Reklama

Reklama

Přiznání

Trailer

Obsahy(1)

Staré přátelství prý vydrží všechno! Když se kamarádi ze školy Vince a Jon po letech setkají na filmovém festivalu, začnou v hotelovém pokoji vzpomínat na staré dobré časy. Roky ale utíkaly a oba se od školy trochu změnili. Vince je svobodomyslný požitkář a občasný díler drog, z Jona se stal ambiciózní dokumentarista. Jejich zábavné vzpomínky na školní život ale najednou naberou nečekaný směr, když Vince nahraje jejich rozhovor o tom, že Jon možná kdysi znásilnil jeho dívku Amy. Právě ona se taky nečekaně objeví a všichni se začnou zaplétat do labyrintu výčitek, obviňování a lží. Kdo z nich ale mluví pravdu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Něco takového se jen tak nevidí. Předchozí Linklaterovy filmy jsem neviděl, takže nemám s čím srovnávat, ale todle je prostě veledílo. Jen jedinou drobnou pihou na kráse je přílišná hustota stále se opakujících otázek, což jen zbytečně natahuje film (ale to zřejmě bylo nutné, neboť jinak by se dlo těžko přehouplo přes 70 minut...). Herci výborní, v takovýchto filmech s jejich výkonem stojí či padá celý výsledek. Zde však stojí a to opravdu bytelně:-), a tak se nám nabízí pohled na základní drobný konflikt, zpočátku o ničem a zároveň o vše, který se postupně přehoupne do pekelně konkrétní události ze střední školy. Člověk místy souhlasí s každou ze tří postav (i když u Hawka si to málokdo přizná:)) a sleduje, jak situace nakonec vygraduje. Je opravdu fascinující a o Linklaterových kvalitách přesvědčující, že člověk celou skoro hodinu a půl sedí a čučí na 2-3 lidi v jednom pokoji, napjatě čeká, co dál a nemůže se od toho odtrhnout. Geniální, GENIÁLNÍ!!! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bůh ví, že mám v oblibě tyhle >okrajové< a >umělecké< filmy >o ni(ě)čem< a vcelku si i libuju v oněch >intelektuálských< filmech, řešících neřešitelné >podstaty chroustů< (stačí se podívat na mé hodnocení u jiných kousků třeba právě páně R.L.) - leč tohle bylo i na mě už trošku moc. Ale chápu. Chápu a neodsuzuju. Ale tohle - rádoby hrané - tlachání mě prostě už NEBAVILO! - - - P.S. Jeden z mála filmů, keré jsem nedokoukal. Poctivě přiznávám... :-) - - - P.S. Nebudu jmenovat, ale některým zde hodnotícím (při pohledu na jejich profily) ta jejich téměř >fanouškovská< hodnocení (natož blablaidní komentáře) tohohle filmu ani za mák nevěřím. Tak krindíky pindíky, pseudointíci... :oP ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Reziser Richard Linklater po filmoch ako Before Sunrise a Before Sunset znova dokazuje, ze vie putavo natocit film s jednoduchym ustrednym konfliktom (stretnutie kamaratov zo strednej po 10 rokoch), odohravajuci sa cely v tesnom mikropriestore (jedna motelova izba s kupenou a WC) s minimom hereckeho ansamblu (Hawke, Thurman, Sean Leonard) a to sposobom, ktory je postaveny hlavne na dialogoch. A aj ked je miestami film mierne natahovany s zbytocne duplicitnymi sekvenciami rozhovoru, ide o velmi vydarenu studiu vztahov a charakterov, poznacenych jednou udalostou daleko v minulosti. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Natočit hodinu a půl rozhovoru mezi dvěma a později třemi osobami tak, aby nenudil vyžadovalo velmi zručného režiséra, scénáristu a skvělé herce. Záměrně "amatérská" kamera, laciné prostředí, vytahování 10 let starého kostlivce ze skříně, přetvářky, vzpomínky a nakonec sladká pomsta... Vše působí dost skutečně a po většinu času měl děj na plátně mojí 100% pozornost. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedna místnost, zprvu dva, později tři herci vedoucí dialog o zdánlivě všedních věcech, který přeroste v nepříjemnou hádku o tom, kdo spal s kým. I přes svou spontánnost působí Přiznání stále jako dobře promyšlený film, ne jako bezprostřední záznam jednoho setkání. Téměř neomezených možnosti improvizace si užívá hlavně Ethan Hawke, akorát se jako zkouřený chová ještě před tím, než se zkouří. Kdyby něco podobného kolovalo po internetu jako setkání tří celebrit po letech pořízené tajnou kamerou, jednalo by se o lákavou kuriozitu, takhle je to jeden z těch méně zdařilých Linklaterových experimentů s filmovým vyprávěním. 60% Zajímavé komentáře: kleopatra, Radko, RAiken, arkie ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film se nenatáčel v opravdovém motelovém pokoji, jak se často uvádí. Stephen Beatrice byl pověřen pečlivým sestavením co nejautentičtěji vypadající kulisy - výsledný "pokoj" tak obsahuje vybledlé obdélníky na zdi, které prozrazují chybějící obrazy, nebo záclonu vystříhanou podél klimatizace. (Morien)

Reklama

Reklama