odbočit z hlavní silnice, po které jede (pravděpodobně vede do Kandaháru). Hned poté Harris odbočí z hlavní silnice. (Johnny.ARN)
  • V čase 01:20:00 filmu je scéna, ve které leží na podlaze 4 popravení lidé. Mrtvý člověk uprostřed vlevo v řadě otevře oko a podívá se do kamery. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama