Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Rudi a vášnivý kuřák Martin se setkávají v nemocničním pokoji. Oba přišli do nemocnice na testy a dozvěděli se černou zprávu. Diagnóza: čekatelé na smrt. Láhev propašované tequily jim připomene, že jim i přesto zůstává ještě trochu času žít - tak intenzivně, bláznivě, tak vášnivě jako nikdy předtím. A protože Rudi chce alespoň jednou v životě vidět moře, je pro Martina velkou ctí mu ho ukázat: „Protože všichni na nebesích mluví jen o moři a o tom, jaké je krásné. A kdyby jsi tam nikdy nebyl, nemohl by jsi se potom zúčastnit debaty.” V ukradeném autě a nemocničních pyžamech tedy vyrážejí k moři splnit Rudiho sen. Má to ale jeden háček - netuší, že auto patří gangsterům, v jeho přihrádce leží zbraň a v kufru rovný milión marek. A tak se vydávají prožít svoje poslední velké dobrodružství, a vše nechávají za sebou: zabijáky, policajty, luxusní prostitutky i strach ze smrti... (Butterfly E.G. s r.o.)

(více)

Recenze (644)

hippyman 

všechny recenze uživatele

dokonalá kombinace pulp fiction, drž hubu, policejní akademie, bucket listu, roadtripu, kobry 11 a jánevimčehovšehoještě dokáže rozesmát i dojmout, ale především zaujmout svou lehkostí a hořkosladkým zpracováním... prostě pecka, která nepotřebuje obalit bůhvíjakou třešní, aby z ní byla dokonalá pochoutka! 90% ()

choze 

všechny recenze uživatele

V druhé polovině 90. let se německý film na krátkou chvíli razantně probral k životu Tykwerovou Lolou a Jahnovým Klepáním na nebeskou bránu. Klepání je sympatickým, dojemným a úsměvným počinem evropského fanouška amerických filmů, zejména tarantinovek a právě láskyplnost, naivita a lehkonohost jeho filmu, do kterého nenásilně smíchal od všeho trochu, vás okouzlí. Spolu s velmi šťastně vybranými hlavními představiteli. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na film som sa dlhú dobu dosť tešil, takže keď ho raz zaradila do programu jedna naša televízia, nemohol som ho vynechať. Problém bol ale asi v tom, že som od neho očakával niečo mierne odlišné, niečo, čo mi nebude pripomínať nemeckú televíznu tvorbu a čo bude viac dramatické. Ale komédia v kolonke žánru nie je len tak, takže na film sa treba pozerať s otvorenou mysľou, čo som vtedy neučinil. Uvidíme nabudúce. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Sťahujú sa mi kútiky očí, chce sa mi plakať od radosti, keď si uvedomím, aké je to nádehrné prežívať každý deň, ako keby bol ten posledný. Každé ráno oživiť hlas mora v mysli, každý deň cítiť vánok, ktorý nás hladí vo forme načích najbližších. Film nemusel byť dokonalý, stačil už prvý monolog o nebi s tequillou v ruke a čarivou hudbou, ktorá tieto myšlienky priviezla... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som rozmýšľal, že keď má tento film len nejakých 80minút čistého času, ako sa tam zmestí všetko to žánrové zaradenie ak si má pritom zachovať kvalít, ktoré ukazujú výsledné hodnotenia. A Nemci to dokázali s prehľadom. Akčná roadka s veľkmi trefným nadhľadovým a situačným humorom. Postupne, minútka ku minútke, rastie aj priateľská rovina a záver sa nemohol podariť lepšie. Ešte kúsok ubrať z tých seriálových momentov a bolo by to za plné. 85%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • V scéne, kde Martin (Til Schweiger) a Rudi (Jan Josef Liefers) stoja spolu v meste, na malú chvíľku vidno pohybovať sa im nad hlavami šedú vec. Je to zariadenie na nahrávanie zvuku. (toi-toi)

Reklama

Reklama