Reklama

Reklama

Havěť

  • Francie Vermines (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít. (Continental Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (174)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Velkej hype kolem filmu, chvalozpěvy, první kladný ohlasy a recenze, posléze i vysoký hodnocení na ČSFD i IMDb a taktéž moje slabost pro pavouky zapříčinila, že jsem si asi od filmu sliboval něco co možná nemohlo být ani splněno. Maloval jsem si to trochu jinak tudíž z výsledku jsem lehce zklamanej. Na jednu stranu určitě režijní prvotina a hororovej celovečerák z říše snů a jednoznačně jeden z nejlepších(neříkám, že nejlepší) pavoučích hororů všech dob na druhou stranu (pro mě) zklamání v tom kde se vše odehrává a body dolů jdou i za ten odfláklej konec. Arachnofobici si budou jistě okusovat nehty hrůzou a možná hrozí i připosrání. O tom, že sledování filmu pro ně bude peklo asi není pochyb. Já jsem však potom hypu čekal větší Hell. Na 5hvězd to u mě není. Slabší 4hvězdy ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašná sračka. Bolo mi to nesmierne nesympatické už od prvých minút a to vinou postáv, ktoré sa predháňajú o to, ktorá v divákovi vyvolá naliehavejšie antipatie. Toľko skrachovaných existencií, lúzrov, hysterických kriminálnikov a nepríjemných, odušu vrieskajúcich a navzájom sa prekrikujúcich osôb, sa pokope len tak nevidí. Po 20 minútach vás začne bolieť hlava – a už neprestane. Úplne mi to zhnusilo celé sledovanie filmu. Z nadšených recenzií som čakal niečo, čo sa temer vyrovná legendárnej Arachnofóbii s Johnom Goodmanom, lež toto je také zlé, že i bohapusto priemerný a nenápaditý austrálsko-americký Sting je oproti tomuto veľdielo. Mám slabosť pre hororové činžiaky a dobrý pavúčí horor si vždy pozriem rád (nie, že by takých bolo veľa...), ale v tomto prípade je budova škaredá a lacná, postavy otrasné, dej predvídateľný. Ledva-ledva 2*. ()

Reklama

Sludger 

všechny recenze uživatele

Francúzovi s českými koreňmi, Sébastienovi Vaničekovi, sa podaril husársky kúsok. Nielenže natočil skvelý debut, ale rovno natočil najlepší pavúčí horor! A to nepreháňam. Skvelé, klaustrofobické prostredie starého paneláku, uveriteľné charaktery na okraji zákona a do toho exotický pavúk, ktorý je schopný sa nielen extrémne rýchlo množiť, ale aj prispôsobovať predátorovi. Táto výborná kombinácia postavila skvelý základ pre výborný horor. Film predviedol ukážkové budovanie hororovej a stiesnenej atmosféry, prebehla výborná eskalácia napätia (prebeh po schodoch bol skvelý!), šikovné využitie zvuku (niekedy stačí len znepokojivý tón a napätie sa dalo krájať) a postupné narastanie hrôzy až do veľkého, akčného finále. Ja síce mám rád pavúky, ale pri niektorých scénach mi bolo riadne nepríjemne. Neviem si predstaviť, čo film spraví s arachnofobikom. Tento horor môže byť pre nich sfilmovaná nočná mora. Výčitky mám na záver, kde bolo cítiť, že rozpočet nepustil, aby sa dalo viac vyblázniť (všetko sa odohrávalo v pozadí). Škoda aj poslednej scény pred bránou do exteriéru, ktorá mi prišla vyložene nelogická, a samotného záveru, ktorý situáciu nerieši, ale skôr otvoril bránu pre ďalšie pavúčie peklo. Sébastien Vaniček natočil výborný pavúčí horor, ktorý má skvelé prostredie, tony pavúkov, originálne postavy a veľkú porciu napätia. Pokiaľ sa bojíš pavúkov, film ti môže spôsobiť pár prebdených nocí. Chalanovi zverili ďalší film Evil Dead, už teraz sa na neho teším! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V architektonicky unikátním žabožroutském paneláku řádí strašlivá havěť! Kvůli tristně nedbalému přístupu celníků se tu totiž přemnožili akulturní, nezcivilizovatelní, kriminálničtí a řádně zislamizovaní negři a hadrové hlavy, Francouzi jako poleno, jež teď spolu s už jen minoritní hrstkou starých dobrých bílých socek nevybíravě terorizují své kultivovanější sousedy a zanechávají po sobě děsivý bordel. Naštěstí tu však také máme kolonii nesmírně užitečných a společensky přínosných osminohých miláčků, kteří neváhali, přimigrovali z Afriky na pomoc a ze všech altruistických sil se snaží ten barák deratizovat, seč jim kusadélka stačí. Ač dělají, co mohou, a celou hrací dobu jim zaníceně držíte palce, pár těch neřádů nakonec přeci jenom z nemovitosti vymigruje, takže akutně hrozí, že se zakuklí o dům dál, natahají si tam příbuzenstvo a celá ta politováníhodná situace se pravděpodobně bude opakovat ve dvojce s názvem Havěť 2: Migrační pakt. Tudíž doufejme, že se vrátí i pavoučci a nebudou perzekuování zkurveným neobolševickým establishmentem za hysterického ječení pamrdů z vlastizrádných neziskovek. Ohlasy nelhaly! Jedná se o snímek, u něhož místy opravdu otřepává, a o vynikající debut skoronašince Šebestiána Vaníčka, jenž plně prokázal svůj talent a nehynoucí lásku k hmyzu, přičemž také představil vskutku hřejivou vizi možné desinsekce parazity zaneřáděné Evropy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nakonec musím jít s hodnocením níže, a nemůže za to výpadek nového trafa v kině Lucerna v polovině filmu, ani ošizení o několik málo minut stopáže... Ona totiž Havěť začne velice slibně, a hororové scény včetně brnkání na nervy rejža vážně umí! S nástupem survivalovější části snímku tu ale hlavní uřvané postavy začnou činit kupu striktně nelogických broskvovin, které mi totálně zazdily zážitek z jinak výtečné arachnojízdy. A už vážně bytostně nenávidím, když si někdo začne uprostřed smrtící invaze pavouků anebo akční scény nezávazně povídat, jako by si scénář prostě nemohl odpustit zbytečný dialog na pozadí eskalujícího napětí. [Kino Lucerna, ČSFD projekce] ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Scenárista a režisér Sébastien Vanicek hľadal nápady týkajúce sa diskriminácie, ktorej čelia černosi a arabsky vyzerajúci ľudia vo Francúzsku, a to ho priviedlo k pavúkom, ktorí sú v domácnostiach len zriedka vítaní - každý sa ich po spozorovaní snaží zabiť. Keďže so všetkými v príbehu (ľuďmi aj pavúkmi) spoločnosť zaobchádza ako s háveďou, názov mu prišiel ako prirodzený. (Arsenal83)
  • Pro natáčení filmu bylo použito téměř 200 obřích pavouků lovců čeledi maloočkovitých. (NiWi)
  • Majster hororového žánru Stephen King pochválil film a označil ho ako strašidelný, nechutný a dobre spracovaný. (Arsenal83)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama