Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Skoro až neuvěřitelný příběh o touze přežít, silné vůli a chuti nevzdávat se. To, co si museli tito týpci prožít bych nepřál nikomu, nejhorší je to rozhodnutí sníst lidské maso svých mrtvých přátel, na to museli být opravdu silné povahy, ale pokud chceš přežít, nemůže jinak. Strhující příběh se silným tématem, výborným scénářem, opravdu výborné dílo. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ježíši, až už to tehdy bylo přesně takhle, nebo malinko jinak, jsem rád, že jsem tam nemusel být s nimi. Myslím, že si všichni přeživší tehdy prošli svým malým peklem a asi nikdo se z toho nevzpamatoval zcela bez následků. Koneckonců i pouhé sledování tohoto filmu zanechalo nějaké následky na mně, a to je co říct. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Četl jsem autobiografickou knihu Zázrak v Andách: 72 dní v Andách a moje dlouhá cesta domů od Nanda Parrada. Viděl jsem samozřejmě i tento film. Ten je zpracován velmi věrně a velmi dobře. Příběh sám je natolik drastický, že ,,natočit to blbě'' skoro nejde. Celým filmem se nese ta filozofická otázka, zda je legální a ospravedlnitelné pro vlastní přežití udělat cokoliv - tedy i požít lidského maso. Pro věřící pak má tato úvaha ještě další rozměr. Ale být tam, co by člověk dělal? Byl by mladý, chtěl by žít a měl by si lehnout vedle těl svých mrtvých druhů, vyčerpaný, hladový zmrznout s čistým morálním kreditem? Nebo by měl udělat to co je pro každou živou bytost hnacím motorem - přežit? Díky některým, kteří vzali toto těžké rozhodnutí na sebe se část teamu podaří zachránit. Je nutno zdůraznit, že se zde kvůli získávání potravy nezabíjelo jako při jiných dochovaných incidentech (např. při útěcích trestanců v Austrálii do buší), ale byli pojídáni ti co zahynuli při pádu letadla... * * * * ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl už asi potřetí, ale poprvé jako dospělý, ty dvě reprízy jsem zvládl, když mi bylo nějakých 12 let, a logicky ten film ve mne zanechal nějakou stopu. Tehdy jsem tento film svým dětským zrakem považoval za horor a bál jsem se na něj dívat sám. Nyní tento film považuji za zajímavé drama plné skvělých hereckých výkonů a hlavně založené na pravdivé události, což ho činí ještě děsivějším. A překvapením pro mne bylo, když jsem teď při té mé třetí repríze zjistil, že jednu z hlavních rolí tamn hraje Ethan Hawke, kterého považuji za kvalitního herce. Prostě tenhle film považuji za vynikající kousek a nutno dodat, že filmaři odvedli velmi dobrou práci. Tanhle snímek se mi snad nikdy neomrzí. Takže je to za čtyři hvězdičky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $32miliónov║Tržby USA $36,733,909║Tržby Celosvetovo $82.500.000║ Nehorázne tomu chýba nejaká hĺbka, drsnosť, skutočná dramatickosť scén, postavy sú doslova prehliadnuteľné a na danej ploche to pôsobí až moc nemotorne - zdĺhavo. Bližšie to má k jednoduchej televíznej produkcii, než prvotriednej dráme a to na projekte pracovali dosť známy tvorcovia, ktorý väčšinou spolupracujú zo Spielbergom. /45%/ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Film se natáčel chronologicky, což je u filmů s podobnou stopáží neobvyklé. Záměr tvůrců byl věrohodněji vytvořit atmosféru mezi trosečníky. (Morien)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)

Reklama

Reklama