Reklama

Reklama

Late Night with the Devil

  • USA Late Night with the Devil (více)
Trailer 2

Přímý televizní přenos v roce 1977 se strašlivě zvrtne a vypustí zlo do obývacích pokojů národa. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (118)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujalo a dlho ma to držalo. Skvelá atmosféra tých sedemdesiatych rokov, úplne človek cíti na koži tú dobu, no záverečných 15 minút ma dosť sklamalo. A vlastne horor to je len dvomi scénkami a aj tie boli zrejme natočené umelou inteligenciou, ako sa páni "režiséri" priznali. Za chvíľu si budeme každý horory točiť doma sám a bude po celebritách. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina je skvelá. Perfektne vypointovaná, napísaná aj zahraná. Chápal som motiváciám a oceňoval formu s akou Cairnesovci pristupovali k látke. Má to skvelý vizuál a Dastmalchian je výborný ťahúň na takúto artovú jednohubku. Problém s filmom mám ten, že tú perfektnú gradáciu nenaplní. Koniec je nudnou, prostoduchou blbinou s akože zaujímavým vyústením, ale pravdou je, že ma to sklamalo. Neviem nič o pozadí udalostí mimo náznaky, ktoré sa žiadali byť viac rozvité, skutočný priestor na strach tam nie je takmer žiadny a aj tá pointa pôsobí ako vycucaná z prstu. Veľká škoda. Nápad za tým je výborný a mohol to byť jeden z tých novodobých medzníkov. Takto je to skôr neškodný priemer, ktorý by som do kolonky horor, naozaj nezaraďoval. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Výborný herec vedlejších rolí David Dastmalchian září v hlavní úloze moderátora noční talkshow, jejíž halloweenský speciál v roce 1977 narušil zlověstný nezvaný host. Celý snímek je formátem podaný jako nově objevený záznam osudné epizody pořadu, jejíž stopáží se mezi strojenými vtipy, varietními výstupy a uměle vytvořenými senzacemi postupně proplétá nit mrazivého znepokojení a napětí, které se přibývajícími minutami stupňuje a stupňuje až do překvapivého finále. Připomíná to třeba britskou kultovní pecku Ghostwatch také zasazenou do televizního studia, jež ale tlačila v prvé řadě autenticitu. Tu se Late Night with the Devil nesnaží úplně mermomocí předstírat a naopak odchylkami od formátu dává divákovi připomenout, že je stále hlavně výpravným filmem, a to hodně působivým. Celou dobu moc dobře víte, že něco děsivého přijde. A když to přijde, stojí to za to. [Sitges 2023] ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem hodně zklamaný! Podle trailerů a poté hodnocení zde jsem byl na film natěšen. Očekával jsem pořádnou démonickou konverzačku a do poloviny filmu jsem si říkal, že půjdu s hodnocením vysoko, protože jak to bylo provedené do atmosféry 70. let v televizním studiu, tak mě to docela vtahovalo a zajímalo, co přijde. Čekal jsem démonickou gradaci... a bohužel se nestalo. Dostavila se fraška, která nebyla ani k smíchu, jen jsem kroutil hlavou a říkal si... wtf??? Posledních 15 minut celý film úplně zabilo. Takže jediné zajímavé, co si z filmu odnáším je to, že v 70. letech v televizním vysílání, asi byly reklamní vsuvky častěji, než je tomu dnes. Třeba takový The Cleansing Hour (2019) se mně líbil mnohem více. 40% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá zábava s top herci a pár momenty překvapení, perfektní formát retro talk show, pro mě za mě ať se klidně užívá generativní AI než CGI - pokud výsledek stejně dobře, respektive ještě lépe vypadá (když už jsme beztak bez praktických efektů). Lepší jak všechny možný zbytečný variace vymítačských hororů za posledních 30 let. Beru klidně sequel s více temných 70’s reálií a referencí na satansko-iluminátský Bohemian Grove (x). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Film využíva praktické špeciálne efekty, vrátane bábkového divadla, spolu s digitálnymi vizuálnymi efektmi. Využil však aj umelú inteligenciu, hoci režiséri neskôr uviedli, že umelou inteligenciou boli vygenerované iba „tri scénky“. (Arsenal83)
  • Postava Carmichaela (Ian Bliss) veľmi jasne vychádza (aj fyzicky) zo skutočného Jamesa Randiho. Randi bol známy kúzelník, ktorý vo veľkej miere spochybňoval paranormálne a pseudovedecké tvrdenia. Založil inštitút, ktorý ponúkal odmenu 1 milión dolárov komukoľvek, kto dokáže preukázať nadprirodzenú schopnosť podľa vedeckých testovacích kritérií v podmienkach dohodnutých oboma stranami. Za desaťročia nikto peniaze nevyhral. Bol častým hosťom relácie The Tonight Show (od r. 1962) s moderátorom Johnnym Carsonom. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama