Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nějakým způsobem, přes ten primitivní a nevěrohodný děj, mám z tohohle filmu skvělý pocit. Optimismus a tak vůbec, znáte to... Zřejmě to bude kombinace perfektního umělého (a uměleckého, ano, pane profesore, výron tvůrčího umělce, jistě, jistě...čert vem celé právo duševního vlastnictví a celého prof. Telce a jeho právo od přirození i s všeobjímajícím vesmírným řádem lásky...) výkonu Jeffa Bridgese a skvělé, romantické syntetizátorové hudby Jacka Nitzscheho (pokud vám to nic neříká, tak je to ten co skládal hudbu k Vymítači Ďábla, Přeletu Nad Kukaččím Hnízdem a 9 a 1/2 Týdne). Opovažte se někdo říct, že je Starman béčko jako spousta jiných. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vúbec mi nevadilo, že je tenhle sci-fi příběh jednoduchý a předvídatelný. Já ho mám strašně ráda. Film sice pořádně zestárl, ale já se k němu pořád vracím. Jeff Bridges byl výborný jako mimozemšťan. Ty jeho zvláštní pohyby byly nezapomenutelné. Docela rychle se naučil být člověkem. Velmi mě překvapilo, že tenhle film má na svědomí John Carpenter, přece jenom se tenhle člověk věnoval úplně jinému žánru. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Starmana jsem poprvé viděl tak 15 let zpět, takže druhé shlédnutí jednou přijít muselo. Naštěstí po tolika letech jsem v něm našel mnohem více, nejen co do poetiky jednoduchého příběhu (správně vyvolané emoce), ale také co do Carpenterových hororových kořenů (typické děsivé světlo v pozadí noci). Scifi a romance se nespojují lehce, hlavně obavy z kýče byli veliké, ale film dokáže příjemně chytit za srdce i pohladit. Určitě tomu pomáhá jemná hudba s dobrými motivy, ale především vynikající Jeff Bridgess, který z role nevypadne ani na sekundu a je radost se dívat na jeho přeměnu z "nepopsaného" mimozemšťana do člověka. Ve zkratce je to méně epická a více civilní verze Blízkých setkání třetího druhu s love story. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Carpenter přinesl do našich srdcí strach a antarktický mráz svou Věcí, Carpenter přinesl do našich srdcí prázdnotu a vesmírnou nudu, aniž by nudil, svou Dark Star. A tenhle Carpenter nám nyní přináší lásku a mír? Kdo mu ta slova přes jeho překrásně cynické pysky tlačil? Dolary? Smlouva? Takový úpadek! Vždyť Starman se svému míčovitému mimozemskému bratranci z Dark Star nerovná ani zábavností, ani charismatem, ba ani fyzickou krásou! Koho to napadlo svěřit těmhle rukoum standardizovanou rodinnou podívanou s polotovarovitými postavami? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V polovině 80. let už byl John Carpenter dobře zavedený režisér stylově natáčených béček, které měly v rámci svých možností velmi slušný komerční ohlas, a tak dostal příležitost natočit pro velké studio velkoryse pojaté sci-fi o příchodu mimozemšťana na naši planetu. Jakkoli Carpentera beru jako solidního režiséra a slabinu filmu nevidím v režijním pojetí, snímek mě tehdy v kině nenadchl. Problém je ve scénáři a vůbec v přístupu k tématu. Takový neslaný nemastný sci-fi slaďák, který ve mě několikrát vzbudil spíš shovívavý úsměv a v jednom případě dokonce i chechot - to v momentě, kdy se Karen Allen dovídá, že jejich syn bude jednou inženýr. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Starman ve filmu kupuje Cadillac, a to hotově. Ve filmu Thunderbolt a Lightfoot Jeff Bridges v roli Lightfoota sní o tom, že se jednou koupí Cadillac "cashem" (hotově). (D3VIL)
  • Na začátku osmdesátých let se ve stejnou dobu objevily ve studiu Columbia dva scénáře o mírumilovné návštěvě z kosmu, a to k filmu Starman a E.T. – Mimozemšťan (1982). Columbia se nakonec rozhodla pro realizaci Starmana a druhý scénář pustila studiu Universalu. (Olík)
  • Jediný film Johna Carpentera, který obdržel nominaci na Oscara (Jeff Bridges - Nejlepší herec v hlavní roli). (D3VIL)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama