Reklama

Reklama

Late Night with the Devil

  • USA Late Night with the Devil (více)
Trailer 2

Přímý televizní přenos v roce 1977 se strašlivě zvrtne a vypustí zlo do obývacích pokojů národa. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (118)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Underrated. A že jsem se na to načekal. Jack Delroy (David Dastmalchian) uvádí svoji show 'Night Owls', která ale úplně nedosahuje výšin jeho ambicí, v chytře a dobře provedeném úvodu se dozvíme o hlavní postavě téměř vše, co potřebujeme - nedávno mu zemřela žena, možná se paktuje s nějakým kultem, je úspěšný a oblíbený, ale jeho show je průměrná. V rámci ambicí se rozhodne pojmout halloweenský special jinak a tak si pozve několik zajímavých hostů - člověka, který komunikuje s entitami zemřelých, manipulátora, který naopak všechny tyhle věci rád podrývá a chce odhalovat lidi, kteří jsou jen šarlatáni a v neposlední řadě, autorku/terapeutku, která má v péči dívku, která jediná přežila krvavý konec satanistického kultu a bojuje teď s tím, co lidově řečeno nazýváme "posedlost ďáblem". Film skvěle vrství postupné napětí a přechází mezi "live show" (v barvě) a breaks (v černobílé), takže člověk dostává opravdu hodně feeling, jak film postupně odloupává své vrstvy (cibule) a graduje, chytře si přitom nechává řadu nezodpovězených otázek ohledně Jacka a drží vás až do konce v tom, jak to dopadne, což nakonec, není úplnej banger (ač řádně nekompromisní), ale i tak tenhle film, v rámci žánru, považuju za malé zjevení, ne moc často se objeví takhle dobře a chytře a hlavně jinak udělanej horor. Skvěle odehrané snad ve všech rolích (Ingrid Torelli v roli nevinné a posedlé Lilly a Ian Bliss v roli zarytého "pochybovače", pominu li skvělého Davida Dastmelchiana v hlavní roli, jsou asi nejzajímavější) a opravdu skvěle vystavěné. 7.8/10 ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Zaujala mě anotace: „Přímý televizní přenos v roce 1977 se strašlivě zvrtne a vypustí zlo do obývacích pokojů národa.“ No ještěže nevypustil zlo do ložnic, kuchyní a koupelen národa! Ale lidé mívají televizory v obývácích, to je pravda. Ostatně i dnes šíří televize své (propagandistické) zlo do obývacích pokojů mnoha národů. – Nicméně film rozhodně zlý nebyl, ba naopak bych jej označil za velmi dobrý. Retrovizuál sedmdesátých let vystihli filmoví tvůrci opravdu věrně. Představa satanistické sekty přinášející dětské oběti však spadá až do let osmdesátých. (Z historie připomínám: V srpnu 1983 byl v Kalifornii obviněn jeden opravář svojí nevlastní dcerou z účasti na satanistickém kultu, neboť ji prý přinutil zabít nemluvně a pojídat výkaly jako součást rituálu. V září téhož roku bylo v Minnesotě obviněno čtyřiadvacet dospělých osob z obtěžování stovek dětí během rituálů, které zahrnovaly zvířecí oběti a vraždy. V říjnu čtyři děti z Arizony vyprávěly policii, že byly uneseny satanistickou sektou, omámeny drogami a sexuálně zneužity. V červnu 1984 bylo v Kalifornii vyšetřováno více než sedmdesát dospělých osob kvůli obvinění z kanibalismu, pití krve, pohlavního zneužívání dětí a zavraždění devětadvaceti dětí v průběhu satanistických rituálů, které se měly konat v kostele. V témže měsíci byli v Tennessee obviněni tři učitelé a kazatel z obtěžování, mučení a pokřtění šestadvaceti dětí „ve jménu ďábla“. Série těchto obvinění pokračovala na různých místech Spojených států a v neztenčené intenzitě trvala ještě dobré dva roky. Navzdory obrovskému úsilí policie se nenašlo nic, co by nasvědčovalo pravdivosti těchto obvinění. Jediným výsledkem grandiózní a několik let trvající policejní akce bylo odhalení několika výrobců dětské pornografie a zjištění, že k náboženskému zneužívání dětí dochází hlavně ve fundamentalistických křesťanských rodinách.) Filmaři se nechali inspirovat někdejší fámou a s velkou invencí ji zapracovali do děje. Příznivci mysteriózních hororů by si tento film neměli nechat uniknout. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

A pak že to nejde! Konečně se našel někdo skutečně talentovaný, kdo pozvedl ze zatuchlého bahna umírající žánr díky nekonvenčnímu přístupu k látce. Late Night with the Devil je totiž vtahujícím děsivým záznamem s krásnou dobovou patinou, který vyjma skvěle budované atmosféry funguje i díky hereckým výkonům v čele s Davidem Dastmalchianem. Tvůrci nás pak ve společnosti těchto atributů vedou jistou rukou do šokujícího finále, které působivě vzdává poctu skutečným hororovým klasikám. Pokud se tedy tomuto žánru bude věnovat více talentovaných lidí se zápalem jako zde, tak pak nás vážně čekají nadějné hororové zítřky. Skvělá práce! ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Teda tolik studii co na tomhle filmu dělalo, sem tedy nečekal, ale podívaná to byla pěkná. Co se mi na filmu hodně líbilo, bylo to pomalé budování atmosféry, z počátku skrze neviné věci a které však stupňovali napětí, aby to pak v závěru vyvrcholilo v celkem decetní masakr. Film má na víc super pointu a nechává tak prostor k zamyšlení, ať už nad kritkou společnosti a nebo nad tím, co se tam vlastně stalo. Navíc mám vždycky rádost, když v podobně bizardním hororu hraje David Dastmalchian. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem hodně zklamaný! Podle trailerů a poté hodnocení zde jsem byl na film natěšen. Očekával jsem pořádnou démonickou konverzačku a do poloviny filmu jsem si říkal, že půjdu s hodnocením vysoko, protože jak to bylo provedené do atmosféry 70. let v televizním studiu, tak mě to docela vtahovalo a zajímalo, co přijde. Čekal jsem démonickou gradaci... a bohužel se nestalo. Dostavila se fraška, která nebyla ani k smíchu, jen jsem kroutil hlavou a říkal si... wtf??? Posledních 15 minut celý film úplně zabilo. Takže jediné zajímavé, co si z filmu odnáším je to, že v 70. letech v televizním vysílání, asi byly reklamní vsuvky častěji, než je tomu dnes. Třeba takový The Cleansing Hour (2019) se mně líbil mnohem více. 40% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Úvodná čiernobiela sekvencia je inšpirovaná šokovým dokumentárnym filmom z 80. rokov Americké vraždy (1981). (Arsenal83)
  • Dvojica režisérov a scenáristov Colin CairnesCameron Cairnes o rozhodnutí nakrútiť tento film: „V 70. a 80. rokoch bolo v nočnej televízii niečo trochu nebezpečné. Talk show boli predovšetkým oknom do nejakého zvláštneho sveta pre dospelých. Napadlo nám, že spojenie tejto nabitej atmosféry naživo s nadprirodzenom môže vytvoriť jedinečný strašidelný filmový zážitok." (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Melbourne v Austrálii. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama