Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (288)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

John Carpenter buduje silnou temnou stránku, která dokáže diváka pěvně uchytit už od samého začátku. Navíc dodává vrcholnou démonickou hudbu, která nás bude doprovázet do ranních hodin. Mě to v dnešní době nedostalo, takového Hitchcocka si můžu pustit po padesáti letech a stejně mě ohromí. Pokud bych nebyl s filmem dodnes nedotčený a hodnotil bych ho v době vzniku "možná" bych dal plné hodnocení. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Vše, co mám rád, se setkává v tomto brilantním hororu. Téma ďábla, budova starého kostela, krucifixy na všech zdech, červi, tajemno tvořící desítky svíček a trochu podivní lidé... Skvělá atmosféra podpořená jednoduchou, ale účinnou hudbou, tvrdé "chirurgické" zákroky a napětí, které je podáváno v metrech kubických. Nemám co vytýkat, snímek je veden silnou režií. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

No je to už nějaký pátek co jsem to viděl, ale v kontextu Carpenterovi tvorby mi vychází nadprůměrný počin. v paměti mi hlavně utkvěla nakažená nadímající se žena v posteli a vím že jsem se docela bál i když někoho z hlavních hrdinů pronásledovali démoni. Carpenter ještě v mnoha jiných případech dokázal že točit opravdu umí a ani Vládce temnot není rozhodně žádný brak. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že Carpenter si mě nejvíce získal díky skvělému filmu Věc a mé očekávání bylo poté u jeho další filmů vždy velké, ale nikdy se mu už nepodařilo svůj fenomenální úspěch zopakovat v takové parádě. Tento film samozřejmě není vůbec špatný a patří rovněž k tomu nejlepšímu, co natočil, ale v mém žebříčku se zařadil až na třetí místo (předběhl ho ještě Halloween). To však nic nemění na tom, že i zde se mu podařilo vybudovat docela solidní atmosféru, kterou vyšperkoval především vynikající prostřední částí. Slušný základ položil již samotný příběh, který postupně rozproudil krev v žilách nedočkavým divákům a proměnil pobyt ve starém kostele v hotové peklo. Samozřejmě tomu dopomohla i démonická hudba, ale především fakt, že jsme nemuseli čekat ani moc dlouho na první náznaky příchodu vládce temnot. Špinaví bezdomovci v čele s Alice Cooperem a „nechutné“ záběry na nejrůznější hmyz nikomu jistě na klidu zrovna moc nepřidali. A co teprve chvíle, kdy dojde ke zmocnění první postavy z vědeckého (studentského) týmu…Následná panika a rychle se snižující počet přeživších začali nabírat na obrátkách. A nic na tom nezměnilo ani to, že některé postavy se nechovaly zrovna moc logicky. Je potřeba nad tím mávnout rukou a přizpůsobit se hře, kterou Carpenter rozehrál. Dojde i na několik opravdu povedených scén (některé až lehce nechutné), nechyběla krev, gore ani emoce. Donald Pleasence odvedl slušnou práci, akorát jsem měl místy dojem, že jeho postava byla až zbytečně opomíjena. Ostatní byli sice dost průměrní, ale v rámci jejich možností to bylo pořád ještě snesitelné. I tak jde však o nadprůměrnou záležitost, která mi dneska zvedla lehce náladu. 70% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Mistr Carpenter, ale hlavně mistr Alice Cooper mě přiměli usednout k Vládci temnot a nechat se pohltit typickou atmosférou starších hororů. Ale on se žádný strach nedostavil. Jak režie, tak scénář vyplodí občas velmi zajímavé nápady (bezdomovci nemají chybičku), ale v celku snímek bohužel skomírá na partě běhajících studentů a absenci napětí. Ono toho zlého je v kostele až dost, ale nějak to neumí strašit. Prostě vždy někdo umře a pak chodí po chodbách. Nechci hodit Prince temnot do podprůměru, dobrých momentů je tu dost. Například konec filmu a vysvětlení "snu" ve mně navodili pocit spokojenosti, jen jsem očekával víc.Chtěl jsem se vyhnout srovnání s Věcí, ale bohužel - velký potlesk pro Věc, prosím. Alice Cooper je opravdu třešničkou, ale bohužel ne na dortu, ale na obyčejném koláči, který navíc za víc jak 20 let od upečení stihl trošku zplesnivět. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno