Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Rudi a vášnivý kuřák Martin se setkávají v nemocničním pokoji. Oba přišli do nemocnice na testy a dozvěděli se černou zprávu. Diagnóza: čekatelé na smrt. Láhev propašované tequily jim připomene, že jim i přesto zůstává ještě trochu času žít - tak intenzivně, bláznivě, tak vášnivě jako nikdy předtím. A protože Rudi chce alespoň jednou v životě vidět moře, je pro Martina velkou ctí mu ho ukázat: „Protože všichni na nebesích mluví jen o moři a o tom, jaké je krásné. A kdyby jsi tam nikdy nebyl, nemohl by jsi se potom zúčastnit debaty.” V ukradeném autě a nemocničních pyžamech tedy vyrážejí k moři splnit Rudiho sen. Má to ale jeden háček - netuší, že auto patří gangsterům, v jeho přihrádce leží zbraň a v kufru rovný milión marek. A tak se vydávají prožít svoje poslední velké dobrodružství, a vše nechávají za sebou: zabijáky, policajty, luxusní prostitutky i strach ze smrti... (Butterfly E.G. s r.o.)

(více)

Recenze (643)

Boss321 

všechny recenze uživatele

V žebříčku německé kinematografie je tento snímek u mě na prvním místě. Skloubení rakoviny s komedií se mi nejdříve zdálo nemožné nebo alespoň hodně divné, ale po shlédnutí musím říct, že to jde a sakra dobře, jen se musí dobře odhadnout kdy už je to moc. Kdo ještě neviděl tak by měl rychle napravit. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

dokonalá kombinace pulp fiction, drž hubu, policejní akademie, bucket listu, roadtripu, kobry 11 a jánevimčehovšehoještě dokáže rozesmát i dojmout, ale především zaujmout svou lehkostí a hořkosladkým zpracováním... prostě pecka, která nepotřebuje obalit bůhvíjakou třešní, aby z ní byla dokonalá pochoutka! 90% ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Drama a komédia v jednom?Ide to!Dosť dobré-neide o najlepší snímok pod slnkom,ale v NEBI určite!Kopírovanie Pulp Fiction,nemyslím si!Pár spoločných prvkov,ale určite by sme ich našli aj u iných fimov!Herci sa tuna snažili a zvlásť musím pochváliť Tila Schweigera,ktorý to zahral v skutku presvedčivo:Zahral takého správneho "grazla"!!!Tragika filmu pridáva na prestíži!... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Thomas Jahn, Til Schweiger .. Všichni jednou zaklepeme na nebeskou bránu ... pro většinu zůstává nezodpovězeno jen kdy se tak stane. Hlavní protagonisté snímku to vědí. A díky této informaci naloží se zbytkem svého života, čítajícího jen několik dní, rázně avšak zcela svobodně. Po pravdě, mnoho z nás by to udělalo podobně cílevědomě, byť ne tak bizardně, absurdně a především humorně, jak nám jejich road movie, k nikdy neviděnému moři, zobrazují tvůrci. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Krásný film o umírání. V jednu chvíli až jednoduše optimistický, beztarostný a komediální tak, aby vás v další chvíli posadil emocionálně na dno. Aby připomněl, že v životě se může tvrdě dopadnout na hubu i za těch nejsladších časů. Je to o radosti ze života a naplnění svých tuh v pozadí s vyrovnáním se tragickému osudu. Člověk by neměl čekat a uskutečňovat věci na poslední chvíli, stačí jen žít podle představ. Nádherně smutný konec. P.S. Tohle že bylo natočené v zemi odpadních teenagerovských komedií a kriminálek??? ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Názov filmu Knockin' on Heaven's Door je prebratý z piesne Boba Dylana, v minulosti použitej napríklad na soundtrack k filmu Pat Garrett a Billy Kid (1973). Verzia, ktorú počuť pri záverečných titulkoch, je od skupiny Selig. (toi-toi)

Reklama

Reklama