Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu se ocitneme na koncertě, na který si vyrazili otec (Josh Hartnett) se svou dcerou. Když se starostlivý táta vydá na toaletu, zjišťuje, že v koncertní hale není něco v pořádku. K místu se začínají sjíždět kordony policistů… Nic ze začátku není tak, jak se zdá. Koncert je údajně policejní kamufláž, která slouží k dopadení nebezpečného vraha... (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (201)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad, remeselne ešte pomerne zručný, solídne zahraný, ale nedopečený, nedotiahnutý a nefungujúci úplne ako by mohol/mal. Niečo z čoho sa v momentálnej fáze Shyamalanovej kariéry stáva jeho trademark - tzn. na dĺžku celovečerného filmu natiahnuté kvázi epizódy Twilight zone, ktoré majú áčkovejší facelift/šmrnc. Mne to na to aby som ho úplne nezavrhol nejako stačí, pobavil som sa, pre jeho lojálnejších fanúšikov to v sebe teda asi stále niečo má, ale vytknúť sa dá toho viac (predovšetkým asi pokrivkávajúca logika, možno je aj na zváženie či by celý tento inverzný "whodunit" nefungoval lepšie pri tradičnejšej štruktúre). Ostáva čakať či sa ešte niekedy posnaží aj na niečo poriadnejšie (lebo stále na to podľa mňa má). Shyamalanova dcéra relatívne OK kým je na pódiu, inak objektívne nič moc a možno to chcelo skúsenejšiu herečku. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Na niečo tak extrémne jeblé a primitívne zároveň, už tak ľahko tento rok nenarazíte (asi). Je pre mňa vyslovene záhadou, čo všetko dokáže človek obdarený “mozgom” stolerovať len preto, aby niečomu takémuto, spravil (NE)formálnu reklamu. Čo vo svojom komentári píše “spasiteľ”, je buď úmyselná snaha o urážku diváka ako takého, alebo naopak, samého seba. Vyberte si sami, no tomu čo písmenkami “splodil”, ani on sám nemôže veriť. Ja proste absolútne neverím, že to myslí vážne. Skutočne vážne, lebo toto je v prvom rade (bez akejkoľvek srandy!!!) ďaleko viac komédia než thriller, pri ktorej si nikto nedal ani len štipku námahy aby niečo dávalo zmysel. Normálne ma napadlo, či toto nie je nejaký hromadný IQ test pre väčšie masy ľudí, koľko sprostoty dokáže postupne vstrebať a následne ju ešte aj akceptovať či stolerovať. Toto nie že nemá žiadnu logiku či stret s realitou, veď to pôsobí doslova a do písmena ako nejaký experiment, ktorý sa hrubo nevydaril. Úplná ostuda, Ja som skutočne už dávno nevidel niečo tak scenáristicky primitívne, čo sa snaží brať vážne, no vo výsledku je len akousi "stand-up" nevydarenou komédiou, pri ktorej sa človek síce smeje, no prezentáciou humoru tu ani z ďaleka nie je. Ostuda .. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Základní premisa (první polovina) je dobrá a neokoukaná a je celkem škoda že to hlavní propálil už trailer. Hartnett obsazený trošku proti typu role to dává celkem v pohodě a Shyamalanovi se nejen daří mapovat chování podobného jedince v krizové situaci, ale i tak trochu převrací naruby všchny ty dokonalé kriminálky. Jenže pak je tu druhá polovina, která veškeré snažení z větší části spláchne do záchodu a začne servírovat jeden divnější (a mnohdy hloupější) zvrat za druhým. Úplný závěr je už úplná komedie a jen potvrzuje, že od Vesnice sice Shyamalan dokáže přicházet se zajímavými nápady, ale jejich vyústění nejspíš vymýšlí až na place když se blíží konec natáčení.  Jako jednohubka to pořád celkem funguje, ale ten potenciál tam byl po první polovině mnohem větší...60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Námět skvělý a první hodina na koncertě napínavá, černohumorná, zábavná a s náběhem na thrillerovou klasiku v podžánru "omezený prostor" a la Hadí oči. Člověk úplně zapomíná, že celou dobu sleduje záporáka, který by mu měl být odporný, a ne kladného hrdinu. Ale jak to opustí koncertní halu, scenáristicky to jde rychle do kytek a to zoufalství se navíc absurdně natahuje, až ke krajně neuspokojivému konci. Místo aby scénář v druhé polovině pořádně využil filmovou dceru, vytáhne do popředí dceru režiséra (zpěvačku ve filmu) a... no nic, nebudu spojlerovat, ale dalo by se na tom vyučovat, jak vypadá nezvládnutý třetí akt, a už si nevzpomínám, kdy mi slibně rozjetý film v závěru takhle zhořkl. Taky jsem čekal, že ten koncert bude mnohem intezívnější zážitek, jak to Shyamalan hypeoval, ale prd. Sympaticky ztaťkovatělý Hartnett střídající neškodnou, chladnokrevnou a křečovitě vysmátou polohu každopádně výborný a celkově opatrně doporučuju. (70%) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rozkošný námět, neokoukaný a líbivý, navíc s extrémně sympatickým Hartnettem v roli pohodářského táty na koncertě dceřiny nejoblíbenější zpěvačky. Škoda těch několika haluzackých náhod, které vytrhávají z napínavé hry na kočku a na myš. Přesto velmi uspokojivý Shy, který se tentokrat hlavně bavil a propagoval pěveckou kariéru své dcerky. Prostě skvělej táta. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (16)

  • Film vznikol z rozhovorov, ktoré viedol Shyamalan so svojou dcérou, speváčkou a skladateľkou Salekou o nápade skombinovať koncertný a filmový zážitok, podobne ako to urobil Prince, keď napísal rovnomenný album pre muzikálový film Purpurový dážď z roku 1984. (Arsenal83)
  • Základná myšlienka bola čiastočne inšpirovaná operáciou "Flagship" z roku 1985, pri ktorej zamaskované orgány činné v trestnom konaní zatkli 101 hľadaných zločincov v kongresovom centre, keď ich pozvali pod zámienkou, že dostanú bezplatné vstupenky na NFL a možnosť vyhrať zájazd na Super Bowl XX so všetkými výdavkami hradenými. (Arsenal83)
  • Postava Coopera (Josh Hartnett) používa iPhone, čo sa odchyľuje od pravidiel, ktoré sa Apple snaží presadzovať, a to že darebáci vo filmoch nemajú používať ich značku. Bolo to možné zrejme preto, že režisér Shyamalan si film financoval sám. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama