Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Co by ste robili, keby vaše lietadlo spadlo do neprístupného terénu a vy ste medzi živými, len na úsmev je ešte pri skoro, lebo pomoc neprichádza a potrava sa mína. A tak ste pred najťažším rozhodnutím v živote, zomrieť alebo žiť, ale vzápätí sa musíte stať kanibalom a pochutiť si na svojich blízkych či priateľoch a to na psychike tiež vobec nepridá. Je to skutočný príbeh a preto má aj silné vypätejšie momenty a o dramatické chvíle, tiež nieje núdza. Ale nebavili ma herecké prejavy, boli dosť strnulé a kamera snímala mohutné hory a drsnú prírodu, ale celkovo mi pripadala taká všedná, nevýrazná. Aj keď je to zo skutočnosti, mohlo to byť poňaté aj svižnejšie. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Co je pro tebe důležitější, ragby nebo holky?" -"Holky. A pro tebe?" -"Holky." -"Ale když hrajem, nejdůležitější je ragby." -"Jo, protože holky se dívaj." Dozajista nevhodný citát, který absolutně nevyjadřuje podstatu tohoto filmu, ale ten zbytek byl na mě až příliš krutý a sugestivní, takže bych na něj nerada vzpomínala. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film byl natočen na základě skutečných událostí. To je důvod, proč tomu prostě dávám plný počet. Hodně silný příběh o skupince lidí, která havaruje uprostřed hor. Přiznávám, byly tam slabší momenty, ale cítil bych se provinile, kdyby mé hodnocení bylo menší. Už jen z úcty k těm mrtvým. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Možná realistické, ale přes všude vůkol panující mráz takové podivně vlažné. Jako by se tvůrcům nedařilo dostat pod povrch a zachytit to, co trosečníci museli prožívat. Postavy navíc zcela postrádají nějaký vývoj nebo posun, který by odrážel extrémní situaci, ve které se nečekaně ocitly. A zdlouhavé je to, jako by se toho v těch 72 dnech utprení nestalo dost., aby to zaplnilo dvouhodinové vyprávění. K tomu drobné lapsy, jako třeba vousy, které některým nerostly vůbec a někteří je meli po 72 dnech jako mám já po týdnu. Čekal jsem víc. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Arachnofobie Frank marshall natocil celkom slusny film o stroskotanom lietadle v Andach. Sice filmu chyba dej, ale zase film zrekonstruoval realne udalosti z 13. oktobra 1972, kedy padol tento uruguajsky let do zasnezenych And. Este posadka lietadla mala tu smolu, ze lietadlo bolo cele biele, cize sa lietadlo v zasnezenej vysokohorskej krajine prakticky nedalo vystopovat. 78 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Herci, kteří představovali ragbyové hráče, museli držet drastickou dietu. Aby na začátku vypadali mohutný a na konci kost a kůže, museli zhubnout okolo 20 kg. Jejich denní příjem byl 1100 kalorií, přičemý běžný člověk potřebuje zhruba 2900. Jejich jídelníček sestával z misky pšeničné kaše, 1 dcl pomerančového džusu a sklenice mléka. Oběd zahrnoval 2 šálky zeleniny a celozrnný rohlík a večeře 10 bobulí vína, plátek sýra a 4 keksy. Herci se tak alespoň chodili dívat do cateringového stanu, jak si dávají do nosu ostatní členové štábu. (Babba)
  • Děj filmu se odehrává v jihoamerických Andách, ale natáčelo se u lyžařského městečka Panorama v kanadských Kordillerách. Proto neodpovídá pohyb slunce na nebi, když si postavy ukazují, kterým směrem je západ. (Morien)
  • Snímka vznikla podľa rovnomennej knihy Piersa Paula Reada, ktorý ju napísal na základe skutočných udalostí. (ash99)

Reklama

Reklama