Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (288)

misterz 

všechny recenze uživatele

To lepšie z Carpentera. Oceňujem hlavne postupné budovanie atmosféry a pozvoľnú gradáciu napätia. Príbeh o vedcoch, ktorí prídu do opusteného starého kostola skúmať zelenú látku neznámeho pôvodu je doprevádzaný údernou hudobnou vložkou, tak typickou pre všetky Carpenterove filmy. Len tu sa v tomto smere držal na uzde a nebola to taká uši trhajúca melódia. Opakujúci sa hudobný motív skvelo zapadol do atmosféry a dokázal ju ešte umocniť. Obsahová stránka tiež nebola zlá, človeka usadí príjemné očakávanie niečoho neznámeho a tajomného a s každým kúskom skladačky sa tento pocit ešte umocňuje. Škoda, že sa tu nachádzajú aj slabšie miesta, ktoré nie sú tak úderné a dovolia človeku pomerne často vydýchnuť. Čo sa týka konca, bol zvládnutý perfektne, vyvrcholenie s pocitom tajomna ako sa patrí. 75/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Veru strašidelné béčko, čo už nemá tu atmosféru ako prv, dialógy a správanie postáv pre dej klasicky zjednodušené aby bolo na krátkom úseku čo najviac mŕtvych a miestamy to vyznie až staticky amatérske hlúpučké, veru ešte pri prvom dávnejšom pozretí ma to mohlo chytiť ale teraz už ťažko, vyznie to dosť plocho a nezáživne. Triky na tu dobu fajn, je vidieť že si vedeli poradiť a zjednodušiť určité veci tak aby vypadali zaujímavo, presnejšie ide o obrátenie obrazu buď hore nohami, pripadne o 90˚ kde išlo o využitie efektu s vodou a kvapiek, plus tie krvavé masky aj keď ich moc nebolo ale to asi tak všetko čo za niečo stojí a je vidieť že po úspešných filmoch sa Carpenter moc nenamáhal experimentovať s príbehom a dať mu aj určitú podstatu, veru radšej si pozriem príchod diabla vo filme Koniec dní. ║Rozpočet $3miliónyTržby USA $14,182,492Tržby Celosvetovo $18,099,492 ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Celkom pozerateľný horor. Trošku ma nepotešilo okrem iného, že tá satanská tekutina sa neprejavila vo väčšom množstve (sám vládca temnôt sa neprepracoval k ničomu lepšiemu ako striekaniu svojej tekutiny, chabom ovládaní pár ľudí a sem tam pohol stoličkou). Vážne škoda, že nenabral viac sily a nemohol sa prejaviť. U mňa priemer. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ve své době kritika příliš ne(d)ocenila... Divácký ohlas byl jen vlažný... Přesto jde o excelentní a silný horror, který se dá řadit k takovým klasikám žánru jako The Thing nebo Omen. Celkový dojem z Carpenterova jedinečného stylu i jednotlivé scény, nabité čirou, ničím neředěnou hrůzou, hravě smetávají ze stolu jakýkoliv pokus o kritickou výtku. Gotický děs je konfrontován s racionálně vědeckým přístupem hrdinů; kombinace sci-fi motivů a satanského horroru je poměrně výjimečná. Dobrou trefou je také zasazení děje do prostředí starého kláštera. A angažování Alice Coopera coby vůdce party šílených bezdomovců, to je vyložená výhra. Dobový neúspěch tohoto (dnes už takřka kultovního) snímku, lze vysvětlit ztracením se v záplavě mnoha nových moderních trháků, které dal rok 1987 světu hrůzy. Račte posoudit: Hellraiser, Evil Dead II., Noční můry z Elm Street 3, The Lost Boys, Angel Heart, Bad Taste, Near Dark ..... Přesto si troufám tvrdit, že strašidelnější film byste v 80. letech hledali jen těžko. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jen bych napsal to, co honajz2, tedy syn. Vlastně nakonec ani nedojde k nějaké pořádné akci, jak slibuje atmosféra, že se k něčemu schyluje, navíc jsem nějak nepobral ty plky o tom, že církev celou dobu tajila, že zlo skutečně existuje. To Carpenter v životě neslyšel nic o exorcistech, myslím těch skutečných, kteří mají dost zkušeností, že reálné zlo existuje? A když už zabředne do jin a jang všech částeček světa, tak proč dělá z Ježíše mimozemšťana? Co nebo kdo je teda potom podle něho protikladem? A proč z toho má tedy kněz trauma? Prostě to jde proti sobě ta tvrzení. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)

Reklama

Reklama